یک فیلم با یک بلیت
شیما رستمی
اگر شما جزو افراد سینمارو باشید حال چه آن دسته‌ای که با پفک و چیپس و کلی سر و صدا به سالن می‌روند و خیلی هم فرقی نمی‌کند چه فیلمی را به تماشا بنشینند.

یا از آن دسته‌ای که حسابی مشکل پسند بوده و باید کلی زمان بگذرد، یک فیلم خوب اکران شود تا به سالن بروند یا اصلا زبانم لال حوصله سینما رفتن ندارید و ترجیح می‌دهید فیلم‌ها را در حد سی‌دی‌های قاچاق دنبال کنید و در خانه لم بدهید و تماشا کنید.
جزو هر دسته‌ای هستید، شاید به خاطر داشته باشید در هفت سال گذشته افزایش مشکلات سینما چشمگیر بوده و قیمت بلیت‌ها دوبرابر شده است. سال ۱۳۸۰ بلیت ۶۰۰ تومان بود. در سال ۸۱، ۸۰۰ تومان و دو سال بعدش در ۸۳ قیمت به یک‌هزار تومان رسید. سال ۸۴ و ۸۵ هم که قیمت بلیت ۱۲۰۰ تومان بود تا اینکه امسال قیمت‌ها رسید به ۱۵۰۰ تومان. البته این در مورد سالن‌هایی است که در رتبه‌بندی جزو سالن‌های ممتاز دسته‌بندی شده‌اند.
قیمت‌گذاری بلیت‌های سینما براساس رتبه‌بندی سینماها صورت می‌گیرد. به عنوان مثال امسال نرخ بلیت سینماهای ممتاز 1500 تومان و سالن سینمای درجه یک 1200 و سالن‌های درجه 2، 700 تومان قیمت‌گذاری شده‌است. اما در واقع قیمت‌ها بسته به مدیران سالن‌ یک حالت توافقی هم دارد. به عنوان مثال سینما حافظ یا سینما کارون با وجود اینکه جزو سینماهای ممتاز رتبه‌بندی شده‌اند، بلیت را با همان قیمت 1200 تومان سال‌‌های گذشته می‌فروشند و دلیلش را هم این می‌دانند که محل این سینماها کشش قیمت بالاتر را ندارد.
از نظر آماری در شهر تهران ۲۱ سالن سینما با درجه ممتاز، ۲۷ سالن درجه یک و ۱۵ سالن درجه دو و هشت سالن درجه ۳ وجود دارد. اما این آمار چندان هم دقیق نیست چرا که گهگاه سالن‌هایی تعطیل می‌شوند و سالن‌های دیگری هم هستند که نیاز به تعمیرات جدی داشته و در آستانه تعطیلی قرار دارند. برای اطلاع از سالن‌های موجود در نزدیکی محل سکونت، شما می‌توانید جدول زیر را مرور کنید.
اما یک پیام برای شما داریم و آن اینکه اگر نگران آینده صنعت سینما هستید، حضور خود را در سالن‌های سینما پررنگ کرده و از خرید نسخه کپی فیلم‌ها جدا خودداری کنید.