دومین روز رزمایش بزرگ دریایی ولایت ۹۱ نیروی دریایی ارتش روز گذشته با تعریف جبهه جدیدی برای نیروهای مدافع برگزار و در جریان این رزمایش برای نخستین بار زیردریایی بهینه‌سازی شده «طارق» تست عملیاتی شد. اما برگزاری این رزمایش با واکنش‌های خبری برخی رسانه‌های غربی مبنی اخطارهای ارتش به کشتی‌های خارجی و بستن تنگه هرمز در حین رزمایش همراه بود که این اخبار از سوی مسوولان ایرانی تکذیب شد. به گزارش ایسنا، سخنگوی رزمایش ولایت ۹۱ به تشریح برنامه دومین روز رزمایش پرداخت و در این خصوص توضیح داد: روز گذشته، جبهه جدیدی برای نیروهای مدافع تعریف و طی آن، یگان‌های مختلف نیروی دریایی ارتش، پدافند آب‌های سرزمینی را تمرین کردند. طبق برنامه، بخشی از نیروهای مهاجم موفق شدند از برخی سطوح پدافندی عبور و به سمت سواحل و بنادر پیشروی کنند، با انجام تاخت آب‌خاکی از سوی دشمن و تلاش برای پیاده کردن نیرو، نیروهای خودی پدافند آب‌های سرزمینی، سواحل و بنادر را تمرین کردند. امیر دریادار رستگاری با اشاره به گستردگی منطقه عملیاتی این مرحله از رزمایش گفت:‌ برای این مرحله از رزمایش، ۸۰۰ کیلومتر منطقه خطر در نظر گرفته شد.

وی همچنین از اجرای عملیات مهم مین‌گذاری توسط بالگردها و شناورهای تندرو در مسیر یگان‌های مهاجم خبر داد و افزود: این عملیات با هدف انهدام شناورهای سطحی و زیرسطحی نیروی مهاجم که قصد نفوذ به آب‌های سرزمینی نیروی خودی را داشتند، با موفقیت کامل به انجام رسید. براین اساس به محض نزدیک شدن نیروهای مهاجم به سواحل، یگان‌های پدافندی نیروهای خودی از طریق هوا، زمین و دریا عملیات خود را آغاز و از نفوذ دشمن به سواحل و حریم آب‌های داخلی جلوگیری کردند.

سخنگوی رزمایش تاکید کرد: در ادامه این مرحله از رزمایش تخصصی دریایی ولایت ۹۱، یگان‌های نیروی خودی مستقر در پایگاه‌ها، به محض نفوذ نیروهای مهاجم به آب‌های سرزمینی وارد عمل شدند و عملیات دفاع ساحلی را طراحی و به اجرا گذاشتند. همچنین شناورهای سطحی نیروی خودی در منطقه عمومی رزمایش، با نیروهای مهاجم درگیر شدند و ضمن اجرای تیراندازی‌های متناوب و غافلگیرانه به‌صورت شبانه و روزانه، این نیروها را از منطقه متواری کردند.

به گفته وی؛ اجرای عملیات پرش چترباز و هلی‌برن ساحلی تفنگداران و همچنین استقرار ادوات نظامی و تجهیزات نیروها به منظور اجرای عملیات در منطقه عمومی رزمایش از دیگر بخش‌های این روز بود.

موفقیت طارق در رزمایش

سخنگوی رزمایش ولایت ۹۱ در ادامه به‌کارگیری عملیاتی زیردریایی طارق و دو زیردریایی کلاس غدیر (که در ۷ آذرماه امسال به آب انداخته شد) اشاره کرد و توضیح داد: در این مرحله از رزمایش، زیردریایی فوق سنگین طارق با اجرای عملیات «غوص و صعود» در آب‌های آزاد و فرامنطقه‌ای، عملیات شناسایی و رهگیری یگان‌های مهاجم را با موفقیت به اجرا گذاشت. زیردریایی فوق سنگین طارق به دست توانمند کارشناسان و متخصصان داخلی تعمیرات نیمه اساسی را پشت سر گذاشت و عملیاتی شد.

وی همچنین به استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین در رزمایش ولایت ۹۱ اشاره کرد و گفت: هر دو نیروی مهاجم و مدافع در این رزمایش از پهپاد‌های جدید برای اشراف اطلاعاتی استفاده می‌کنند. ما در این رزمایش از پهپادهایی با برد بلندتر و مداومت پروازی بیشتر بهره خواهیم گرفت.

واکنش به خبر رسانه‌های غربی مبنی بر بستن تنگه هرمز

به دنبال برگزاری این رزمایش، برخی از رسانه‌های غربی اقدام به انتشار اخباری مبنی بر بستن تنگه هرمز در حین رزمایش و اخطار به کشتی‌های خارجی کردند که دریادار امیر رستگاری در این خصوص توضیح داد: ارتش هیچ‌گونه اخطاری نداده است. در زمان برگزاری هر نوع رزمایش نظامی برابر عرف بین‌المللی اعلامیه‌هایی باید برای آگاهی کشتی‌های عبوری ارسال شود تا از هر گونه آسیب دیدگی احتمالی جلوگیری شود. وی در مورد اینکه بسیاری از رسانه‌های غربی این رزمایش را نوعی تمرین برای بستن تنگه هرمز بیان کرده‌اند، عنوان کرد: نیروی دریایی ارتش هر ساله برای آمادگی بیشتر و ارزیابی توانمندی دفاعی و رزمی در محدوده آب‌های سرزمین ایران و آب‌های آزاد اقدام به برگزاری رزمایش می‌کند. اینگونه رزمایش‌ها برای نشان دادن توانمندی ایران در برقراری امنیت پایدار در تنگه هرمز، شمال اقیانوس هند و دریای عمان است.

نمایش اقتدار نیروهای مسلح در جهت صلح و دوستی

اما در همین خصوص، سرلشگر سید حسن فیروزآبادی در حاشیه دومین مجمع عالی پیشکسوتان جهاد و شهادت بسیج با اشاره به برگزاری رزمایش نیروی دریایی ارتش، این رزمایش را جزو اقدامات برنامه‌ای و از پیش تعیین شده نیروی دریایی ارتش خواند.

رییس ستاد کل نیروهای مسلح در این خصوص تصریح کرد: این رزمایش برای حفظ آمادگی و نمایش اقتدار نیروهای مسلح در جهت صلح و دوستی برگزار می‌شود.