عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: ادغام شورای‌عالی علوم، تحقیقات و فن‌آوری در شورایی که به مسائل مختلف می‌پردازد، مانع توسعه پایدار خواهد بود. اسدا... عباسی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر، افزود: با توجه به اهمیت آموزش عالی، تحقیقات و توجه ویژه به پژوهش در برنامه چشم‌انداز بیست ساله ادغام شورای‌عالی علوم، تحقیقات و فن‌آوری در شورایی که به جز آن از ۱۱ شورای دیگر نیز تشکیل شده است، منطقی نیست.

وی اظهار کرد: هر کدام از شوراهایی که در شورای عالی آموزش، پژوهش و فن‌آوری ادغام شده اند، دارای اساسنامه‌ای جداگانه هستند و حیطه وسیعی از مسوولیت‌ها را شامل می‌شوند که با ادغام، بسیاری از امور متوقف می‌شود و پرداختن به همه مسائل را با مشکل مواجه می‌کند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: ادغام شوراهای مهمی مانند شورای‌عالی علوم، تحقیقات و فن‌آوری در شورایی که به مسائل آموزش و پرورش نیز می‌پردازد و به خودی خود از اهمیت قابل‌توجهی برخوردار است، مانع دستیابی به توسعه پایدار خواهد شد.

هاجر تحریری نیک‌صفت، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز در این‌باره گفت: این نگرانی وجود دارد که با ادغام شورای عالی علوم، تحقیقات و فن‌آوری در شورایی که به آموزش و پرورش نیز می‌پردازد، توجه به علم و تحقیقات از اهمیت کمتری برخوردار شود.

وی اظهار کرد: بحث آموزش و پرورش و حجم افرادی که در این وزارتخانه فعال هستند و نیز مشکلات این وزارتخانه استقلال شورایی مربوط به آموزش و پرورش از علوم و فن‌آوری را ضروری می‌سازد.

نایب رییس کمیسیون آموزش مجلس گفت: با توجه به حساسیتی که رییس‌جمهوری نسبت به شرکت در جلسات شوراهای عالی دارد، در طرح ارائه شده پیش‌بینی شده است، در صورتی که وی نتواند در جلسات شرکت کند، معاون اول و پس از آن وزیر در جلسات حضور داشته باشند.

پس از آنکه دولت بحث ادغام شوراهای عالی را مطرح کرد، مجلس به دوفوریت طرحی رای داد که در صورت تصویب نهایی آن تعدادی از شوراهای عالی کشور ابقا یا ادغام یا اصلاح می‌شوند.