در بازار انواع کاپشنهای زنانه و مردانه
چین و ترک با هم میتازند
با شروع فصل سرما، همراه با تغییر رنگ و نمای طبیعت، فروشگاههای پوشاک نیز رنگ و لعاب تازهای میگیرند.
با شروع فصل سرما، همراه با تغییر رنگ و نمای طبیعت، فروشگاههای پوشاک نیز رنگ و لعاب تازهای میگیرند.
در این فصل، پارچههای ضخیم، بافتنیها، کاپشن، پالتو و هر آنچه که گرمایی دلچسب را برای خریداران به ارمغان آورد، به ویترین مغازهها راه مییابند. در کشور ما نیز با توجه به کثرت جمعیت جوان و سلیقههای متفاوتی که در انتخاب نوع پوشش این جمعیت وجود دارد بازار پوشاک زمستانی هر ساله بیش از قبل متنوع شد و امکان انتخاب بیشتری را برای متقاضیان فراهم میکند.
در همین رابطه شاید شنیده یا کسانی را دیده باشید که انتخاب همه نوع لباس به خصوص لباس زمستانه مارکدار و خارجی نیز برایش مهم است، حتی اگر جزو قشر پردرآمد جامعه محسوب نشوند از قدرت خرید بالایی بهرهمند نباشند، عاشق این هستند که فقط لباس مارکدار به تن داشته باشند، به هر قیمتی که شد.
با این توصیف آیا صرف مارکدار بودن یک لباس دلیل منطقی و کافی بر کیفیت مطلوب آن لباس است یا خیر؟
صدرنشینان بوتیک لباس
تمایل اغلب ایرانیان به استفاده از کالاهای خارجی به خصوص در مورد پوشاک خارجی به وفور دیده میشود.
با گشتی در بازار به روشنی میبینیم که بیشتر لباسهای مارک چینی، تایلند و ترک، صدرنشین ویترین بوتیکهای لباس زمستانی شدهاند.
اگر این روزها از کنار ویترین مغازههای لباس زمستانه واقع در میدان هفتتیر و ولیعصر و... گذر کرده باشید، لابد کاغذهای نوشته شده با جملاتی همچون «یک حراج استثنایی» «گزارش انواع کاپشن ترک»، «فروش فوقالعاده کاپشنهای زنانه و مردانه در رنگهای مختلف» و ... را روی شیشه ویترینها مشاهده کرده و یا از کسانی که جلوی مغازه با فریاد و اعلام حراج همه نوع پوشاک، رهگذران را به داخل مغازه فرا میخوانند، شنیدهاید.
محصولات چینی به ظاهر محدود شده است
اما زمستان امسال بازار لباس کدام مارک خارجی در کشور داغتر و در بین خریداران محبوبیت بیشتری دارد؟
«قیاسی» یکی از فروشندگان انواع کاپشن زنانه و مردانه واقع در خیابان ولیعصر در این باره میگوید: بیشتر کاپشنهای موجود در بازار محصول کشور چین هستند و برخی از آنها نیز از کشور ترکیه وارد میشوند. ضمن اینکه کاپشنهای دوخت داخل نیز در بازار یافت میشوند، به این صورت که پارچه آن ترک، کره و تایلندی است، اما دوخت و برش آن ایرانی است.
به اعتقاد برخی فعالان بازار، بعضی از کاپشنها به صورت دوخته شده، از چین وارد میشوند و بعضی نیز به صورت آماده و دوخته شده از کشور ترکیه در بازار عرضه میشوند، اما کاپشنهایی که کاملا ترک هستند و یا اینکه پارچه آنها ترک است از محبوبیت بیشتری برخوردارند.
قیاسی در این باره میگوید: «اگر به مشتری بگوییم این پالتو، هم پارچه و هم دوختش ایرانی است ترجیح میدهد کار ترک را انتخاب کند، هر چند شاید جنس ایرانی آن بهتر باشد.»
