تغییر مواضع هیگل درباره ایران

چاک هیگل، گزینه باراک اوباما برای وزارت دفاع آمریکا در حالی برای دفاع از برنامه‌های خود در سنا، به نوعی از مواضع قبلی‌اش در قبال ایران عقب‌نشینی کرد که همزمان با این انتخاب، جان کری گزینه دیگر اوباما سکان وزارت خارجه ایالات متحده را بر عهده گرفت. آن هم در شرایطی که علی‌اکبر صالحی برای او آرزوی موفقیت کرده؛ اما اذعان داشته که تغییرات سیاست خارجی آمریکا را باید در عمل و با ارزیابی همه اعضای کابینه به بوته نقد گذاشت. هیگل چه گفت؟

چاک هیگل در جلسه استماع سنا از اظهاراتی که قبلا درباره اسرائیل، ایران و تسلیحات هسته‌ای مطرح کرده و با انتقادات تندی مواجه شده بود، عقب‌نشینی کرد. به گزارش خبرگزاری فارس و ایسنا، هیگل در سال ۲۰۰۱ به قانون تحریم‌ها علیه ایران و لیبی رای منفی داده و در سال ۲۰۰۸ با تحریم‌های یکجانبه برای فشار آوردن به جمهوری اسلامی مخالفت کرده بود.

به گزارش بی.بی.سی هیگل در سخنان خود در سنا گفت که کاملا به پیشگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای متعهد است و همه گزینه‌ها را قابل بررسی دانست. چاک هیگل گفت: من کاملا به هدف رییس‌جمهور برای پیشگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای متعهد هستم و همان‌طور که بارها گفته‌ام، باید همه گزینه‌ها را برای رسیدن به این هدف در نظر گرفت. هیگل همچنین از تقویت موضع اسرائیل در خاورمیانه حمایت کرد و گفت: اطمینان خاطر حاصل می‌کنم که دوست و متحدمان اسرائیل، برتری نظامی خود را در منطقه حفظ می‌کند.

همچنین به گزارش شبکه ‌ای بی اس نیوز، سناتور جمهوری‌خواه «لیندسی گراهام»، با اشاره به مخالفت هیگل به طرح سنا برای تروریست خطاب کردن سپاه ایران در سال ۲۰۰۷، نظر کنونی وی را نسبت به آنچه که گروه‌های تروریستی در جهان خواند، جویا شد. هیگل با طفره رفتن از جواب به این سوال گفت که «باید توسط شخص رییس‌جمهور درباره اینکه آنها (سپاه پاسداران ایران) چه اقداماتی انجام می‌دهند، آگاه شوم.» به‌رغم این مواضع هیگل، علی‌اکبر صالحی در تحلیلش از انتخاب جان کری به عنوان وزیر خارجه ایالات متحده گفت: اگرچه عملکرد سیاستمداران از رویکرد کلان دولت‌ها در تدوین سیاست ملی کشورها تاثیر می‌پذیرد، اما شخصیت فردی مقامات که در واقع ریشه در ذات و طینت آنها دارد، نیز یک واقعیت است. رییس دستگاه دیپلماسی ایران افزود:‌ امیدوارم آقای کری با ویژگی‌های فردی خود بتواند حداقل موجب اصلاح بخشی از رویکردها و سیاست‌های ضد ایرانی دولت آمریکا شود به هر حال برای ایشان (کری) آرزوی درک حقیقت و واقعیت و در نهایت موفقیت را در این جهت دارم.