نتایج آزمون سنجش اطلاعات دانش‌آموزان

شنیدن نام پیزا چه چیز را به یاد شما می‌آورد؟ برج کج پیزا در ایتالیا را؟ اما یک پیزای دیگر هم وجود دارد. پیزا نام آزمون‌هایی است که برای سنجش سطح علمی دانش‌آموزان برگزار می‌شوند. دانش‌آموزان آلمانی در جای ۱۳ام ایستادند. عدد پی بر تابلوی یکی از مدارس آلمان

پیزا نام آزمون‌هایی است که سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه‌ای (OECD) از سال ۲۰۰۰، هر سه سال یکبار، برای سنجش سطح علمی دانش‌آموزان ۱۵ ساله، در کشورهای عضو این سازمان برگزار می‌کند.

در آزمون‌های پیزا، راندمان تحصیلی و اطلاعات دانش‌آموزان ۱۵ ساله در بخش‌های گوناگونی مانند خواندن، علوم ریاضی و علوم تجربی سنجیده می‌شود. علوم تجربی امسال برای اولین بار به این آزمون‌ها راه یافتند.

جایی برای خوشحالی نیست!

در ارزیابی امسال پیزا، دانش‌آموزان آلمانی در بخش محیط‌زیست و علوم طبیعی، بین ۵۷ کشور شرکت‌کننده به رتبه ۱۳ام رسیدند. دانش‌آموزان آلمانی در سال ۲۰۰۳ در جایگاه ۱۸ام ایستاده بودند. آیا باید از نتایج پیزای امسال خوشحال بود؟ هماهنگ‌کننده‌آموزشی OECD در آلمان تاکید می‌کند که این نتایج نشان‌دهنده بهبود وضعیت تحصیلی دانش‌آموزان آلمانی نیست، چرا که این دو آزمون (آزمون سال ۲۰۰۳ و ۲۰۰۷) از نظر ساختار تکالیف تعیین شده قابل مقایسه نیستند. به اعتقاد او آزمون امسال به دلیل بها دادن به موضوعاتی ویژه مانند محیط‌زیست، که از جمله نقاط قوت دانش‌آموزان آلمانی به شمار می‌آید، نتایج بهتری را برای آلمانی‌ها به ارمغان آورده است.

فنلاند در این ارزیابی در جای نخست ایستاد، هنگ‌کنگ در مقام دوم پیش از کانادا و تایوان و اتریش در جایگاه ۱۸ و سوئیس در رتبه ۱۶ام ایستاده است.

نتایج این ارزیابی‌ها روز ۴ دسامبر به طور رسمی منتشر می‌شوند. برای نخستین بار اطلاعات دانش‌آموزان در علوم طبیعی هم در پیزای امسال سنجیده شد. به این ترتیب امسال تکالیف کاملا تغییر کرده بودند و به دانسته‌های دانش‌آموزان درباره محیط‌زیست بهای ویژه‌ای داده شده بود.

سال ۲۰۰۳ با اعلام نتایج پیزا و شباهت برج کج ایتالیایی و راندمان متوسط دانش‌آموزان آلمانی، بحث‌های زیادی درباره سیستم‌آموزشی در آلمان در گرفت.