واکنش مقام‌های آمریکا به انتخابات ایران

باراک اوباما، رییس‌جمهور آمریکا از انجام آنچه وقوع «بحث جدی» انتخاباتی در ایران نامید استقبال کرده است. به گزارش ایلنا به نقل از بی‌بی‌سی، رییس‌جمهوری آمریکا روز گذشته و پیش از نتایج انتخابات در نخستین واکنش به انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران گفت: ما از آنچه به‌نظر می‌رسد وقوع بحث جدی در ایران باشد، بسیار خوشحالیم.

اوباما گفت: در نهایت مردم ایران سرنوشت انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور را رقم خواهند زد، هر چند وی تاکید کرد که معتقد است امکان تغییر در روابط کشورش با ایران وجود دارد. رییس‌جمهوری آمریکا پیش از این ابراز امیدواری کرده بود که مذاکرات در مورد برنامه هسته‌ای ایران را پس از اتمام انتخابات ریاست‌جمهوری ایران آغاز کند. هم‌زمان، هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا نیز رای‌گیری‌ها در ایران را «نشانه مثبتی» ارزیابی کرده است. وی روز گذشته گفت : این نشانه بسیار مثبتی است که مردم ایران می‌خواهند صدایشان شنیده و رای آنها شمرده شود. به گفته کلینتون، آمریکا مانند کشورهای دیگر منتظر تعیین نتیجه انتخابات ایران است. وزارت خارجه آمریکا نیز روز گذشته تاکید کرد: تلاش آمریکا برای گفت‌وگو با ایران با نتیجه انتخابات در این کشور ارتباطی ندارد. منابع آمریکایی گزارش می‌دهند که رییس‌جمهوری آمریکا تصمیم دارد تا تلاش‌های خود برای تعامل مستقیم با ایران را فارغ از نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور پیش ببرد.

به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، یکی از مقام‌های ارشد وزارت خارجه آمریکا گفت: تصمیم رییس‌جمهوری برای تعامل با ایران به نتیجه مشخصی در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور وابسته نیست و واشنگتن تصمیم دارد با دولت ایران و نماینده هر جناحی که پیروز انتخابات باشد، تعامل داشته باشد.

واشنگتن همچنین ابراز امیدواری کرد که فارغ از اینکه چه کسی رییس‌جمهوری آینده ایران باشد، انتخابات لحن تند این کشور را تغییر دهد. این مقام رسمی وزارت خارجه آمریکا همچنین گفت: تعامل با تهران در هر حال آسان نخواهد بود، احزاب گوناگون و دیدگاه‌های متفاوتی در ایران درباره تعامل با «شیطان بزرگ» وجود دارد.رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا نیز ساعاتی پیش از پایان رای‌گیری روز جمعه انتخابات ریاست‌جمهوری ایران در پاسخ به خبرنگاران گفت: از نظر وی هیچ اهمیتی نخواهد داشت که چه کسی رییس‌جمهور ایران می‌شود.بر اساس این گزارش، گیتس ساعاتی پیش از اعلام نتایج رسمی انتخابات ایران گفت: سیاست‌هایی که دولت ایران در آینده دنبال می‌کند در مقایسه با شخص مجری این سیاست‌ها از اهمیت بیشتری برای واشنگتن برخوردار است.وزیر دفاع آمریکا که در جریان یک کنفرانس خبری در طول نشست ناتو در بلژیک سخن می‌گفت در پاسخ به این سوال خبرنگاران که نظر وی درباره انتخاب محمود احمدی‌نژاد یا میرحسین موسوی به ریاست‌جمهوری ایران چیست، اظهار کرد: واشنگتن علاقه‌مند به مشاهده سیاست‌هایی است که دولت ایران دنبال می‌کند.

وی افزود: هیچ اهمیتی ندارد که چه کسی انتخاب می‌شود. ما منتظر می‌مانیم و می‌بینیم که چه نوع سیاست‌هایی توسط فرد انتخاب شده دنبال می‌شود. سیاست‌های ایران وابستگی کمتری به «شخص» مجری آن دارد.