وزیر کار و امور اجتماعی گفت: از عوامل چهارگانه تولید فقط مدیریت در کشور ضعیف است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد جهرمی در مراسم اولین دوره تربیت مدرسان کارآفرینی گفت: سند چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور یک میثاق ملی است که با وجود توانایی های علمی و اقتصادی کشور امکان رسیدن به این قله نورانی وجود دارد. جهرمی با اشاره به وجود

سرمایه های انسانی، منابع طبیعی و فن‌آوری اظهار کرد: متاسفانه از عوامل چهار گانه تولید فقط مدیریت در کشور ضعیف است و به همین دلیل امروز تربیت مربیان کارآفرینی و مدیریت آن بسیار مورد توجه و پیگیری قرار گرفته است.

وزیر کار گفت: فرصت شناسی و فرصت سازی و ایده پروری باید در کشور فرهنگ‌سازی شود و با توجه کردن به مساله مدیریت نه تنها کشور ظرفیت برآورده کردن اشتغال یک میلیون و ۲۰۰‌هزار نفر سالانه را دارد بلکه اگر ۲‌میلیون متقاضی هم باشد باز هم ظرفیت‌های کشور توان پاسخگویی دارد.

وی افزود: با ایجاد بنگاه‌ها و ارتقای مهارت های کسب و کار باید سالانه برای حدود ۴۰۰‌هزار نفر متقاضی، شغل ایجاد کنیم که این مهم فقط از طریق وزارت کار حاصل نمی شود و باید تمام دستگاه‌ها شریک شوند تا با بررسی طرح‌ها و تامین نیاز کارآفرینان به سمت خوشه‌سازی و گره زدن آنها به هم تحت عنوان یک سرخوشه و نهایت هلدینگ‌ها پیش برویم.جهرمی با اشاره به لزوم ارائه مهارت‌های کار آفرینی گفت: به واقع ۱۵۰‌هزار نفری که امسال آموزش کارآفرینی و مهارت های کسب و کار می‌بینند، جبران کمبود سال قبل است.وزیر کار از اختصاص یک‌هزار و ۲۷۸میلیارد تومان در برنامه پنج ساله سوم برای مدیریت اشتغالزایی از محل وجوه اداره شده دولت یاد کرد و افزود: قرار بود بانک‌ها به تناسب ۳ تا ۵ برابر این رقم وام و تسهیلات به کار آفرینان بدهند که نه تنها این مورد انجام نشد بلکه فقط یک‌هزار و ۳۰۰‌میلیارد تومان پرداخت کردند و در این خصوص برخی بانک‌ها نیز تا ۶۵‌درصد تعهدات خود را عملیاتی نکردند.وی از پرداخت نشدن وجوه اداره شده به بانک‌ها طی حدود دو سال اخیر برای فعالیت‌های کارآفرینی خبرداد و تصریح کرد: قرار است این یارانه با نظارت پرداخت شود ولی تا دو روز قبل کل اعتبارات سیستم بانکی در اختیار طرح‌ها، بیش از ۱۵‌هزار میلیارد و ۱۰۰‌میلیون تومان بوده که بیش از ۱۸‌هزار میلیارد تومان دیگر نیز در مرحله عقد قرار داد است.جهرمی افزود: اگر یک سال به مساله اشتغال پرداخته نشود، ۴‌درصد به نرخ بیکاری اضافه خواهد شد و این درحالی است که نرخ بیکاری نه تنها افزایش نداشته بلکه کاهش نیز داشته است و من تا زمانی که در وزارت کار حضور دارم با توجه به مدیریت زمان و منابع به نهادینه کردن امر کار آفرینی خواهم پرداخت.

وزیر کار گفت: بانک‌ها حداقل تا ۱۰ سال آینده درگیر کارهای بنگاه‌های زود بازده خواهند بود؛ البته اگر به صورت منطقی و روال طبیعی پولی و بانکی باشد.

نرخ بیکاری؛ ۲/۱۱‌درصد

وزیر کار و امور اجتماعی همچنین در حاشیه این مراسم عنوان کرد: بانک مرکزی نرخ بیکاری را در مهر ماه امسال ۲/۱۱ درصد اعلام کرد. وی گفت: با توجه به شروع دوره‌های آموزشی کارآفرینی و مهارت‌های کسب وکار از سال گذشته، امسال در شش ماه بیش از ۷۳‌هزار نفر تحت آموزش قرار گرفتند که امیدواریم این رقم تا پایان سال به ۱۵۰‌هزار نفر برسد.وی تصریح کرد: دوره‌ای که شاهد آن هستیم در مورد افرادی بوده که حداقل دارای تحصیلات کارشناسی ارشد هستند که با گذراندن ۴۵۰ ساعت این دوره را سپری نموده‌اند.

وزیر کار در حالی از افزایش ۵۰درصدی دستمزد کارگران سخن گفت که براساس قانون کار در اسفند ماه هر سال، شورای‌عالی کار موظف است براساس رشد نرخ تورم، دستمزد کارگران را افزایش دهد.

وزیر کار بیان کرد: در ابتدای کار دولت نهم حقوق کارگران حداقل ۱۲۳‌هزار تومان بود که در حال حاضر به ۱۸۳‌هزار تومان افزایش یافته است. به عبارت دیگر، حقوق کارگران با افزایش ۵۰‌درصدی طی دو سال اخیر مواجه شده است، ولی باز برطرف‌کننده نیازهای کارگران نیست.جهرمی در خصوص نرخ بیکاری در فصل پاییز اظهار کرد: ما منتظر اعلام نظر مرکز آمار هستیم ولی بانک مرکزی با بررسی ۱۷۵ شهر کشور در تابستان نرخ بیکاری (که مناطق روستایی را در بر نمی‌گرفت) را ۹/۱۱‌درصد اعلام کرد، ولی همزمان مرکز آمار رقم ۱۲‌درصدی را بیان کرد.وزیر کار افزود: بانک مرکزی رقم بیکاری را در فصل تابستان ۹/۱۱‌درصد اعلام کرده بود که این رقم با ۷/۰‌درصد کاهش در مهرماه به ۲/۱۱ رسید، ولی برای برنامه‌ریزی در این خصوص به ناچار باید منتظر اعلام نظر مرکز آمار باشیم. یک هفته دیگر میزان بیکاری از سوی مرکز آمار ایران اعلام خواهد شد که مناطق شهری و روستایی (کل کشور) را با یکدیگر اعلام می‌کند.

وی همچنین نوسانات نرخ بیکاری را در فصل‌های مختلف سال ناشی از تغییرات جوی دانست و گفت: در فصول سرد سال برخی کارها مثل ساختمان و راه‌سازی تقریبا به حالت نیمه تعطیل در می‌آیند ولی برنامه‌ریزی‌ها به نسبت فصول پررونق و کم رونق صورت می‌پذیرد.