حمایت از دولت به معنای مخالفت با انتقاد از آن نیست

حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی روز سه‌شنبه در دیدار صدها نفر از دانشجویان نخبه، برترین‌های کنکور و فعالان تشکل‌های سیاسی- فرهنگی دانشگاه‌ها، طرح و پیگیری مطالبات گوناگون دانشگاهی، سیاسی و اجتماعی را اقدامی تحسین برانگیز و تکلیف و وظیفه دانشجویان خواندند. ایشان تاکید کردند: پیگیری مستمر، عاقلانه و منطقی مطالبات و آرمان‌ها، آینده روشن محیط‌های دانشجویی و دانشگاهی را تضمین خواهد کرد.

ایشان با تمجید از انگیزه جوانان دانشجو برای طرح دیدگاه‌ها و خواسته‌های مختلف خود در این دیدار افزودند: همیشه گفته‌ام که باید از روزی بترسیم که جوان و دانشجوی ما انگیزه طرح مساله و سوال نداشته باشد که به یاری پروردگار امروز این چنین نیست و همه باید توان و تلاش خود را به کار گیریم تا روحیه خواستن و مطالبه در نسل جوان و به ویژه جوانان علمی و دانشگاهی هرچه بیشتر گسترش یابد.

رهبر انقلاب اسلامی با توجه به محدود بودن ظرفیت‌ها و امکانات، پاسخگویی به همه مطالبات را در کوتاه مدت ناممکن دانستند و خاطرنشان کردند: آرمان‌های بزرگ در کوتاه‌مدت محقق نمی‌شود اما طرح به دور از افراط و تفریط خواسته‌ها و پیگیری همراه با عقلانیت و اعتدال، یقینا افق روشنی را برای دانشگاه‌های ما رقم خواهد زد.

حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای خطاب به جوانان و دانشجویان افزودند: بدانید که مطالبات و پیگیری‌های شما، ثمربخش و سودمند خواهد بود همچنانکه اگر جوانان مومن و مسوولیت شناس دانشگاهی در سالهای گذشته، پرچم عدالتخواهی را در جامعه بلند نمی‌کردند مسیر حوادث و جهت‌گیری‌های انتخاباتی مردم به روی کار آمدن دولتی عدالت‌خواه و حاکمیت گفتمان عدالت طلبی در جامعه، منجر نمی‌شد.

رهبر انقلاب اسلامی توجه جوانان دانشجو را به اندیشیدن و پخته کردن خواسته‌ها، مطرح کردن مسائل با مراکز دست‌اندرکار، جستجوی راهکارهای اجرایی و کمک به تحقق ایده‌ها و انتظارات جلب کردند و افزودند: اینها مکمل مطالبات دانشجویی است و جوانان ما باید در کنار داعیه‌های سیاسی، اجتماعی، علمی و دانشگاهی به این مسائل نیز توجه کنند و آنها را جزو وظایف خود بدانند.

ایشان تحقق آرمان‌های بزرگ را محتاج پیگیری امیدوارانه و استمرار عمل دانستند و افزودند: وفادار ماندن دانشجویان به مطالبات و آرمان‌ها حتی پس از پایان دوران دانشجویی و ساماندهی صحیح فعالیت‌ها و محیط‌های دانشگاهی، در استمرار فضای مطالبات و تحقق آنها، کاملا موثر خواهد بود.

حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای

نخبه پروری سیاسی را یکی از راه‌های استمرار فضای مطالبه در دانشگاه‌ها برشمردند و افزودند: رسانه‌ها باید به طور جدی به معرفی نخبگان علمی و اجتماعی و سیاسی بپردازند اما تشکل‌های دانشجویی نیز باید با پرورش نخبه‌های سیاسی، فضای مباحثه و استدلال را گسترش دهند و با محکم کردن پایه‌های فکری- سیاسی دانشجویان و تقویت روحیه و امید در آنان، محیط را به گونه‌ای شکل دهند که مجموعه دانشجویی در سال‌های آینده نیز همواره در این فضا تنفس و در جهت اهداف بلند و آرمان‌های والا حرکت کند.

رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان انتقاد کردن و مطالبه از همه مسوولان را، امری طبیعی دانستند و افزودند: البته نباید با مسوولان معارضه و دشمنی کرد اما این حرف به معنای انتقاد نکردن و مطالبه نکردن از مسوولان مختلف از جمله رهبری نیست، چرا که می‌توا ن در عین صفا و دوستی، انتقاد هم کرد.

ایشان در پاسخ به سوال یک دانشجو درباره تبیین حدود ضد ولایت فقیه افزودند: ضدیت یعنی دشمنی کردن اما اگر کسی معتقد به مساله‌ای نبود ضد آن نیست.

حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای درباره برخی مسائل که در زمینه سخنان رهبری در دیدارهای خصوصی مطرح می‌شود، افزودند: اگر به دلایلی از جمله آگاه شدن دشمن، مصلحت نباشد که سخنی بیان شود، طبعا نه آن حرف و نه خلاف آن گفته نخواهد شد، بنابراین حرف‌های بنده، همان مسائلی است که در دیدارهای مختلف با مردم و مسوولان بیان می‌کنم و ایجاد این شائبه که رهبری در جلسات خصوصی، مطلبی خلاف حرف‌های عمومی خود بیان کرده است، صحیح نیست.

حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای حمایت از دولت را به معنای تایید همه کارهای آن ندانستند و افزودند: دولت کنونی، انصافا خدمتگزار، پرکار، با ارزش و صددرصد مورد اعتماد است اما این مسائل به معنای اطلاع رهبری از جزئیات همه فعالیت‌های دولت و تایید آنها نمی‌باشد و حمایت از دولت به معنای مخالفت با انتقاد از آن نیست.

ایشان افزودند: اطلاع داشتن رهبری از همه رویدادها و جزئیات فعالیت همه دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها نه لازم و نه ممکن است و دلیلی ندارد رهبری وارد محیط‌های اجرایی شود چرا که مسوولیت‌ها مشخص است.

رهبر انقلاب اسلامی در پایان سخنانشان پیشرفت علم و اندیشه سیاسی، تعمیق اندیشه و ایمان و معرفت دینی، گسترش روشن بینی دینی و دست یافتن به قلمروهای جدید در عرصه علم و سیاست و معرفت را انتظار مردم و رهبری از دانشجو و دانشگاه خواندند و تاکید کردند: سنت آفرینش الهی بر پیروزی حق استوار است و هرجا ایمان و مجاهدت باشد پیشرفت و پیروزی نیز خواهد بود و به همین علت ما به آینده دانشگاه‌ها کاملا امیدواریم.