مردم هنوز به دنبال «ساخت ژاپن» هستند
حسین سیف
امروزه صنعت تلویزیون به یک تجارت پرسود در دنیا تبدیل شده و کشورهای زیادی به تولید این محصول اشتغال دارند و هرکدام سعی می‌کنند با تولید محصولات جدیدتر و باکیفیت و کارآیی بالاتر، این بازار پرسود را در اختیار خودشان قرار بدهند و به همین منظور سالانه میلیون‌ها دلار صرف انجام تحقیقات و پژوهش می‌کنند.

در کشور ما هم کارخانه‌هایی وجود دارد که در زمینه تولید تلویزیون فعال هستند.البته بیشتر محصولات تولیدی آنها در بازار داخلی به فروش می‌رسد. با توجه به رقیبان قدرتمند خارجی تقریبا هیچ شانسی در بازار بین‌المللی ندارند حتی در داخل کشور هم سایه سنگین محصولات خارجی را بالای سر خود احساس می‌کنند. هر چند که سعی شده در تولید تلویزیون‌های داخلی از تکنولوژی روز دنیا استفاده شود، ولی به دلیل توان اقتصادی ضعیف‌تر نسبت به محصولات خارجی و همچنین غفلت از اهمیت تبلیغات و برعکس تبلیغات گسترده شرکت‌های خارجی، تمایل مردم نسبت به استفاده از آنها کمتر است. بیشتر کارخانه‌های داخلی طرف قرارداد با سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی بوده و محصولات تولیدی خودشان را در فروشگاه‌های تعاونی مصرف آنها عرضه می‌کنند؛ علاوه بر این در فروشگاه‌های زنجیره‌ای همچون شهروند و رفاه هم تولیدات آنها یافت می‌شود.
از کجا تلویزیون بخریم
اگر حس ناسیونالیستی‌تان گل کرده و قصد خرید تلویزیون ایرانی را دارید، می‌توانید به سه راه امین‌حضور مراجعه کنید، در آنجا می‌توانید تلویزیون ساخت وطن دلخواهتان را با قیمت خیلی مناسب‌تر، نسبت به نوع خارجی آن پیدا کنید. باور کنید تفاوت آنچنان زیادی از نظر کیفی بین آنها وجود ندارد، بیشتر زوج‌های جوان در ابتدای تشکیل زندگی مشترک از تلویزیون‌های ایرانی استفاده می‌کنند، اما اگر تمایلی به برندهای داخلی ندارید، پس باید مسیر خود را کج کرده، به خیابان جمهوری روانه شوید.
از چهارراه جمهوری تا تقاطع خیابان حافظ فروشگاه‌های زیادی در هر دو سمت، مردم را به خرید تلویزیون‌های خارجی ترغیب می‌کنند. مردم هنوز خاطره خوشی از برندهای سونی و ناسیونال ساخت ژاپن دارند و به دنبال محصولاتی با برچسب «Made in Japan» هستند. در این فروشگاه‌ها انواع و اقسام تلویزیون در اندازه و ابعاد بزرگ و کوچک وجود دارد. در این بازار از تلویزیون‌های ایرانی کوچک‌ترین اثری پیدا نمی‌کنید، شرکت‌های ژاپنی و کره‌ای کنترل بازار را در دست خودشان قرار داده‌اند و هر کدام سعی می‌کنند با ارائه محصولات جدیدتر از دیگری پیشی بگیرند و این طور به نظر می‌رسد که شاهد یک جنگ سرد بین این دو کشور هستیم، البته پای سیاهی لشگرهایی هم مثل مالزی و تایوان و اخیرا چین به میان آمده‌ است. فروشگاه‌های صوتی و تصویری هم برای جلب نظر مشتری از تمامی ترفندها و تاکتیک‌های علمی و تجربی استفاده می‌کنند. در بعضی از این فروشگاه‌ها تعداد پرسنل فروش حتی از اجناس داخل مغازه بیشتر است. با وجود اجاره‌های چهار، پنج‌میلیونی و هزینه‌های آب، برق و مالیات و... آیا واقعا این مغازه‌ها آنقدر درآمد دارند که حقوق آنها را تامین کنند؟ در بعضی دیگر از فروشگاه‌ها پرسنل با لباس‌های متحدالشکل در فروشگاه به مشتریان خدمات می‌دهند و برای اطمینان خاطر آنها کارت شناسایی خود را به سینه نصب کرده‌‌اند. ممکن است این حرفه مردانه به نظر برسد ولی کم‌کم شاهد حضور فروشنده‌های خانم هم دراین حرفه هستیم.
شرکت‌های تولیدکننده در انتهای هر سال تلویزیون‌های جدید تولیدشده را به بازار عرضه می‌کنند و تلویزیون‌های قدیمی از پشت ویترین مغازه‌ها جمع‌آوری می‌شوند و قطعات سالم آنها برداشته شده و بقیه قطعات بازیافت می‌شود.
توصیه‌هایی برای خرید تلویزیون
خرید یک تلویزیون مناسب مستلزم رعایت نکاتی است تا شما در انتخابتان دچار اشتباه نشوید. با توجه به گستردگی بازار خرید و فروش و تولیدات متنوع و مدل‌های گوناگون سعی کنید قبل از خرید، نام و مدل مشخصی را انتخاب کنید تا در هنگام خرید دچار سردرگمی نشوید. اگر خودتان اطلاعات کافی در این زمینه ندارید می‌توانید با افراد خبره مشورت کنید.
هیچ‌وقت تنها به خرید نروید، جنس خریداری شده را حتما امتحان کنید و دقت کنید که همان جنس را تحویل بگیرید، در ضمن فاکتور خرید را حتما دریافت کنید، سعی کنید از فروشگاه‌هایی خرید کنید که خدمات پس از فروش و گارانتی معتبر ارائه می‌کنند.از حمل پول زیاد خودداری کنید چون افراد فرصت‌طلب در کمین شما هستند برای این کار می‌توانید از کارت‌های اعتباری استفاده کنید.با توجه به اینکه چک و تراول را در این فروشگاه‌ها به سختی قبول می‌کنند، حتما کارت شناسایی معتبر و شناسنامه همراه داشته باشید و در آخر از افراد مطمئن برای حمل بار استفاده کنید.