عذرخواهی مجلس از مقام معظم رهبری

رییس‌جمهور در نامه‌ای به رهبری: دلبستگی و ارادت اینجانب به جنابعالی همیشگی است

رییس قوه قضائیه در نامه‌ای مشابه: در مسیر اجرای تذکرات مشفقانه حضرتعالی، گام‌های استوار بر می‌داریم دنیای‌اقتصاد- ملیحه ابراهیمی: علی لاریجانی رییس مجلس، برای دومین بار، روز گذشته در نطق پیش از دستورش در صحن علنی مجلس از مقام معظم رهبری عذرخواهی کرد. او که روز شنبه همزمان با انتشار بیانات رهبری در جمع مردم تبریز، در نامه‌ای به ایشان اعلام کرده بود که بیاناتشان را با جان و دل می‌پذیرد، دیروز نیز برای دومین بار گفت: تذکرات مشفقانه رهبری به قوای سه‌گانه خیرخواهانه، منصفانه و دلپذیر بود.

سایر نمایندگان مجلس نیز در بیانیه‌ای ۲۶۵ امضایی که در صحن علنی مجلس قرائت شد، به خاطر وقایع روز استیضاح وزیر کار از مقام معظم رهبری عذرخواهی کردند. این درحالی بود که رییس قوه قضائیه نیز شنبه شب در نامه‌ای به مقام معظم رهبری ضمن تشکر از بیانات ناصحانه ایشان اعلام کرده بود: در مسیر اجرای توصیه‌ها و تذکرات مشفقانه حضرتعالی همچون گذشته گام‌های استوار بر خواهیم داشت.

رییس‌جمهور هم عصر دیروز نامه‌ای خطاب به مقام معظم رهبری نوشت و بر ارادت خود به ایشان تاکید کرد.

این موضع‌گیری‌ها پس از آن صورت می‌گیرد که مقام معظم رهبری روز شنبه در جمع مردم تبریز، از وقایع روز استیضاح وزیر کار در مجلس انتقاد کرده و تاکید کردند: «این قضیه بد و نامناسب، بنده را نیز از دو جهت ناراحت و متاثر کرد؛ یکی از بابت اصل وقوع ماجرا و دیگری بابت ناراحتی مردم از این قضیه.»

این دومین بار در چهار ماه گذشته است که روسای قوا در پی یک سخنرانی مقام معظم رهبری، با نگارش نامه‌هایی خطاب به ایشان، بر اجرای تدابیر رهبری تاکید می‌کنند. آبان‌ماه امسال نیز، در پی نامه‌نگاری رییس‌جمهور با رییس دستگاه قضا و ابراز گلایه‌اش نسبت به نگاه قوه قضائیه به درخواست او برای بازدید از زندان اوین و پاسخ متقابل آیت‌الله آملی لاریجانی، مقام معظم رهبری در بیاناتی ضمن هشدار به سران قوا تاکید کردند که اختلاف بین مسوولان نباید به مچ‌گیری منتهی شود. ایشان در آن مقطع فرموده بودند: از امروز تا روز انتخابات هرکسی که بخواهد اختلاف‌ها را به میان مردم بکشاند و از احساسات آنها در جهت اختلافات استفاده کند، قطعا به کشور خیانت کرده است.پس از این بیانات، روسای قوای سه‌گانه در نامه‌های جداگانه‌ای از سخنان ایشان تقدیر کردند. اول از همه، علی لاریجانی نامه‌ای کوتاه خطاب به رهبر معظم انقلاب نوشت؛ پس از او، برادرش صادق آملی لاریجانی چنین نامه‌ای نوشت و در نهایت نیز محمود احمدی‌نژاد سومین نامه را برای ایشان فرستاد. نامه‌هایی که اگرچه همه بر تبعیت از سخنان مقام معظم رهبری تاکید داشت؛ اما نشان‌دهنده تفاوت‌های سران سه قوه در این زمینه نیز بود.

عذرخواهی دوباره رییس مجلس

علی لاریجانی، رییس مجلس روز گذشته هم در صحن علنی مجلس با اشاره به تذکرات مشفقانه رهبری به قوای سه‌گانه گفت: نقد رهبری را عامل اصلاح کار خویش می‌دانیم و آنچه از اشکالات را که به قوه مقننه مربوط می‌شود، می‌پذیریم و عذرخواهی می‌کنیم.

