فوربس معرفی کرد:
ثروتمندترین فیلیپینیها
کشور فیلیپین دوباره احیا شده است. رشد ۵/۷درصدی این کشور در فصل دوم طی دو دهه گذشته بیسابقه بوده است.
کشور فیلیپین دوباره احیا شده است. رشد ۵/۷درصدی این کشور در فصل دوم طی دو دهه گذشته بیسابقه بوده است.
نرخ بیکاری آن هم 8درصد است که از سال 1997 تاکنون پایینترین رقم را به خود اختصاص داده است. پس از آنکه بورس این کشور در اثر بحران ساب پرایم رکودی را پشت سرگذاشت، توانست بسیار سریع دوباره احیا شود و به تازگی بالاترین رکوردها را از خود بر جای گذاشته است. بورس این کشور افزایشی 28درصدی را شاهد است.
همه این شرایط دست به دست هم داده است تا بسیاری از ثروتمندترین شهروندانی که از سوی دیگر با کاهش ۱۰درصدی ارزش دلار در برابر پزو مواجه شدند، بتوانند بر ثروت خود بیش از پیش بیافزایند. برای اولین بار طی دهه گذشته یک فیلیپینی توانست به فهرست میلیاردرهای جهان راه یابد.
او که پسر یک کارگر فقیر کارخانه است با نوسازی ساختار شرکت املاک و مستغلات خود که«لاینس گلوبال» نام دارد، سود سرشاری را عاید خود کرد. دارایی خالص او که اندروتان نام دارد، نسبت به سال گذشته که 480میلیون دلار بود جهشی قابل ملاحظه را تجربه کرد و به 1/1میلیارد دلار رسید.
اما بیشترین افزایش دارایی به رییس سنای فیلیپین مربوط میشود که مانوئل ویلار نام دارد. دارایی او سال گذشته بالغ بر ۱۱۰میلیون دلار بود و امسال این رقم به ۹۴۰میلیون دلار رسید. جهش ناگهانی دارایی او ناشی از عرضه عمومی سهام شرکتهای ویستالند و لایف اسکیپز است. هفت غول دیگر ثروت در فیلیپین از جمله تونی تان کاکتیونگ و انریک ریزون، شاهد حداقل ۱۰۰میلیون دلار افزایش داراییهای خود بودهاند. پانزده نفر دیگر هم نسبت به سال پیش ثروتمندتر شدهاند.
البته همه ثروتمندان این فهرست به یک اندازه خوش شانس نبودهاند. دارایی چهارده نفر از کسانی که نامشان در فهرست امسال نیز مشاهده میشود، نسبت به سال 2006 کاهش یافته است. دلایل این موضوع هم مربوط است به برنامهها و گزارشهای دولت و گزارشهای دقیقتر مالی جان کوکونگوی که نیمی از سهام مجتمع صنعتی خود را به نام جی سامیت به موسسه خانواده خود اهدا کرد.
هنوز شرایط ورود به فهرست ثروتمندترین فیلیپینیها از شرایط ورود به فهرست هر کشور آسیایی دیگر آسانتر است؛ چون تنها به ۳۰میلیون دلار دارایی نیاز دارد که البته این رقم نسبت به سال گذشته ۵میلیون دلار بیشتر شده است؛ اما هنوز ۵۰میلیون دلار کمتر از هر کشور دیگری است که فوربس فهرست ثروتمندان آن را تهیه کرده است. مجموع دارایی این ۴۰ ثروتمند فیلیپینی بالغ بر ۱۷میلیارد دلار است که نسبت به ۱۶میلیارد دلار سال گذشته افزایش یافته است.
میزان دارایی در شرکتهای دولتی براساس قیمت سهام آن شرکتها در بورس از اوایل ماه اکتبر برآورد شده است؛ اما میزان دارایی در شرکتهای خصوصی براساس مقایسه نسبت قیمت به درآمد یا قیمت به فروش، برآورد شده است.
مانوئل ویلار میگوید: «اگر میخواهید در مورد گذشته بدانید با یک اقتصاددان صحبت کنید؛ اما اگر میخواهید از آینده بدانید به دنبال ثروتمندان بروید. در فیلیپین به تازگی شرکتها به نوسازی ساختار خود و یا عرضه عمومی سهام در بورس اقدام کردهاند. چرخش سرمایه این شرکتها روزانه به ۱۲۱میلیون دلار رسیده که نسبت به سال ۲۰۰۳ ده برابر افزایش یافته است.
سه شرکت از شرکتهایی که پشتیبانی مالی آنها را غولهای ثروت فیلیپین بر عهده داشتند، ظرف مدت دو هفته در ماه جولای به عرضه عمومی گذاشته شدند، در همین زمان بود که اعضای فهرست ثروتمندان امسال از امتیاز شرایط قوی بازار بهرهمند شدند. اولین نفر انریک ابویتیز بود که با عرضه عمومی سهام شرکت ابویتیزپاور توانست 220میلیون دلار را به خود اختصاص دهد. نفر بعدی ویلار بود که شرکت سیاند پی هومز را از عرضه عمومی خارج کرد و شرکت جدید به نام ویستالند اندلایف اسپکیز را بنیانگذاری کرد. این شرکت شامل سهام خصوصی پیشین به اضافه سهام سیاندپی بود. این اقدام منجر به آن شد که دارایی ویلار به 830میلیون دلار برسد.
ارسال نظر