معرفی شهردار جدید برای مُلک ری

دنیای اقتصاد- جدایی ری از تهران با تمام حرف و حدیث‌هایش با انتخاب شهردار جدید ری وارد مرحله تازه‌ای شد. این اتفاقی بود که منتقدان جدایی ری سعی می‌کردند از آن جلوگیری کنند؛ اما سرانجام حرف هواداران استقلال ری در این زمینه پیش رفت. با این اوصاف،‌ حکم استاندار برای «سرپرست شهرداری ری» موافقان جدایی ری از تهران را یک گام به پیش برد تا مشخص شود مسوولان دولتی جدی تر از این هستند که منتقدان طرحشان را مانعی برای به ثمر نشاندنش ببینند. مرتضی تمدن در حکمی که برای حسین علی قلی‌زاده صادر کرده است به ماده ۲۰ آیین نامه اجرایی قانون ایجاد شهرهای جدید اشاره و تصریح کرده است: «در اجرای ماده ۲۰ آیین نامه اجرایی قانون ایجاد شهرهای جدید موضوع مصوبه (ه ۲۶۸۲۲ت ۶۸۹۲ مورخ ۲۴/۶/۸۲) هیات دولت وزیران و با استناد به تبصره ۳ ذیل ماده ۷۱ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱/۳/۱۳۷۵، به موجب این حکم به‌عنوان سرپرست شهرداری ری منصوب می‌شوید.» به گزارش خبرگزاری فارس،‌ قلی‌زاده پیش از این سوابقی همچون شهرداری شهرهای نور، جویبار، خرم‌آباد، منطقه ۱۹ تهران (در زمان شهرداری احمدی‌نژاد)، مدیرکل دفتر هماهنگی سازمان همیاری‌ها و دهیاری‌های کشور، شهرداری همدان و گلستان و معاونت امور مناطق شهرداری تهران را در کارنامه کاری خود دارد.

ادامه اختلاف‌نظرها

حامیان جدایی ری از ثروت آن و درآمدهایی که برای شهرداری دارد به عنوان عوامل مخالفت مخالفان با جدایی‌اش یاد می‌کنند، اما منتقدان که بیشتر در حوزه مدیریت شهری فعالند انفکاک تهران از ری را غیر کارشناسی و آسیب زا برای ساکنان این منطقه می‌دانند. پیش از این رییس شورای شهر تهران با انتقاد از مطرح شدن جدایی ری و شمیرانات از پایتخت گفته بود: «شهر مانند انسان موجودی زنده است که نمی‌تواند با جدا شدن اعضایش زنده بماند؛ هرچند برخی موجودات مانند مارمولک با جداشدن بخشی از اعضای بدنش می‌تواند به حیات خود ادامه بدهد.»

وی با بیان اینکه بسیاری از طرح‌ها هستند که روی آن مطالعه شده، انرژی و پول صرف آن شده اما شاید نیم‌نگاهی نیز به آن نمی‌کنیم، تصریح کرده بود: «یکی از کارهایی که به شهر ضربه می‌زند تکه تکه کردن و جزء جزء کردن شهر است. شهر مانند انسان موجودی زنده است که نمی‌تواند با جدا شدن اعضایش زنده بماند؛ هرچند برخی موجودات مانند مارمولک با جداشدن بخشی از اعضای بدنش می‌تواند به حیات خود ادامه بدهد اما همیشه اینطور نیست.» با این وجود جدایی ری از تهران موافقی هم در شورای شهر دارد، چنانکه پروین احمدی‌نژاد در این باره دیدگاهش را این‌گونه بیان کرده بود: «باید درآمدهای شهر ری برای این شهر خرج شود و اگر تاکنون پول شهر ری در این شهر خرج شده بود، شهر ری این شرایط را نداشت.»

نامه به مقام معظم رهبری

تاکنون هر یک از طرفین موافق و مخالف جدایی ری از تهران دیدگاه مردم منطقه را به نفع نظر خود دانسته چنانکه دولتی‌ها مردم ری را هوادار استقلالشان از تهران و اعضای شورای شهر آنها را نگران از این جدایی می‌دانند. با این وجود در ابتدای هفته و با جدی شدن انتخاب شهردار جدید برای ری سومین نامه اعتراض به این جدایی توسط ۱۸ شورایاری از ۲۲ شورایاری منطقه ۲۰ تهران، برای دفتر مقام معظم رهبری ارسال شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در سومین نامه اهالی شهر ری به رهبر معظم انقلاب آمده است: گویا عده‌ای راهشان و تفکرشان در بدنه دولت جدای از منویات حضرت‌عالی است که به موضوعات اختلاف‌انگیز دامن می‌زنند. در پایان این نامه که به امضای تمامی دبیران شورایاری‌های شهر ری رسیده است مردم این منطقه خواهان جلوگیری و مختومه شدن این طرح «غیر کارشناسی، غیرعلمی و سلیقه‌ای که سبب اختلاف‌انگیزی» شده است، شده‌اند.