سازمان‌های خصوصی‌سازی و تامین‌اجتماعی توافق کردند، ۷شرکت نفتی و چهارشرکت پتروشیمی به منظور جبران بدهی‌های دولت به تامین‌اجتماعی واگذار شود. حسین‌علی ضیایی، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در گفت‌وگو با ایسنا در مورد واگذاری شرکت‌های نفتی و پتروشیمی به سازمان تامین اجتماعی گفت: این موضوع در دستور کار قرار دارد و چنانچه در هیات دولت تصویب و شرکت‌ها به سازمان واگذار شوند، ما هم خوشحال می‌شویم.

وی افزود: بحث یاد شده در دستور کار هیات دولت قرار دارد و رایزنی‌هایی در این باره انجام شده است.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به این که با واگذاری این شرکت‌ها پیش‌بینی می‌شود، چه میزان از بدهی‌های دولت به سازمان جبران شود، تصریح کرد: دولت در قانون بودجه سال‌جاری مصوب کرده، تا ۲هزار و۷۰۰میلیارد تومان از بدهی‌های خود به سازمان‌های بیمه‌ای را پرداخت کند که واگذاری شرکت‌های دولتی نیز در این قالب جبران بدهی‌ها صورت می‌گیرد.

اما معاون اقتصادی و برنامه‌ریزی سازمان تامین اجتماعی درباره موضوع واگذاری شرکت‌های نفتی و امضای توافقنامه‌های مربوطه آن، گفت: طبق قانون بودجه سال گذشته مقرر شد، دولت معادل ۴هزار میلیارد تومان، سهام شرکت‌های دولتی را بابت مطالبات خود به کلیه سازمان‌هایی که به آنها بدهکار است، از جمله سازمان بازنشستگی، شهرداری، صندوق‌های آموزش و پرورش، نیروهای مسلح و غیره واگذار کند که سهم سازمان تامین اجتماعی از این رقم حدود یک‌هزار میلیارد و ۵۰۰میلیون تومان (۴۵درصد) پیش‌بینی شده بود؛ اما تاکنون عملیاتی نشده است.

حسین‌قدیم ادامه داد: همچنین در قانون بودجه سال‌جاری نیز مقرر شده، دولت ۷هزار میلیارد تومان از محل فروش و واگذاری سهام را بابت بدهی‌های خود به سازمان‌های طلبکار اختصاص دهد و بپردازد. چنانچه این رقم سهام، فروش می‌رفت، دولت در سال‌جاری باید ۲هزار میلیارد و ۷۰۰میلیون تومان (حدود ۴۰درصد) از این محل بابت دیون خود به سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت می‌کرد.

وی در برابر این سوال که گفته می‌شود، شرکت‌هایی که قرار است به سازمان واگذار شوند، شامل ۷شرکت نفتی و ۳شرکت پتروشیمی است، گفت: این موضوع قطعی نیست؛ چرا که در لیست اعلامی سازمان خصوصی سازی اسامی دو پالایشگاه نفت، یک پالایشگاه گاز، چند شرکت پتروشیمی، بانک و غیره نیز وجود دارد و در حال حاضر هنوز چیزی قطعی نشده و هر روز نیز پیشنهادهای جدیدی به سازمان ارائه می‌شود.

قدیم اظهار کرد: چون می‌دانیم دولت نمی‌تواند، بدهی‌های خود به سازمان تامین اجتماعی را بپردازد، اگر سهام خوبی به سازمان ارائه شود، می‌پذیریم.

وی گفت: چون بدهی سازمان نزد دولت است، جایش امن است.

قدیم درباره اظهارات مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی مبنی بر جبران بخشی از بدهی‌های دولت از محل صندوق ذخیره ارزی، با تصدیق این مطلب، گفت: دولت بدهی‌های خود را به سه طریق نقدی، واگذاری سهام شرکت‌های دولتی و از محل صندوق ذخیره ارزی جبران می‌کند.

اما در این میان عبدالرضا مصری، وزیر رفاه و تامین اجتماعی، با اظهار بی‌اطلاعی از اظهارات ضیایی به خبرنگار ایسنا، گفت: برای جبران بدهی‌های دولت، اصلا از صندوق ذخیره ارزی برداشت نمی‌شود.

وی افزود: از سوی دیگر دولت آن قدر سهام دارد که به جای بدهی‌های خود بپردازد، تا نیازی به برداشت از این صندوق وجود نداشته باشد.