انتقاد دوباره ترکان از احمدی‌نژاد 

دنیای اقتصاد - اکبر ترکان، معاون وزیر نفت با اشاره به مصادره شدن پروژه‌ها و برنامه‌های دولت‌های پیشین توسط احمدی‌نژاد گفت: متاسفانه با اینکه بسیاری از پروژه‌ها و طرح‌ها از زمان دولت‌های پیشین شروع و تلاش‌های بسیاری توسط آنها برای به ثمر نشستن این پروژه‌ها کشیده شده، اما به صرف این که اتمام آن در دولت احمدی‌نژاد بوده بی‌انصافی است که این دولت بخواهد زحمات همه دولت‌های قبلی را به نام خود مصادره به مطلوب کند.

به گزارش آفتاب، مهندس اکبر ترکان، معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت، در سفر به اصفهان در جمع اعضای حزب اعتدال و توسعه و ستادهای انتخاباتی آن در این استان، با اشاره به بحث انرژی هسته‌ای افزود: فعالیت‌های این پروژه هیچ کدام در دوره آقای احمدی‌نژاد شروع نشده.حتی بحث آب سنگین مربوط به این دوره نیست و از دوره نخست‌وزیری آقای موسوی تا امروز با کوشش همه به این مرحله رسیده و کسی حق ندارد آن را برای خود مصادره کند؛ در حالی که فقط در این دوره هزینه آن برای ما بیشتر بوده است یا منحصر کردن پرتاب ماهواره به دولت و نادیده گرفتن کارهای گذشته در رسانه ملی در حالی که فضاسازی و آماده‌سازی آن از دهه ۶۰ آغاز و با تلاش وپیگیری همه مسوولان در زمان ایشان به ثمر رسید، بی‌انصافی و بی‌صداقتی است. ترکان ادامه داد: در این دولت هم اتفاقات خوبی افتاده که باید توسط ایشان بیان شود و نیازی به دستاویزی به دستاوردهای دیگران نیست، اما شاید ایشان معتقد نیستند که دراین دولت اتفاقات خوبی افتاده که قابل بیان باشد.

وی همچنین با ابراز ناخرسندی از اتفاقات مناظره ۱۳خرداد گفت: ما اگر در کشوری زندگی می‌کنیم که نظام را قبول داریم پس دستگاه قضایی را هم باید به رسمیت بشناسیم و اگر مدرکی از خلاف کسی داریم به آن ارائه دهیم نه اینکه با هوچی‌گری صحنه‌های تلخی به وجود بیاوریم، البته مردم خودشان درون هر دو کاندیدا را دیدند و خودشان تصمیم خواهند گرفت. وی افزود: در حالی که آقای احمدی‌نژاد مدعی اصولگرایی و پایبندی به اصول است، فضای موجود حاکی از پایبندی بیشتر آقای موسوی به اصول و به ویژه اخلاق بود و در واقع آقای موسوی اصولگراتر از آقای احمدی‌نژاد است.

معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت با ابراز نگرانی از روند بی‌اعتنایی به سند چشم‌انداز توسعه بیان داشت: بی‌توجهی دولت به برنامه چهارم توسعه باعث عقب افتادن ما از مسیر توسعه شده است و اگر دوباره ایشان رییس جمهور شوند و این روند را ادمه دهند و ما از اهداف برنامه پنجم توسعه نیز باز بمانیم، دیگر رسیدن و جبران عقب‌افتادگی‌ها ممکن نخواهد بود و ایران دیگر رتبه اول منطقه نخواهد بود و این چیزی است که ما را نگران کرده است. وی با اشاره به اینکه این دولت نیز تلاش‌های زیادی برای توسعه کشور کرده است، گفت: حداکثر توانایی این گروه همین است که امروز می‌بینیم و این برای آینده کافی نیست و کشور نیازمند مدیریتی توانمندتر برای اداره بهتر کشور است و این حق مردم ماست که کشورشان بهتر اداره شود. مهندس ترکان، سکاندار سابق هیات امنای صندوق ذخیره‌ارزی، همچنین در جمع کارکنان و بازنشستگان صنعت نفت استان اصفهان گفت: ما به آنچه در این سی سال با فرمان امام و بعد رهبری کنونی انجام شد، فخر می‌کنیم و می‌دانیم که هر تصمیمی در این سی سال گرفته شد بهترین تصمیمی بود که باید در عصر خود گرفته می‌شد. معاون برنامه‌ریزی وزارت نفت افزود: برخی به مبارزه با ۲۶ سال پیش از خود برخاسته و گمان می‌کنند انقلاب از سال ۸۴ شروع شده است، غافل از آنکه آنها در آن حرکت عظیم نه حضور داشتند و نه نقشی ایفا کردند و رهبرانشان هم نه همراه و نه پیرو خط امام بودند.

