دنیای اقتصاد- رییس‌جمهوری آمریکا گفت که یکی از دلایل سفرش به خاورمیانه در ماه میلادی جاری در راستای تلاش برای محدود کردن نفوذ ایران در منطقه است. جورج بوش، روز پنج‌شنبه گفت که انتظار دارد در سفرش به رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی که این هفته انجام می‌گیرد، سوالاتی از وی درباره برآورد اطلاعات ملی آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران که تایید می‌کند ایران دستیابی به سلاح هسته‌ای را دنبال نمی‌کند، پرسیده شود.

رییس‌جمهوری آمریکا در گفت‌وگو با رویترز در کاخ سفید با اشاره به ادعای برآورد اطلاعات ملی آمریکا درباره برنامه هسته‌ای تهران مبنی بر اینکه ایران برنامه تسلیحاتی داشته، اما آن را متوقف کرده است، ضمن خطرناک خواندن ایران گفت: من در گفت‌وگو با این کشورها تاکید خواهم کرد که برآورد اطلاعات ملی آمریکا به این مفهوم است که ایران هنوز یک خطر محسوب می‌شود. من به آنها یادآوری خواهم کرد که کشوری که می‌تواند یک برنامه را به حالت تعلیق درآورد، به راحتی می‌تواند آن برنامه را آغاز کند.

خبرگزاری یونایتدپرس اینترنشنال، گزارش داد که ایهود المرت، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی میزبان بوش و گروهش در گفت‌وگوها درباره برنامه هسته‌ای ایران خواهد بود.

به گزارش روزنامه یدیعوت آحارونوت، المرت میزبان بوش، کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه آمریکا و استفان هادلی، مشاور امنیت ملی این کشور خواهد بود. انتظار می‌رود این مقامات درباره مساله فلسطین و مفاد برآورد اطلاعات جاسوسی ملی آمریکا درباره برنامه‌هسته‌ای ایران گفت‌وگو کنند.

یکی از مقامات دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی در گفت‌وگو با این روزنامه گفت: اهمیت برنامه غنی‌سازی اورانیوم در ایران برای ما کمتر از مساله فلسطین نیست.

به گزارش ایسنا، آمریکا و برخی متحدان اروپایی آن مدعی‌اند که تهران تحت پوشش برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای خود در تلاش برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای است و در همین راستا دو قطعنامه تحریم شورای امنیتی سازمان ملل را علیه ایران اعمال کرده‌اند تا تهران را متقاعد به تعلیق فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای‌اش کنند.

واشنگتن در هفته‌های اخیر شدیدا در تلاش تصویب قطعنامه سوم شورای امنیت سازمان ملل بوده است؛ اما به دلیل مخالفت روسیه و چین، دو عضو دایم شورای امنیت که دارای حق وتو هستند، تلاش‌های آمریکا با شکست روبه‌رو شده است. اما شکست‌های مداوم آمریکا که اخیرا در بی‌نتیجه ماندن دو کنفرانس تلفنی پنج عضو دایم شورای امنیت سازمان ملل به علاوه آلمان در گفت‌وگو پیرامون تحریم‌های بیشتر علیه ایران نمودار شد، موجب تعدیل موضع خصمانه جورج بوش، رییس‌جمهوری آمریکا نشده است و وی همچنان مدعی خطرناک بودن ایران بوده و در تلاش برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران در ماه‌های پایانی ریاست جمهوری‌اش است.

این در حالی است که به نوشته یک روزنامه آمریکایی، گزارش برآورد اطلاعات ملی آمریکا (NIE) زمینه مشترکی را برای گفت‌وگوهای تهران و واشنگتن به منظور پرداختن به نگرانی‌های آنها فراهم کرد.

به نوشته سان فرانسیسکو کرونیکل ، NIE یک زمینه مشترک را برای هر دو طرف برای پرداختن به نگرانی‌های آنها فراهم آورده ، نه اینکه ابزاری برای سیاست تغییر نظام از سوی آمریکا باشد یا راهی برای رفع خصومت و پایان دادن به شعارهای ضدغربی از سوی ایران. اولین گام در دیپلماسی موثر، گفت‌وگوهای مستقیم به سوی یک دیپلماسی خوشایند است؛ ایران وآمریکا هیچ زمانی همچون حالا به یکدیگر نیاز نداشته‌اند.

از سوی دیگر معاون وزیر امور خارجه سابق آمریکا گفت‌وگو میان تهران و واشنگتن، بدون پیش شرط‌های اعلام شده از سوی دولت آمریکا را ضروری دانست.

ریچارد مورفی در مورد مذاکرات ایران و آمریکا خاطرنشان کرد: باید اندیشه‌ها و رویکردهای تازه‌ای مطرح کنیم؛ گفت‌وگو میان ایران و آمریکا باید گفت‌وگویی آرام باشد تا در آن درباره مسائل هسته‌ای گفت‌وگو شود؛ نه اینکه برای مذاکره با تهران پیش شرط تعیین کنیم.

وی افزود: پیش شرط‌هایی از قبیل ضرورت به رسمیت شناختن اسرائیل از سوی جنبش حماس و ایران، نمی‌تواند پیشرفت زیادی را سبب شود.