روزهای گرم قصه
علی طجوزی
سرمای هوا، روزهای بارانی و عرضه شدن چند کتاب داستان خوب باعث استقبال جمع کتابخوانان از این آثار شده است و هفته گذشته را به هفته خوبی برای نویسندگان ایرانی و خارجی تبدیل کرد.

این استقبال به حدی بود که یکی از آثار قدیمی کلاسیک اروپا به نام «جنایت و مکافات» داستایوفسکی نیز جزو پرفروش‌ترین‌ها قرار گرفت.
از سوی دیگر خالد حسینی با «هزار خورشید تابان» و «بادبادک باز» و اشمیت با مجموعه کتاب‌هایی که از وی ترجمه شده است نیز همچنان فروش خوبی دارند.
اما «یک روز قشنگ بارانی» اشمیت نسبت به دیگر آثار وی بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است.
موراکامی نیز همراه دیگر نویسندگان ژاپنی همچنان به سطح محبوبیت‌شان افزوده می‌شود.
موراکامی بعد از انتشار یکی از بهترین رمان‌هایش به نام «کافکا در ساحل» که به عقیده بسیاری از منتقدان بهترین رمان وی محسوب می‌شود، این بار با مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه آمده است.
«کجا ممکن است پیدایش کنم» نام آخرین اثری است که از هاروکی موراکامی در ایران منتشر شده است. این کتاب را بزرگمهر شرف‌الدین ترجمه کرده است.
«یادداشت‌‌های شخصی یک سرباز» که آخرین اثر ترجمه شده سلینجر در ایران است، یکی از دیگر آثاری بوده است که هفته خوبی را پشت سر گذاشته است.
از دیگر آثار پرفروش در زمینه داستان خارجی باید به «رگتایم» ال‌ای دکتروف «مفتش راهبه» و «کشتی در شیطان» کالین فالکنر اشاره کرد.
در زمینه داستان ایرانی نیز باز هم بانوی پیر ادبیات ایران سیمین دانشور دوستدارانش را دعوت به قصه‌ای تازه کرده است.
«انتخاب» نام آخرین کار دانشور است که به تازگی به بازار عرضه شده و توانسته نظر علاقه‌مندان را به خود جلب کند.
«سالمرگی» اصغر الهی، «عقرب روی پله‌های راه‌آهن» حسن مرتضئیان آبکنار از دیگر آثار پرفروش داستان ایرانی هستند که با جوایزی که اخیرا به دست آورده‌اند، بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند.
«هاکردن»، پیمان هوشمندزاده، «قلعه پرتغالی» عباس عبدی، «‌بازی عروس و داماد»، بلقیس سلیمان نیز همچنان جزو پرفروش‌ها محسوب می‌شوند.
در زمینه شعر خارجی هم «هرگز، مگو‌ هرگز!» برشت که به تازگی به بازار آمده، همراه با «دری لولا شده به فراموشی» اثر براتیگان و «هوا را از من بگیر خنده‌ات را نه» دفتر شعری قدیمی از نرودا هم پرفروش‌ترین شعر خارجی بوده‌اند.
از سوی دیگر باز هم «دستور زبان عشق» قیصر امین‌پور توانست عنوان پرفروش‌ترین دفتر شعر فارسی را از آن خود کند تا بدانیم که هیچ‌گاه کسی را فراموش نمی‌کنیم حتی اگر او دیگر نباشد و هرگز نیاید. دیگر آثار پرفروش شعر فارسی نیز متعلق به دیگر آثار قیصر نظیر «مثل چشمه، مثل رود» هستند. ضمن اینکه استقبال از «بالهایت را کجا جاگذاشتی» ی عرفان آهاری
بوده است.
از پرفروش‌ترین کتاب‌های هفته با موضوع سیاسی نیز کتاب «انتخاب سلطه یا رهبری» با قلم زبیگنو برژینسکی با ترجمه امیر حسین نوروزی به همراه گفتمان (سارا میلز- فتاح محمودی) و سیاست‌مداران جوان (علیرضا صلواتی) هستند. علاقه‌مندان به کتاب‌های اقتصادی نیز طی هفته گذشته «لابی اسرائیل و سیاست خارجی آمریکا» را که نام نوام چامسکی را به عنوان یکی از مولفین در آن درج شده است به عنوان پرفروش‌ترین معرفی کردند. این کتاب را حسن مرتضوی ترجمه کرده است. «اعتراضات یک تروریست اقتصادی» جان پرکینز هم یکی دیگر از پرفروش‌های این حوزه بود که ترجمه آن را مرجان صالحی انجام داده است.
دوستداران کتاب‌های تاریخی- تحقیقی «مکتب در فرآیند تکامل» نوشته حسین مدرسی و مترجمی هاشم ایزدپناه را همچنان به عنوان پرفروش‌ترین در این حوزه معرفی می‌کنند. کتاب‌های تاریخ تشیع در ایران (رسول جعفریان) و کتیبه‌های هخامنشی (پیرلوکوک-نازیلا خلخالی) نیز از دیگر پرفروش‌ها در این زمینه بودند.
«راز» راندابران، «قانون جذب» مایکل لوسیه و ۴ اثر از اسکادل و فلورانس شین نیز پرفروش‌ترین‌های کتاب در زمینه روانشناسی و ماوراء بودند.
جامعه‌شناسی جنیست (استفانی گرت- کتایون بقایی) به همراه جامعه‌شناسی خودمانی (حسن نراقی) هم در زمینه جامعه‌شناسی هفته خوبی را پشت سر گذاشتند.
پرفروش‌ترین‌های فلسفه هم همچنان همان دیالکتیک تنهایی (اوکتادیوپاز) و مکتب لاکان به ترجمه میترا کدیور هستند.
علاقه‌مندان به فلسفه همچنین با استفاده خود از آثاری چون «فلسفه ملاصدرا و اینهمه»، «تخیل خلاق در عرفان ابن عربی» این کتاب‌ها را به عنوان دیگر پرفروش‌های کتاب‌های فلسفه و عرفانی معرفی کردند؛ ضمن اینکه کتاب‌هایی که به نوعی با مولانا مناسبت دارند نیز همچنان از سقف فروش بالایی برخوردار هستند.