وی افزود: آنها که عظمت این انقلاب را درک نمی‌کردند امروز اشخاصی را وا می‌دارند که آشکارا بگویند از ریشه قبول ندارند و انتقاد اساسی دارند. ما به دلاورمردی‌هایی که در مقابل دسیسه‌های گروه‌های الحادی و جنگ تحمیلی با حضور آحاد مردم (ارتش و سپاه و دولت) برای دفاع از انقلاب صورت گرفت افتخار می‌کنیم، اگرچه عده‌ای عصبانی‌اند، اما از این عصبانیت بمیرند.

عضو ارشد شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه در ادامه گفت:متاسفانه گام اول چشم‌انداز ناقص برداشته شد؛ شاید به این دلیل که بودجه‌های سالانه که باید هر سال ناظر بر برنامه‌های اجرای اهداف باشد، حالا بدون اعتقاد به برنامه بودجه‌ریزی و با از بین بردن دستگاه نظارتی مدیریت و برنامه‌ریزی در توبره‌‌ای است که هر وقت می‌خواهند دست تویش می‌کنند.

بار آن بخش از برنامه چهارم که اجرا نشد روی برنامه پنجم است، دولتی که برنامه چهارم را این‌چنین ناقص اجرا کرد، دسترسی به اهداف چشم انداز را غیرممکن می‌کند و این ضایعه جبران ناپذیری است. وی ادامه داد: تا چندی پیش فکر می‌کردم به ایشان گزارشات اشتباه می‌دهند، اما الان دیگر این فکر را نمی‌کنم، ایشان با اطلاع دقیق حرف‌های نادرست می‌زند و من نمی‌توانم سکوت کنم؛ چرا که گزارش‌های درست را خودم به وزیر دادم. هر چند دلم نمی‌خواهد در مورد رییس جمهوری که به لحاظ قانونی باید از او تمکین کنیم، این چنین حرف بزنم.

پیام موسوی به صنعتگران

دنیای اقتصاد - لیلا باقری: عصر دیروز، سالن اجتماعات روزنامه اطلاعات شاهد حضور اسحاق جهانگیری، غلامرضا شافعی و محمدرضا نعمت‌زاده، وزیران صنعتی دولت‌های پیش از محمود احمدی‌نژاد و ده‌ها صنعتگر و رهبران تشکل‌های صنعتی بود. اکبر ترکان، حسین کمالی و صالحی فروز که در دولت‌های قبلی در بخش‌های صنعت فعالیت داشتند نیز در گردهمایی صنعتگران حضور داشتند. علی اشرف افخمی دبیر همایش بود که پیش از شروع صحبت‌ها گفت: هدف از این همایش طرح پرسش‌ها و دغدغه‌های تولیدکنندگان ایرانی است که این روزها نگران کاهش سرمایه‌گذاری‌های صنعتی، تعطیلی تدریجی واحدهای صنعتی و کاهش اشتغال صنعتی‌هستند.در این همایش پیام میرحسین موسوی به صنعتگران و تولیدکنندگان و همچنین بیانیه صنعتگران قرائت شد.در پیام میرحسین موسوی آمده است: اصلاح فضای کسب و کار، احیای منزلت تولیدگران و سرمایه‌گذاران و بازآفرینی جایگاه ایران در صحنه بین‌المللی از اولویت‌های دستور کار دولت بنده خواهد شد. در دولت من، حمایت از سرمایه‌گذاران بخش‌خصوصی در صنعت، معدن و خدمات از طریق تجهیز نقدینگی و به کارگیری ابزارهای نوین تامین مالی و استفاده کارآمد از صندوق‌ ذخیره‌ ارزی مورد حمایت جدی خواهد بود. در دولت من حمایت از سرمایه‌گذاری مشترک، جلب سرمایه‌های خارجی و توسعه صادرات غیرنفتی از جمله برنامه‌های دولت من خواهد بود.در قطعنامه همایش تولید‌گران و صنعتگران نیز آمده است: ما در چهار سال اخیر با محدودیت‌ها و چالش‌های متعددی مواجه بودیم و عدم حمایت عملی از سرمایه‌گذاری، تولید و اشتغال توسط دولت نهم محسوس بوده است. در حالی که صاحبان صنایع، کارآفرینان و مدیران اجرایی با کمبود نقدینگی برای تکمیل طرح‌های توسعه مواجه هستند، رفت و آمد صنعتگران به کشورهای دیگر مشکل شده و منزلت آنها از بین رفته است.در این قطعنامه اضافه شده است: اقدام فوری برای تامین نقدینگی و تقویت بنیه مالی واحدهای تولیدی به طرق مختلف نظیر تشویق و پشتیبانی نظام بانکی در جهت بسط فروش اوراق مشارکت یک ضرورت است. مقابله جدی با واردات لجام‌گسیخته و بی‌رویه در جهت حمایت عملی از تولیدات داخلی و کاهش دخالت‌های دولت در امور اجرایی بنگاه‌های اقتصادی از خواسته‌های دیگر صنعتگران است که در قطعنامه به آن اشاره شده است.