واکنش دولت به استیضاح وزیر کار و رفاه
دنیای اقتصاد- بررسی استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دستور کار نشست امروز مجلس شورای اسلامی قرار دارد و گفته می شود محمود احمدی نژاد برای دفاع از عبدالرضا شیخ الاسلامی به بهارستان می رود. این در حالی است که دولتمردان تا دیروز نیز از تلاش برای ممانعت از استیضاح دست برنداشتند و محمدرضا میرتاج الدینی، معاون رییسجمهور با اشاره به مطرح شدن استیضاح شیخالاسلامی به دلیل انتصاب سعید مرتضوی در سازمان تامین اجتماعی گفت که در صورت ادامه دار شدن ماجرای مرتضوی، دولت موضوع را به هیات عالی حل اختلاف قوا ارجاع خواهد داد. هشدار دولت در آستانه استیضاح وزیر کار
میرتاجالدینی: ادامه بدهند، موضوع را به هیات عالی حل اختلاف ارجاع میدهیم
دنیایاقتصاد- تلاشهای مخالفان دولتی و پارلمانی استیضاح وزیر کار تا آخرین لحظات ادامه دارد. در واپسین تحول پیش از استیضاح، معاون رییسجمهور در اجرای قانون اساسی اعلام کرده است که در صورت ادامهدار شدن ماجرای سعید مرتضوی، دولت موضوع را به هیات عالی حل اختلاف قوا ارجاع خواهد داد.
آن هم در شرایطی که استیضاح عبدالرضا شیخالاسلامی به دلیل اصرار بر ابقای سعید مرتضوی در سازمان تامین اجتماعی، قرار است امروز در مجلس انجام شود. در این بین عبدالرضا مصری، سخنگوی هیاترییسه از کاهش تعداد امضاهای پای استیضاح خبر داده، اما علی مطهری دیگر نماینده مجلس با رد تلویحی این مساله تاکید کرده که استیضاح وزیر کار پابرجا است. پیش از این نیز در ابتدای امسال که نمایندگان مجلس در پی انتصاب مرتضوی به ریاست سازمان تامین اجتماعی سراغ استیضاح شیخالاسلامی رفتند اخباری مبنی بر ارجاع مساله به شورای حل اختلاف از سوی دولت به گوش میرسید که هیچگاه تایید نشد. این بار اما به دنبال ابطال حکم محمدرضا رحیمی، معاون اول دولت برای سعید مرتضوی در موضوع سرپرستی سازمان تامین اجتماعی از سوی رییس مجلس، چالش دولت و مجلس در این باره مجددا پررنگ شد.
ماجرا از این قرار بود که پس از غیرقانونی خواندن مدیرعاملی سعید مرتضوی بر سازمان تامین اجتماعی که با حکم دیوان عدالت اداری ابلاغ شد، اعلام شد که هیات امنای این سازمان وی را از این سمت عزل کردند، اما هیات وزیران در جلسه اول بهمن ۱۳۹۱ بنا به پیشنهاد وزارت تعاون کار ورفاه اجتماعی، وظایف واختیارات و مسوولیتهای وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در نصب وعزل مدیرعامل یا سرپرست سازمان تامین اجتماعی را به معاون اول رییسجمهور تفویض کرد.
میتوان گفت، دولت برای جلوگیری از استیضاح وزیر کار و رفاه بر سر موضوع انتصاب سعید مرتضوی در راس سازمان تامین اجتماعی اختیار انتصاب سرپرست یا رییس این سازمان را به معاون اول رییسجمهور واگذار کرد. رحیمی نیز یک روز پس از برکناری مرتضوی از مدیرعاملی سازمان تامین اجتماعی وی را به عنوان سرپرست سازمان معرفی کرد. واکنش رییس دیوان عدالت به سرپرستی مرتضوی در تامین اجتماعی نسبت به حکم تازه مرتضوی این بود که دولت آرای دستگاه قضایی را جدی نگرفته است. حجتالاسلام منتظری، رییس دیوان عدالت اداری گفته بود: «اگر در جامعهای عالیترین مسوول اجرایی کشور، رای قضایی را که در چارچوب قانون صادر و ابلاغ شده است، به سخره گرفته، مورد بیاعتنایی قرار دهد و قانون را دور بزند، دیگر از بدنه آن مجموعه و عموم مردم چگونه میتوان انتظار داشت که در برابر رای قاضی تمکین کنند.»
