زانتیا کمکم، کم میآورد
پرشتاب، زیبا، محبوب و البته گران معمولا رنگ نقرهای آن دوستداشتنیتر از بقیه رنگها، است، خیلی تحمل پشت چراغ قرمز قانون را ندارند.
پرشتاب، زیبا، محبوب و البته گران معمولا رنگ نقرهای آن دوستداشتنیتر از بقیه رنگها، است، خیلی تحمل پشت چراغ قرمز قانون را ندارند.
اگر هم داخل ترافیک گیر کند بدجوری به کلاسش برمیخورد. مخصوصا اگر خودروهای پیش از آن، تو مایههای پیکان و پراید و وانت باشد که دیگر هیچ... خدا نکند یکی از همین خودروها نیز داخل اتوبان از آن سبقت بگیرد. (البته عمرا)
حتما متوجه شدهاید که منظور امروز ما کدام خودرو است.
درست حدس زدید، این بار به زانتیا گیر دادهایم. خودرویی که اگر در صف اول خودروهایی باشد که پشت چراغ قرمز خیابانهای کشور (مخصوصا تهران) علف زیر لاستیک آن سبز شده و بنزین الکی میسوزاند، معمولا اولین آنها است که با شتاب زیاد طی مسیر میکند که البته این موضوع بعضیها را به تحسین و خیلیها را هم به گفتن بد و بیراه وا میدارد. این محصول فرانسویالاصل که تابعیت ایرانی گرفته و شهروندی وطنی محسوب میشود، ظاهرا سال 1998 یعنی حدود 10سال پیش از خط تولید شرکت سیتروئن فرانسه خارج و پس از چندی به خط تولید سایپا وارد شده است. (البته منظور، متولی فعلی زانتیا در ایران است).
زانتیا از آن دسته خودروهایی محسوب میشود که هم خانوادگی بوده و هم مورد تایید و تمجید جوانها است.
اما این خودروی گرانقیمت هماکنون 3 رقیب خیلی گردن کلفت را به نامهای سوناتا محصول شرکت هیوندای کرهجنوبی، مزدا 3 محصول شرکت مزدا و مگان محصول شرکت رنو فرانسه در کنار خود میبیند، البته در میان این 3 خودرو سوناتا قیمتی بیش از 36 تا 42میلیون تومان (بسته به اتوماتیک بودن دنده و 4 یا 6سیلندر بودن آن)، اما دو خودروی دیگر تقریبا در رنج قیمتی معادل بهای زانتیا قرار دارند. به نحوی که طبق آخرین شنیدههای بازار، هم اکنون زانتیا، قیمتی معادل 27میلیون و 350هزار تومان قیمت دارد.
خرید مگان معمولی نیز ۲۷میلیون و ۷۰۰هزار تومان آب خورده و برای نشستن پشت فرمان مزدا ۳ نیز مبلغی را در همین حول و حوش باید پیاده شوید. البته قیمت زانتیا در بازار کشور به یکباره و پس از سهمیهبندی بنزین گران شد، عدم رکود بهای این خودرو نیز در بازار فعلی میتوان به کاهش تولید آن که احتمالا ( بخوانید قطعا) یکی از دلایلش کمبود قطعه است. (البته نقش خودروسازها، ببخشید دلالها را در افزایش قیمت این خودروها نیز نادیده نگیرید).
برنامه تولید امسال این خودرو در شرکت سایپا، 14هزار دستگاه بوده که تا پایان آبانماه حدود 7هزار و 164 زانتیا تولید شده است که البته نسبت به مدت مشابه سال پیش، بیش از 2هزار دستگاه کاهش تولید داشته است. حتما چندی پیش شایعههایی مبنی بر توقف تولید این خودرو به همان دلایلی که ذکر شد، به گوش میرسید که فعلا تکذیب شده است.
ارسال نظر