رنگبندی متفاوت، سایز، طرحهای زیبا و قیمت تقریبا مناسب پوشاک زمستانی ترک و چینی را میتوان از جمله دلایل گرایش بیشتر مردم به سمت این نوع پوشاک دانست.
رحمانی یکی دیگر از فروشندگان انواع کاپشنهای خارجی در خیابان ولیعصر بیان میکند: مشتریها برای کارهای ترک سر و دست میشکنند. آنچه که در انتخاب مارک ترک از کاپشن برای مشتری اهمیت دارد در وهله اول مدل و بعد رنگ آن است به طور مثال در کاپشنهای تولید چین بیشتر رنگ و در کار ترک سایز، مدل و تنخور مناسب از اهمیت بالاتری برخوردار است.
از سوی دیگر برخی از فروشندگان، بازار انواع کاپشن چینی را محدود میدانند و بر این باورند که واردات انواع کاپشنهای چینی به کشور کم شد و آن نیز به دلایل تحریمهای اقتصادی است که صورت گرفته، ضمن اینکه گمرک نیز با افزایش تعرفه واردات لباسهای خارجی، تا حدودی در بازار عرضه این محصولات نیز تاثیر داشته است.
آنها همچنین انواع کاپشنهای چینی موجود در بازار را محصول چند ماه پیش اعلام میکنند که تازه به بازار عرضه شدهاند. در حال حاضر کاپشنهای جدید از چین وارد بازار ایران نمیشود.
تنوع مارکهای متفرقه
حالا همه جا پر شده از مارکهای متنوع و محصولاتی که کاذب و غیرکاذب مورد توجه مصرفکنندگان ایرانی قرار گرفتهاند. قیمتها گاه سرسامآور هستند ولی خریداران خاص خود را دارند.
«شهابی» یکی از تولیدکنندگان پوشاک زمستانی میگوید: متاسفانه در کشور ما اغلب مردم تمایل به خرید کالاهای خارجی دارند، اما طی چند سال اخیر صنایع پوشاک ایران با الگوبرداری از اجناس خارجی و شناخت سلیقه افراد جامعه به ویژه جوانان توانسته تا حدودی بازار خودش را تقویت کند.
به اعتقاد وی تولید پوشاک زمستانی به ویژه کاپشن نسبت به پوشاک تابستانی سختتر است، زیرا به دلیل گرانی مواد اولیه قیمت نهایی آن بسیار بالاتر از پوشاک تابستانی است.
مهران یکی از فروشندگان پوشاک مرکز تجاری ونک میگوید: برای همه مقدور نیست لباسهای مارکدار اصل اروپایی بخرند به همین دلیل با قیمتی پایینتر جنس دقیق مشابه به جنس اصل را خریداری میکنند که بیشتر تولید کشور ترکیه است؛ البته بعضی از مارکهای معروف ترکیه را نیز کشور چین تولید میکند.
به نام ایتالیا به کام چین
کیفیت و قیمت انواع پوشاک نیز در مراکز مختلف فروش، بسیار متفاوت است، چرا که بعضی از فروشندگان هزینههایی را که برای اجاره، دکوراسیون، ویترین و ... میپردازند به قیمت لباسها اضافه میکنند؛ حتی بعضی از این فروشندگان برای فروش بالاتر و رونق بخشیدن به بازار خود، پوشاک چینی و ترکیهای را به نامهای ایتالیایی و آلمانی میفروشند.
براین اساس تفاوت قیمت میان محصولات مشابه در فروشگاههای سطح شهر بسیار چشمگیر است؛ مثلا یک نمونه کاپشن که در برخی از فروشگاههای بالای شهر با قیمت ۱۵۰هزار تومان فروخته میشود را میتوان در مغازههای مرکز شهر با ۶۰ تا ۷۰هزار تومان تهیه کرد.
