مردم باید در فرآیند تدوین برنامه پنجم حضور داشته باشند
بایزید مردوخی، صاحبنظر اقتصادی، در گفتوگو با «ایسنا»، با بیان اینکه تهیه و تنظیم برنامه پنجم توسعه، نیازمند ملزومات ویژهای است، توضیح داد: ابتدا لازم است به چند نکته اساسی اشاره شود، اینکه قصد دارند پنج سال آینده براساس الگویی برنامهای تدوین کنند، تحولی مثبت است و برعکس روندی که در این دو سال گذشته شاهد بودیم، میتواند نوید یک دوران توسعه برنامهریزی شده و قانونمند را بدهد که مطابق مبانی مشخصی، اقتصاد کشور را هدایت میکند.
برنامهریزی یک تعیین تکلیف برای کل اقتصاد است و مردم باید حتما در این فرآیند حضور داشته باشند.
بایزید مردوخی، صاحبنظر اقتصادی، در گفتوگو با «ایسنا»، با بیان اینکه تهیه و تنظیم برنامه پنجم توسعه، نیازمند ملزومات ویژهای است، توضیح داد: ابتدا لازم است به چند نکته اساسی اشاره شود، اینکه قصد دارند پنج سال آینده براساس الگویی برنامهای تدوین کنند، تحولی مثبت است و برعکس روندی که در این دو سال گذشته شاهد بودیم، میتواند نوید یک دوران توسعه برنامهریزی شده و قانونمند را بدهد که مطابق مبانی مشخصی، اقتصاد کشور را هدایت میکند. وی ادامه داد: نکته لازم این است که شورایعالی برنامهریزی به چند سوال مهم باید پاسخ دهد و اولین سوال این است که منظور از برنامه چیست؟ زیرا مفهوم برنامه در ادبیات برنامهریزی دنیا معانی متنوع و گوناگونی دارد، آیا این برنامه یک برنامه جامع است؟ یک برنامه مربوط به بخشهای کلیدی است که براساس تحرک آن بخشها کل اقتصاد حرکت میکند؟ دبیر سابق هیات امنای حساب ذخیره ارزی اضافه کرد: مهمترین نکتهای که برای شروع هر برنامه حیاتی به نظر میرسد این است که نظام تدبیر اقتصادی و اجتماعی کشور باید روشن باشد و منظور از نظام تدبیر، روابط و مناسبات بین قوای مختلف کشور از یک سو و روابط و مناسبات درون خود قوه مجریه از طرف دیگر است و به ویژه در مواردی که قوه مجریه با قوه مقننه یا قضاییه سر و کار دارد، این مساله حایز اهمیت است.
مردوخی به نظر و آرای مردم در تدوین این برنامه اشاره کرد و گفت: نکته مهم در مورد نظام تدبیر این است که برنامهها چقدر بوروکراتیک و چقدر مردمی است؟ و با توجه به اینکه رییس جمهور در ابلاغیه چند بار بر مردمی بودن این برنامه تاکید کردند، سوال اینجاست که شورای ۲۸ نفره چگونه آرای مردم را دریافت کرده و اولویتهای مردم را استنباط و استخراج میکند و در برنامه منظور می کند. دبیر سابق هیات امنای حساب ذخیره ارزی در پاسخ به این پرسش که آیا میان برنامه سازندگی و توسعه تفاوتی وجود دارد، عنوان کرد: برنامهای که ابلاغ شده تحت عنوان برنامه سازندگی مطرح است که عنوان توسعهای ندارد و این عنوان به احتمال زیاد آگاهانه انتخاب شده است و در این مورد هم جا دارد که شورای ۲۸ نفره درباره موضوع سازندگی بحث کنند و اعلام کنند که تفاوت یک برنامه سازندگی با یک برنامه توسعهای در چیست؟
ارسال نظر