دنیای‌اقتصاد- کشمکش تازه سعید مرتضوی و نمایندگان وارد هشتمین ماه خود می‌شود و این‌بار دادستان سابق که مدت‌ها زیر ضرب انتقادات بهارستان بود با تنظیم شکایت‌نامه‌ای علیه چند تن از نمایندگان و برخی رسانه‌ها درصدد دفاع از خود برآمده است. از روزهای انتهایی اسفندماه سال گذشته که مرتضوی به ریاست صندوق تامین اجتماعی رسید نمایندگانی که منتقد حضورش در این سمت بودند با این باور که ابتدا باید تکلیف پرونده قضایی وی مشخص شود به این تصمیم دولت خرده گرفتند. در آن هنگام نمایندگان به منظور مجاب کردن دولت برای کنار گذاشتن مرتضوی از این سمت طرح استیضاح شیخ‌الاسلامی، وزیر کار را به میان کشیدند که با پادرمیانی برخی نمایندگان از جمله، غلامعلی حدادعادل منتفی شد و کار به دیوان عدالت اداری کشیده شد. دیوان عدالت اداری نیز پس از چند هفته بررسی این موضوع حکم به لغو انتصاب مرتضوی از سمت ریاست صندوق تامین اجتماعی داد اما با تغییر اساسنامه این صندوق از سوی دولت و تبدیل آن به سازمان راه برای باقی ماندن مرتضوی در اتاق کارش در تامین اجتماعی باز شد.

در حال حاضر نیز پس از فرازو فرودهای مواجهه نمایندگان و مرتضوی، وی از برخی نمایندگان مجلس و رسانه‌هایی که برکناری وی از ریاست این صندوق را خواستار بودند، شکایت کرد. به گزارش مهر، در جریان اعتراض برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به انتصاب سعید مرتضوی به ریاست سازمان تامین اجتماعی از سوی رییس‌جمهور، مرتضوی از برخی نمایندگان مجلس که موضوع برکناری وی را به اشکال مختلف دنبال می‌کردند یا در مصاحبه‌های خود علیه وی حرف زده بودند شکایت کرد. دادستان سابق علاوه بر نمایندگان مجلس از برخی رسانه‌هایی که اخبار مربوط به برکناری وی و درخواست و نظرات نمایندگان را منتشر کرده اند نیز شکایت کرده است.

اردیبهشت‌ماه سال‌جاری احمد توکلی به دلیل انتصاب سعید مرتضوی در پست ریاست صندوق تامین اجتماعی به دیوان عدالت اداری شکایت کرد. پیش از این مرتضوی وعده داده بود که در صورت موافقت رییس‌جمهور از سمت خود استعفا دهد اما اینگونه نشد و مرتضوی در تامین اجتماعی ماند و تنها ماجرای استیضاح شیخ‌الاسلامی منتفی شد. پس از آن اما نمایندگان ماجرای شکایت از وی را دنبال کردند و در نهایت پای دیوان عدالت اداری به میان آمد. مدتی بعد حجت‌الاسلام محمد جعفر منتظری رییس دیوان عدالت اداری اعلام کرد که حکم انتصاب سعید مرتضوی با رای هیات عمومی دیوان عدالت ابطال شد و این به آن معنا است که انتصاب مرتضوی به عنوان رییس سازمان تامین اجتماعی خلاف قانون است.

هنوز زمان زیادی از این ماجرا نگذشته بود که هیات دولت اساسنامه تامین اجتماعی را تغییر داد به‌طوری‌که صندوق به سازمان تغییر نام داد و با این ترفند راهکاری برای ماندن مرتضوی در تامین اجتماعی پیدا شد.رییس دیوان عدالت اداری بعد از این اقدام دولت خطاب به نمایندگانی که به انتصاب مرتضوی اعتراض داشتند، گفت: اگر کسانی به این موضوع و ادامه فعالیت مرتضوی در تامین اجتماعی معترض باشند باید شکایت جدیدی را مطرح کنند؛ زیرا موضوع جداگانه‌ای مطرح شده است. وی در ادامه گفته بود: آن چیزی که ما در هیات عمومی رسیدگی کردیم و ارسال شد، مربوط به مصوبه شورا و ابلاغ وزیر برای این فرد (سعیدمرتضوی) بود که هم مصوبه لغو شد و هم ابلاغ وزیر ابطال شد.

