توصیه‌های دو اقتصاددان درباره بودجه 92

هادی زنوز: دولت بودجه ریاضتی بدهد

یک کار‌شناس اقتصادی با اعلام اینکه بودجه ریاضتی برای اقتصاد بیمار کشور یک ضرورت است، گفت: رییس جمهور برای حل بحران اقتصادی باید به سه نامه‌ای که از سوی اقتصاددانان در سال ۸۴ به وی ارائه شده رجوع کند. بهروز هادی زنوز در گفت‌وگو با ایلنا با بیان اینکه دولت همانند سال‌های گذشته غیرعلمی و به دور از کار کار‌شناسی بودجه خود را تنظیم می‌کند، عنوان کرد: با توجه به اینکه دولت بدهی دارد؛ بنابراین باید در بودجه این میزان بدهی را منتشر کرده و در راستای رفع این بدهی‌ها با مجلس تعاملات خاص خود را داشته باشد. به گفته زنوز در حال حاضر با توجه به این میزان حجم بدهی دولت و همچنین بی‌ثباتی در اقتصاد کشور، تنظیم بودجه ۹۲ به صورت ریاضتی، می‌تواند بسیاری از مشکلات موجود را برطرف کند.

وی تصریح کرد: حتی اگر بدهی دولت در نقطه صفر بود، با توجه به مشکلات موجود در اقتصاد کشور، باید بودجه ریاضتی از سوی دولت به مجلس ارائه شود.

نگاه غیر اقتصادی عامل ناکارآمدی بودجه‌

در همین حال رییس اسبق سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، افول فضای کسب و کار و بی‌ثباتی اقتصادی را حاصل عدم تحقق اهداف برنامه بودجه سال‌های گذشته اعلام کرد و گفت: نگاه غیرکارشناسی به بودجه‌های سنواتی، بودجه ۹۲ را نیز ناکارآمد خواهد کرد. محمد ستاری‌فر با یادآوری گزارش دیوان محاسبات، مبنی بر اینکه ۶۰ درصد از اهداف بودجه ۸۹ محقق نشده است، عنوان کرد: افزایش هزینه‌های دولت ناشی از هدفمندکردن یارانه‌ها عامل اصلی محقق نشدن اهداف بودجه ۹۱ است.

ستاری‌فر در مورد نحوه تنظیم بودجه ۹۲ بیان کرد: به دلیل آنچه که دولت طی سال‌های گذشته، با نگاه اقتصادی، بودجه سنواتی را تدوین کرده است، نباید به بودجه‌های سنواتی نگاه خوشبینانه داشت. به گفته وی، افول فضای کسب و کار، بی‌ثباتی اقتصادی و همچنین افزایش بدهی‌های دولت‌، نتیجه عملکرد و مشی غیرکارشناسی دولت به برنامه‌های بودجه سنواتی بوده است.