حالا اما با امضای ۱۸ تن از نمایندگان مجلس از فراکسیونها و جناحهای مختلف، طرح استیضاح وزیر کار به دلیل این تفویض اختیار در دستور کار قرار گرفته تا تکلیف مساله در صحن مجلس روشن شود. با این حال در بین نمایندگان نیز هستند کسانی که معتقدند که ماجرای تداوم حضور سعید مرتضوی در مسوولیت تامین اجتماعی ارتباطی با وزیر کار ندارد و استیضاح وی بلاموضوع است.
میرتاجالدینی: دولت حقوقدانان مسلطی دارد
در این شرایط، معاون رییسجمهور در اجرای قانون اساسی درباره طرح استیضاح وزیر کار و رفاه و اجتماعی اظهار کرد: استیضاح را در این شرایط به صلاح نمیدانم. حجتالاسلام میرتاجالدینی در گفتوگو با ایسنا، افزود: ماههای پایانی دولت است و فکر میکنم استیضاح به صلاح نیست و از نمایندگان انتظار داریم با نگاه جامعتری به مسائل نگاه کنند، آثار و تبعات این استیضاح را بررسی کنند و ببینند آیا در شرایط کنونی به صلاح نظام است یا نه که طبعا به صلاح نخواهد بود.
وی ادامه داد: متاسفانه استیضاح درباره عملکرد وزیر کار نیست و حتی کسی به عملکرد سرپرست سازمان تامین اجتماعی نیز ایرادی نمیگیرد، بلکه ایراد آنها نسبت به انتصابی است که صورت گرفته است. اگر این روند همچنان کِش پیدا کند، قطعا دولت به هیات عالی حل اختلاف موضوع را ارجاع خواهد داد. دولت حقوقدانان مسلطی دارد که ابعاد حقوقی را به خوبی رعایت میکنند و در نتیجه دولت مصوبهای را که به تصویب میرساند، برای آن استدلال حقوقی دارد.
مصری: شنیدهها از کاهش امضاها حکایت دارد
همچنین سخنگوی هیاترییسه مجلس با بیان اینکه سوال و استیضاح حق نمایندگان است، گفت: بنده در شرایط موجود موافق تغییر و استیضاح وزیر نیستم مگر اینکه خیانتی در کشور صورت بگیرد که خوشبختانه چنین موردی را نداشتهایم.
عبدالرضا مصری در گفتوگو با خبرگزاری فارس، افزود: استیضاح یک وزیر نهایتا رای مجلس را میخواهد و باید ببینیم که نمایندگان خواستار استیضاح چه نوع تفکری را قبول دارند. وی بیان کرد: به هر صورت باید دلایل استیضاحکنندگان و استیضاح شونده شنیده شود و اخبار غیررسمی حاکی از آن است که تعدادی از نمایندگان امضاهای خود را پس گرفتهاند و معلوم نیست که استیضاح صورت بگیرد و بر فرض اینکه صورت بگیرد، باز هم در نهایت رای مجلس نیاز است و فردا مشخص میشود.
مطهری: استیضاح پابرجاست
با این وجود، علی مطهری از طراحان استیضاح وزیر کار با بیان اینکه استیضاح به قوت خود باقی است، افزود: استیضاح وزیر کار امروز در صحن علنی مجلس انجام خواهد شد. این نماینده مجلس افزود: قبل از اعلام وصول طرح استیضاح، جلسهای با آقای شیخالاسلامی داشتیم که به نتیجه نرسیدیم و تصمیم گرفتیم که استیضاح را به هیاترییسه بدهیم. مطهری درباره اظهارنظر برخی طراحان درباره احتمال منتفی شدن استیضاح با اقرار وزیر به اشتباه گفت: اطلاعی از این موضوع ندارم.
ارسال نظر