جزئیات شکایت مرتضوی از سه نماینده

درباره شکایت مرتضوی از نمایندگان و رسانه‌ها، وکیل وی از شکایت موکلش از سه نماینده مجلس و چند رسانه به علت افترا، توهین و نشر اکاذیب علیه وی خبر داد. محمد اصلانی در گفت‌وگو با فارس اظهار کرد: آقای مرتضوی از دو نماینده فعلی و یک نماینده سابق مجلس به علت افترا، توهین و نشر اکاذیب علیه وی شکایت کرده است. وی همچنین گفت که سعید مرتضوی از چند روزنامه و سایت خبری به دلیل طرح مطالب غیرواقعی در خصوص وی شکایت کرده است.

براساس گزارش فارس، اصلانی در عین حال از ذکر اسامی نمایندگان و رسانه‌هایی که مرتضوی از آنها شکایت کرده، خودداری کرد اما برخی رسانه‌ها از احمد توکلی به عنوان یکی از این نمایندگان نام بردند. در این میان حدادعادل از جمله نمایندگانی بود که در ماجرای حکمیت درباره مرتضوی نقش داشت و پس از رایزنی با وی با انتشار نامه‌ای خطاب به امضا کنندگان استیضاح وزیر کار از آنها خواست که به دلیل موافقت مرتضوی با استعفا از این اقدام صرفنظر کنند. با این وجود مرتضوی در پست ریاست صندوق تامین اجتماعی باقی ماند و به دنبال آن توکلی شکایتی از وی را در دیوان عدالت اداری مطرح کرد. احمد توکلی در این‌باره در جلسه‌ای که منجر به منتفی شدن استیضاح وزیر کار شده بود، ماجرا را اینگونه توضیح داد: «حداقل ۱۳ ساعت جلسه به طول انجامید و ۴ ضبط صوت با اطلاع همه، تمام مذاکرات را ضبط کرد و حکمیت با دقت صورت گرفت، به لطف خدا پس از ۱۵ ساعت دقت در مستنداتی که طرفین ارائه کردند، رای حکم به عنوان قاضی تحکیم نه به عنوان قاضی منصوب بر کناره‌گیری به طرفین اعلام شد. بنده در این زمینه به هیچ عنوان مصاحبه نکردم تا این فرآیند به نتیجه برسد و کناره‌گیری آقای مرتضوی محقق شود. دو روز بعد آقای مرتضوی از آقای حدادعادل در‌خواست وقت کرد و آقای مرتضوی دو ساعت و نیم با آقای حداد‌عادل صحبت کرد و پذیرفت که استعفا دهد، متن استعفا را نوشت و نظر مشورتی آقای حداد‌عادل را اخذ کرد و قول شرف داد که به سازمان تامین اجتماعی بازنگردد‌.»

در این حال در شرایط کنونی بحث تازه‌ای میان مرتضوی با منتقدانش درگرفته که با شکایت دادستان سابق تا هفته‌های آتی ادامه دار خواهد بود. در این رابطه وکیل مرتضوی درباره آخرین وضعیت حضور موکلش در سازمان تامین اجتماعی گفته است: «آقای مرتضوی بعد از بررسی مصوبه دولت برای تبدیل صندوق به «سازمان تامین اجتماعی» در مجلس به ریاست این سازمان منصوب شد. اصلانی تصریح کرد: بعد از اصلاح اساسنامه تامین اجتماعی کمیته‌ تطبیق در مجلس آن را بررسی کرد و قانونی دانست و بعد از آن آقای مرتضوی حکم مدیر عاملی سازمان را گرفت.»

طرح شکایت مرتضوی در حالی صورت می‌گیرد که چندی پیش نیز تهیه نامه‌ای که به عنوان تقدیر از دولت برای ابقای مرتضوی منتشر شد با واکنش‌های بسیار و ابهاماتی از سوی نمایندگان مجلس و منتقدان حضور مرتضوی در تامین اجتماعی مواجه شد.