صدراعظم آلمان قصد دارد علیه کودک‌آزاری توسط والدین با قدرت بیشتری وارد عمل شود. وی معتقد است که در کشور ثروتمندی مانند آلمان نباید کودک آزاری وجود داشته باشد. آنگلا مرکل روز شنبه (۱۵ دسامبر) در پیام ویدئویی هفتگی خود گفت: «ما تصاویر کودکانی را در برابر دیدگان خود داریم که آنها یا کشته شده‌اند یا از فرط گرسنگی جان داده‌اند، زیرا که آنها را به حال خود رها ساخته بودند. نباید چنین چیزی را بپذیریم و در برابر آن سکوت کنیم، آن هم در کشور ثروتمندی مانند آلمان.»

به گفته صدراعظم آلمان، قرار است به همین منظور با نخست‌‌وزیران ایالت‌های گوناگون آلمان گفت‌وگو شود. سالانه دو مرتبه هیات دولت فدرال آلمان با هیات وزیران ایالتی نشستی برگزار می‌کنند و مسائل مشترک را مورد بررسی قرار می‌دهند.

مرکل گفت: فرهنگ احساس مسوولیت در میان آلمانی‌ها باید قوی شود. او افزود که موضوع اجلاس هفته آینده به امنیت داخلی و نیز موضوعاتی چون هم‌پیوندی اجتماعی جوانانی که سابقه مهاجرت به آلمان را دارند، اختصاص خواهد داشت. از نظر وی، بیشتر والدین در آلمان، با محبت بسیار به فرزندان خود رسیدگی می‌کنند. او با سپاسگزاری از چنین پدران و مادرانی، به نقش مهم تربیت کودکان در شکوفایی جامعه اشاره کرد. خانم مرکل به ویژه فعالیت مددکاران اجتماعی را ستود که با مشورت‌های خود در کنار خانواده‌ها قرار می‌گیرند. به اعتقاد او خانواده‌هایی هستند که به تنهایی توان لازم برای اجرای وظایف تربیتی خود در قبال فرزندانشان را ندارند.

صدراعظم آلمان ریشه وجود کودک آزاری و خشونت را در بی‌توجهی والدین به کودکان می‌داند. وی گفت: «مواردی (از کودک آزاری)که به مرگ کودک می‌انجامد، به شدت ما را متاثر می‌سازد، ولی مواردی دیگر را نیز که کودکان مجبورند در تمام طول زندگی رنجی را با خود حمل کنند که ریشه آن در کودکی بوده است، دردناک می‌دانم.»

آنگلا مرکل اظهار داشت که کشور آلمان به یک فرهنگ احساس مسوولیت نیاز دارد و نباید اجازه داد که تنگدستان و ناتوانان جامعه به حال خود رها شوند و مورد بی‌اعتنایی قرار گیرند. وی با اشاره به سخنان وزیر خانواده دولت آلمان گفت که امکان کنترلی که در گذشته توسط خانواده‌های بزرگ اعمال می‌شد، امروز دیگر وجود ندارد و از این رو کنترل دقیق آنچه که در جامعه‌ می‌گذرد، اهمیتی فزاینده می‌یابد.

به همین دلیل از نظر صدراعظم آلمان، سیاست نباید منفعل بماند. وی افزود که آلمان به شبکه‌ای از ماما، معلم، همکاران اداره امور جوانان، مهد کودک‌ها و دیگران نیاز دارد تا دقیقا بتواند تشخیص دهد که کودکان ما در چه زمانی نیازمند کمک هستند.