جریمه۳۵هزار تومانی برای پرتابکنندگان زباله از خودرو
رسول خادم در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به تصویب طرح ساماندهی راهکارهای حقوقی و اجرایی برخورد با متخلفان پخش، دفع، حمل و امحای غیرمجاز و نامناسب پسماندها در فضاها و معابر عمومی در شورای شهر تهران اشاره کرد و افزود: قانون مدیریت پسماندها در سالهای گذشته در مجلس مصوب شده، اما متاسفانه به خاطر نبودن شرایط لازم اجرایی، تاکنون بلاتکلیف مانده و مدیریت شهری نیز نتوانسته با مدیریت یک طرفه در این زمینه اقدام جدی کند.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت: خودروی افرادی که از وسایل نقلیه آشغال و زباله به سطح شهر پرت کنند، تا سقف ۳۵هزار تومان جریمه میشوند.
رسول خادم در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به تصویب طرح ساماندهی راهکارهای حقوقی و اجرایی برخورد با متخلفان پخش، دفع، حمل و امحای غیرمجاز و نامناسب پسماندها در فضاها و معابر عمومی در شورای شهر تهران اشاره کرد و افزود: قانون مدیریت پسماندها در سالهای گذشته در مجلس مصوب شده، اما متاسفانه به خاطر نبودن شرایط لازم اجرایی، تاکنون بلاتکلیف مانده و مدیریت شهری نیز نتوانسته با مدیریت یک طرفه در این زمینه اقدام جدی کند. وی با تاکید بر اینکه شهروندان و دستگاههای مرتبط باید همکاری تنگاتنگ و نظاممندی را با مدیریت شهری داشته باشند و با متخلفان توزیع و حمل نامناسب پسماندها برخورد قانونی شود، تصریح کرد: به همین منظور برای اجرایی شدن قانون یاد شده، جلساتی را با فرمانداری، دادستانی، نیروی انتظامی، شورای حل اختلاف، سازمان حفاظت محیطزیست تهران و سایر دستگاههای مربوط برگزار کرده و ظرفیتهای قانونی این قانون مورد بررسی قرار گرفت.
خادم افزود: پس از بررسیها، جمعبندی به عملآمده نشان داد، بهرغم اینکه مسوولیت اجرایی قانون پسماندها طبق ماده هشتم قانون مدیریت پسماندها، برعهده شهرداریها است، اما ظرفیتهای قانونی برخورد با متخلفان حمل و پخش نامناسب پسماندها، خارج ازماموریتهای اجرایی شهرداری بوده و قانون برای این مساله متولی دیگری را در نظر گرفته که قوه قضاییه و نیروی انتظامی است.
وی افزود: به همین خاطر در جلساتی که با مسوولان و نمایندگان دستگاههای مربوطه برگزارشد، این هماهنگی و توافق به دست آمد که کمیتهای با حضور همه این دستگاهها تشکیل شده و نسبت به اجرای قانون اقدام کند. وی یادآورشد: با توجه به اینکه جریمه کردن افراد متخلف که زباله از خودرو بیرون میریزند، جزو اولویت راهنمایی و رانندگی نبوده و از سویی دیگر مسوولیت جمعآوری زباله نیز برعهده شهرداری است، اما به خاطر برخی ناهماهنگیها، برخورد با متخلفان اجرایی نمیشد که با هماهنگی صورت گرفته، راهنمایی و رانندگی، اجرای قانون پسماندها و اعمال جریمه متخلفان را پذیرفته است. وی افزود: براساس ماده ۱۶ از قانون مدیریت پسماندها برای متخلفان با گزارش مردم و راهنمایی و رانندگی، پرونده قضایی تشکیل و با آنها برخورد شده و جریمه میشوند.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران همچنین با اشاره به پخش نامناسب پسماندها توسط صنوف در معابر عمومی گفت: پخش این پسماندها به ویژه در بعد از ظهر و همزمان با پایان فعالیت صنوف، سد معبر و مشکلات جدی را برای شهروندان ایجاد و در برخی موارد انباشته شدن این پسماندها، شهرداری را برای جمعآوری آنها دچار مشکل میکند.
هزینه۷۰میلیارد تومانی جمعآوری زباله
قائممقام معاونت خدمات شهری شهرداری تهران با بیان این که دفعات جمعآوری زباله در شهر تهران حداقل ۴برابر کشورهای اروپایی است، گفت: شهرداری تهران سالانه ۷۰میلیارد تومان هزینه صرف جمعآوری زباله، رفت و روب و نظافت شهر تهران میکند.
محمد عیدیان با بیان این که در حال حاضر روزانه ۷هزار و ۵۰۰تن زباله خانگی و حدود ۴۰هزار تن خاک و نخاله ساختمانی از سطح شهر جمعآوری میشود، گفت: در حال حاضر، زبالههای شهر تهران حداقل در دو نوبت جمعآوری میشوند که ۷۰درصد آنها ساعت ۹ شب به بعد و ۳۰درصد نیز در طول روز است.
وی با مقایسه وضعیت جمعآوری زباله در کلانشهر تهران با سایر کشورهای دنیا، افزود: در حالی که زبالههای شهر تهران در طول شبانهروز حداقل ۲بار جمعآوری میشود، این کار در برخی کشورهای اروپایی ۲بار در هفته و در برخی کشورها نیز ۳تا ۴بار در هفته انجام میشود.
ارسال نظر