وی در نطق پیش از دستور خود تاکید کرد: سخنان ارزشمند روز شنبه مقام معظم رهبری در ابعاد مختلف روشنگر و فصل‌الخطاب بود. ‌درست است که در کشور ما به دلیل دموکراسی اختلاف آرا وجود دارد؛ اما در مقابل توطئه دشمن همه یکصدا با ندای رهبری همنوا می‌گردند، مجال فرصت‌طلبی به آنان داده نمی‌شود. در همین راستا تذکرات مشفقانه رهبری به قوای سه‌گانه خیرخواهانه، منصفانه و دلپذیر بود.

لاریجانی از جانب خود و همه نمایندگان مجلس اعلام کرد: نقد رهبری را عامل اصلاح کار خویش می‌دانیم و در این بخش آنچه از اشکالات را که به قوه مقننه مربوط می‌شود، می‌پذیریم و عذرخواهی می‌کنیم. ایشان را ولی‌امر مسلمین و نور چشم خود می‌دانیم و با جان و دل تلاش می‌نماییم تا نظر حضرتشان در حوزه تقنین محقق گردد.

رییس مجلس تاکید کرد: امروز با بیعت مجدد با آن رهبری عظیم، مجدانه همت مجلس را در جهت حل مشکلات اصلی کشور که بهبود وضع معیشتی مردم است، متمرکز نموده و امیدواریم با همدلی و کوشش در بررسی بودجه سال ۹۲ زمینه‌های رونق‌بخشی به تولید داخل را فراهم نماییم.

بیانیه پوزش طلبانه ۲۶۵ نماینده

۲۶۵ نماینده مجلس هم در بیانیه‌ای تاکید کردند اطاعت از بیانات رهبر معظم انقلاب را بر خود واجب شرعی و قانونی می‌دانیم.

در بخشی از این بیانیه که روز گذشته در صحن علنی مجلس قرائت شد،آمده است: ما نمایندگان مجلس با استمداد از خداوند سبحان، گوش جان به ندای ولایی پیشوای خود سپرده و امید آن داریم که تقوا و صبر را سرلوحه اقدامات خویش قرار داده و در اوج همدلی و هم‌افزایی با وحدت و انسجام حداکثری گام برداریم و به‌سهم خود از آنچه که در مجلس در حوزه استیضاح گذشت، عذرخواهی نموده و اطاعت از فرمایشات رهبر عالیقدر را بر خود واجب شرعی و قانونی می‌دانیم.

نامه رییس دستگاه قضا به رهبری

شنبه شب هم آیت‌الله آملی لاریجانی رییس قوه قضائیه با ارسال نامه‌ای به محضر مقام معظم رهبری اعلام کرد: اینجانب بر خود لازم می‌دانم از سوی خود و خانواده بزرگ دستگاه قضایی از بیانات ناصحانه و ارزشمند حضرت مستطاب عالی در جمع مردم شریف آذربایجان شرقی تشکر و اعلام می‌نمایم در مسیر اجرای توصیه‌ها و تذکرات مشفقانه حضرتعالی همچون گذشته گام‌های استوار بر خواهیم داشت.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی قوه قضائیه، در ادامه نیز آمده است: از خداوند متعال طول عمر با عزت و سلامت آن جناب را مسالت می‌نمایم.

نامه متفاوت رییس‌جمهور

رییس‌جمهور نیز در این زمینه نامه‌ای به رهبر معظم‌انقلاب نوشت که البته با نامه‌های روسای دو قوه دیگر اندکی متفاوت بود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، متن نامه محمود احمدی‌نژاد به این شرح است: «عطف به بیانات حضرتعالی در روز شنبه ۲۸/۱۱/۹۱ به استحضار می‌رساند که اینجانب و همکارانم در دولت تا آخرین لحظات مسوولیت دلبسته به ارزش‌های انقلاب اسلامی کمر بسته خدمت به کشور و مردم خواهیم بود و اطمینان می‌دهم که همه تلاش ما به عنوان خادمان ملت، در مسیر اعتلای کشور و رفع مشکلات کشور خواهد بود و کوچک‌ترین قدمی برخلاف مصالح کشور بر نخواهیم داشت.

دلبستگی و ارادت اینجانب و اعضای محترم دولت به جنابعالی همیشگی است. دوام سلامت و توفیقات حضرتعالی را از ایزدمنان مسئلت دارم.»