مقررات جوی برای خودروها
شرکتهای سازنده خودرو باید از این پس بخشی از بار حفاظت از جو را به دوش بکشند. اتحادیه اروپادرصدد وضع مقرراتی است که باعث گران شدن خودروها تا میانگین ۱۳۰۰ یورو میشود. بیشترین ضرر متوجه شرکتهای خودروسازی آلمانی است.اتحادیه اروپا روز چهارشنبه ۱۹دسامبر، به معرفی برنامههای خود برای حفاظت از جو پرداخت. روی سخن این بار با سازندگان خودرو است. این اتحادیهدرصدد است انتشار گاز دیاکسیدکربن در فضا را کاهش دهد. شرکتهای خودرو سازی آلمانی اما معتقدند که متضرر اصلی این مقررات، نه شرکتهای خودروسازی ایتالیایی یا فرانسوی که غالبا سازنده خودروهای کممصرفاند، که شرکتهای بزرگ آلمانیاند.در پیشنهاد کمیسیون اتحادیه اروپا آمده است که خودروهایی با دو برابر وزن یک خودروی کوچک، تنها مجاز به تولید و انتشار ۶۰درصد CO۲ بیشترند. هدف اتحادیه اروپا از وضع چنین مقرراتی، ایجاد تحرک در شرکتهای بزرگ برای ساخت خودروهایی است که تا سال ۲۰۱۲ قادرند ۱۹درصد دیاکسیدکربن کمتر از امروز تولید کنند. از سال ۲۰۱۲ به بعد این اتحادیه برای سازندگان خودرو که به این مقررات پایبند نیستند، «جریمههای جوی تصاعدی» در نظر میگیرد. این جریمهها با ۲۰ یورو برای هر یک گرم دیاکسید منتشر شده اضافی توسط خودروهای نوساز، آغاز شده و در سال ۲۰۱۵ به ۹۵ یورو میرسد. بر پایه پیشبینی کمیسیون اتحادیه اروپا، با اجرای این قوانین، خودروهای نوساز برای مشتریان، به طور میانگین ۱۳۰۰ یورو گران تر تمام خواهد شد.
شرکتهای خودروسازی بزرگ، متضرران اصلی
میزان انتشار گاز CO۲ خارج شده از اگزوز خودروهای تازه ساز، از سال ۲۰۱۲ نباید از ۱۲۰ گرم در هر کیلومتر بیشتر باشد، یعنی یک چهارم مقدار کنونی. در صورت سرباززدن سازندگان خودرو از این مقررات، آنها موظف به پرداخت جریمه خواهند بود. با اجرای چنین مقرراتی ضرر اصلی بیش از همه متوجه شرکتهایی مانند دایملر و بیامو خواهد بود.کشورهای عضو اتحادیه، درباره این پیشنهاد و برای تصویب آن مشورت خواهند کرد. دولت آلمان از هم اکنون مخالفت خود با وضع مقررات جوی برای خودروسازان را اعلام کرده است. آلمان بیم آن را دارد که اجرای این قوانین به ضرر شرکتهای آلمانی تمام شود.
در اتحادیه اروپا سهم خودروها در انتشار گاز دیاکسیدکربن در جو، ۱۲درصد است.
مقرراتی برای حفاظت از جو یا علیه آلمانیها؟
پیش از نشست، بحثهای سنگینی بر سر این مقررات در گرفت. هدف اتحادیه اروپا از وضع چنین مقرراتی، حفاظت از جو با ایجاد تحرک در شرکتهای خودروسازی برای تولید خودروهای سازگار با محیط زیست است. یک سوی دیگر این قضیه، ضررهای کلان اقتصادی و از بین رفتن فرصتهای شغلی است که در اثر وضع مقررات، گریبانگیر شرکتهای بزرگ خودروسازی خواهد شد. زیگمار گابریل، وزیر محیط زیست آلمان، مقررات اتحادیه اروپا برای سازندگان خودرو را «جنگ رقابتی» خودروسازان علیه شرکتهای آلمانی میداند. به اعتقاد او این برنامهها ربطی به حفاظت از جو نداشته و تنها مساله رقابت تولیدکنندگان فرانسوی و ایتالیایی با رقیب آلمانی است . او به اتحادیه اروپا از «سیاستهای رقابتی» که زیر «پوشش حفاظت از جو» اجرا میشوند، هشدار داد.
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان نیز نسبت به ضرر وارده به شرکتهای خودروسازی آلمانی مانند دایملر و بیامو هشدار داده است.
ارسال نظر