بنابراین قیمت پوشاک ترک نیز در مناطق مختلف تهران مثل بازار صفویه، شهرک غرب، ونک و جردن با قیمتی تقریبا متفاوت از دیگر نقاط شهر به فروش میرسند.
کاپشنهای زنانه تولید چین با قیمت ۱۵ تا ۳۰هزار تومان، کار کاملا ایرانی با قیمت ۱۰ تا ۲۰هزار تومان عرضه میشوند؛ البته به عقیده یکی از فعالان بازار امسال قیمت اکثر کاپشنهای چینی ثابت است و نسبت به سال گذشته تغییر محسوسی نداشته است.
به گفته وی یکی از هنرهای تولیدکنندگان چینی آن است که قیمت محصولات خود را هر سال تغییر نمیدهند و با همان قیمت سابق محصولاتشان را عرضه میکنند.
مارکهای زارا، دیزل، کونز، سیمپلی، ساتو، کاراینر و بوسینی از جمله کاپشنهای موجود بازار هستند که در انواع اصل و تقلبی در بازار یافت میشوند.
در حال حاضر جنس بیشتر کاپشنهای مردانه موجود در بازار از نوع کتان است که از استقبال بالایی نیز برخوردار هستند.
به اعتقاد یکی از فروشندگان بازار جهانی بودن استفاده از کاپشنهای کتان طی یکی دو سال اخیر در بازار این نوع کاپشن در بازار داخل نیز بیتاثیر نبوده است.
در حال حاضر در بازار، کاپشن اسپرت دیزل ۲۵ تا ۴۰هزار تومان، لیوایز اسپرت ۳۰ تا ۵۰هزار تومان، ریپلیچرم ۶۵ تا ۱۰۰هزار تومان قیمت دارند.
همچنین کاپشن اسپرت دوک از 60 تا 70هزار تومان، کاپشن اسپرت ولتاژ از 35 تا 50هزار تومان، بوسینی چرم از 70 تا 90هزار تومان و بوسینی اسپرت نیز با قیمت 50 تا 70هزار تومان در بازار ارائه میشوند.
ضمن اینکه کاپشن باتیلی چرم، کراس کانتری، الیزابت و ربوس را به ترتیب میتوان با قیمت بین ۵۰ تا ۸۰هزار تومان، ۸۰هزار تومان، ۸۵هزار تومان و ۳۵ تا ۸۰هزار تومان خریداری کرد.
مارکهای اصلی که بر جنس چینی مینشینند
کشور چین همان گونه که به سراغ محصولات مارکهای معروف اروپایی رفته است و به تولید آنها اقدام کرده است، این بار نیز قصد دارد به تولید تعدادی از پوشاک آسیایی مثل بعضی از مارکهای معروف ترکیه بپردازد که اگر با این رویه ادامه بدهیم کمکم باید پوشاک مارکهای معروف اروپایی ترکیه را در جنسهای چینی جستوجو کرد.
نیازی، یکی دیگر از فروشندگان پوشاک زمستانی در مرکز شهر در زمینه مارکدوزی و تقلبهایی که در بازار خرید و فروش پوشاک زمستانی صورت میگیرد، میگوید: در میان کاپشنهایی که با مارکهای مطرح در بازار پوشاک به فروش میرسند، تعداد بسیاری تقلبی و غیراصل محسوب میشوند، به طوری که بسیاری از این کاپشنها به سفارش تجار ایرانی در کارگاههای کوچک کشورهای چین و ترکیه و حتی زیرپلهای، مارکدوزی میشوند و با قیمتهایی به مراتب ارزانتر از نمونههای اصلی به فروش میرسند. وی همچنین تاکید کرد: کارگاههای بسیاری در سطح شهر وجود دارند که علاوهبر دوخت مارکهای معروف اروپایی بر تولیدات چین، ترکیه و ایران، انواع مختلف این مارکها را به صورت مجزا با قیمتهای ناچیز به تولیدکنندگان پوشاک ایرانی میفروشند.
ارسال نظر