خبرگزاری مهر گزارش داد: در حالی هر کارگر ایرانی با دلار ۳۰۰۰ تومانی در سال ۱۳۵ میلیون تومان بهره‌وری دارد که این میزان در برخی از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس تا ۴۲۹ میلیون تومان برآورد می‌شود.

بهره‌وری نیروی کار و تلاش برای بهبود آن؛ امروزه به عنوان یکی از کلیدی‌ترین برنامه‌های بنگاه‌ها و واحدهای تولیدی کشور به ویژه در بخش خصوصی درآمده است. اینکه نیروی کار بتواند در ساعات کاری روزانه تاثیر بیشتری بر تولید با کیفیت و ارائه خدمات داشته باشد از دغدغه‌های مدیران و صاحبان بنگاه‌های تولیدی کشور است. هرچند خدمات در سال‌های اخیر با رشد قابل توجهی بیش از نیمی از کل فرصت‌های شغلی و گرایش‌های کاری بازار کشور را به خود اختصاص داده، اما صنعت در سال‌های گذشته با رشد بهتری در بخش بهره‌وری نیروی کار بین دو بخش خدمات و کشاورزی حرکت کرده است.

با این حال به عقیده کارشناسان، بخش صنعت کشور که می‌تواند پایه توسعه قرار گیرد، تاکنون نتوانسته است به جایگاه مطمئنی دست یابد، اما به صورت متوسط در ۱۰ سال گذشته صنعت در کشور ۴/۶ درصد در بهره‌وری نیروی کار رشد داشته است.

وضعیت شاخص‌های مهم

بر اساس تحقیق سازمان بهره‌وری آسیایی، میزان بهره‌وری هر نیروی کار در ایران به صورت سالانه ۴۵ هزار دلار در نظر گرفته شده است. این رقم در مورد کارگران بحرینی ۴۸ هزار و ۷۰۰ دلار و برای کارگران شاغل در کشور کویت نیز ۵۸ هزار و ۱۰۰ دلار است.همچنین در قطر میزان بهره‌وری هر نیروی کار در سال به میزان ۱۴۲ هزار و ۷۰۰ دلار و در عربستان نیز ۷۰ هزار و ۱۰۰ دلار است. این میزان در مورد کارگران اماراتی ۹۴ هزار و ۱۰۰ دلار و برای کارگران کشور مالزی ۳۵ هزار دلار برآورد شده است.از سویی میزان بهره‌وری سالانه کارگران شاغل در کشور آسیای جنوب شرقی ژاپن ۶۳ هزار و ۹۰۰ دلار و در ایالات متحده آمریکا نیز ۹۳ هزار و ۳۰۰ دلار اعلام شد.