نظرسنجی از کارگران برای تعیین نرخ دستمزد سال آینده

برای استفاده از تمامی نظرات کارگران طرح نظرسنجی از کارگران درباره «نرخ دستمزد سال آینده» از سوی سازمان کار استان تهران و با همکاری کانون شوراهای اسلامی کار این استان اجرا می‌شود. داود قادری، عضو شورای عالی کار، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، در مورد تعیین نرخ دستمزد کارگران برای سال آینده گفت: برای تعیین عادلانه‌تر نرخ دستمزد در سال آینده اکنون از سوی اداره کل کار استان تهران یک نظرسنجی در میان کارگران کل استان تهران اجرا شده است که بالطبع اگر این طرح با موفقیت اجرا شود در سایر استان‌ها نیز اجرایی خواهد شد.

وی ادامه داد: با اجرای این طرح با توجه به شرایط مختلف استان‌ها به یقین نظرات گوناگون و موثری ارائه خواهد شد و می‌توان راهکارهای کارشناسی از میان این نظرات را گزینش کرد و از سویی دیگر دولت نیز قصد دارد تمام نظرات کارگران را در تعیین دستمزد داشته باشد.

قادری افزود: طرح این نظرسنجی از سوی اداره کار استان تهران ارائه شده است که با همکاری کانون شوراهای اسلامی تهران از طریق شوراهای کارخانه‌های این استان اجرا می‌شود و کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران از آن جمع‌بندی خواهد داشت. پیش‌بینی می‌شود در سایر ادارات کار استان‌های کشور و در سطح ملی و کشوری نیز این طرح اجرا شود.

وی در مورد نرخ تعیین شده دستمزد در سال گذشته برای سال ۸۶ اظهار کرد: اصلا نمی‌توان گفت که جامعه کارگری از این نرخ دستمزد تعیین و اعلام شده اظهار رضایت کرده ولی آنچه موجب نارضایتی جامعه کارگری نسبت به این تصمیم خیلی مهم شده این بود که نمایندگان کارگر در شورای عالی کار در نهایت ناچار به تسلیم و پذیرفتن این نرخ کگ.شدند.

عضو شورای عالی کار اذعان کرد: عواملی که می‌تواند در تعیین نرخ دستمزد موثر باشد تشکیل کمیته و کارگروه‌های تخصصی است که علاوه‌بر کارگران، کارفرمایان و دولت نیز روی این موضوع در حال کارکردن هستند تابه هرحال زمانی که در جلسه‌های شورای عالی کار برای تصمیم‌گیری حضور پیدا می‌کنند با اطلاعات کاملی حاضر شوند.

وی در پاسخ به این سوال که اگر نمایندگان کارگران نرخ امسال را قبول نداشتند، چرا امضا و نرخ پیشنهادی را قبول کردند؟ تصریح کرد: به هر حال نظر کانون عالی و کانون‌های استانی غیر از این نظر گرفته شده بود ولی نمایندگان کارگران در شورای عالی کار با توجه به جو حاکم بر شورای عالی و مسائلی که در آنجا عنوان می‌شد در نهایت رضایت به این قضیه دادند، البته اگر فشار مضاعف نیز در این قضیه بود امکان داشت منجر به تعطیلی و غیرفعال و بیکارشدن کارگرها شود و با هراس از این قضیه کارگران رضایت به چنین تصمیمی دادند.

وی با بیان اینکه دستمزد کارگر فاصله عمیقی با هزینه‌های واقعی زندگی دارد خاطر نشان کرد: در حقیقت برای رسیدن به یک مزد واقعی و پرکردن این فاصله میان دستمزد واقعی و دستمزد تعیین شده نیاز به یک جهش و پرش خیلی بلندی است که با توجه به شرایط کنونی امکان‌پذیر نیست، ولی با وجود این باید برای ایجاد رضایتمندی نسبی در میان کارگران راهکارهای موثرتری را برای تعیین نرخ دستمزد در نظر گرفت.