دنیای اقتصاد،مرجان توحیدی: عصر روز گذشته فراکسیون اصولگرایان مجلس با ریاست علی لاریجانی مجمع عمومی خود را تشکیل داد تا اعضای فراکسیون درباره کاندیداهای هیات رییسه مجلس رای‌گیری درونی به عمل آورند. بر اساس رای‌گیری درون فراکسیونی، علی لاریجانی بدون هیچ رقیبی مجددا برای ریاست مجلس کاندیدا شد و توانست از مجموع ۱۷۰نفر حاضر، ۱۴۷رای را به خود اختصاص دهد. محمدرضا باهنر، محمد حسن ابوترابی فرد و شهاب‌الدین صدر هم از کاندیداهای نایب رییسی بودند که به ترتیب باهنر با ۱۱۸رای، ابوترابی فرد ۱۱۲رای و صدر ۵۷رای را به خود اختصاص دادند. به این ترتیب آرای محمدرضا باهنر که در مجلس هشتم به نایب رییسی دوم مجلس اکتفا کرده بود از ابوترابی فرد، نایب رییس اول و شهاب‌الدین صدر که کاندیدای حامیان دولت بود، پیشی گرفت. همچنین آقایان کوهکن، ناطق نوری و آشوری به عنوان کارپرداز و حاجی‌بابایی (۱۰۰رای)، میرتاج‌الدینی (۹۹رای)، دهقان (۸۷رای)، محبی‌نیا (۷۴رای)، قربانی (۷۳رای) و سید احمد دستغیب فرزند علی‌اصغر (۶۶رای) به عنوان منشی هیات رییسه انتخاب شدند. به این ترتیب آقایان ساعدی و غفوری‌فرد از هیات رییسه خارج و آقایان دهقان (نماینده طرقبه) و سیداحمد دستغیب به هیات رییسه مجلس هشتم در سال دوم اضافه خواهند شد. اگر این نتیجه در جلسه علنی مجلس که فردا سه‌شنبه یا پس فردا چهارشنبه برگزار می‌شود تکرار شود، آنگاه باهنر نایب رییس اول خواهد شد و این در حالی است که برخی حدس می‌زدند او ممکن است به علت مخالفت برخی نمایندگان حامی دولت جایگاه خود را از دست بدهد.

با نزدیک شدن به انتخابات هیات رییسه که سه‌شنبه یا چهارشنبه هفته جاری در صحن علنی برگزار خواهد شد، مجمع عمومی فراکسیون این موضوع را در دستور کار خود قرار داد و بنا به گفته بهروز جعفری، نماینده سمیرم و عضو فراکسیون اکثریت ترکیب هیات رییسه در گزینه‌های رییس و نواب آن تنها با جابه‌جایی باهنر و ابوترابی فرد به رغم تلاش حامیان دولت برای تغییر ابقا شد تا این سه نفر در صحن علنی به عنوان گزینه‌های رییس و نواب رییس خود را در معرض رای نمایندگان قرار دهند. پیش از این حامیان دولت به دلیل انتقاد از شیوه مدیریت لاریجانی در مجلس و آنچه آن را ضعف تعامل مجلس با دولت می‌دانستند، در تلاش برای تغییر در ترکیب هیات رییسه بودند، اما از آنجا که غلامعلی حداد عادل نپذیرفت تا بار دیگر برای ریاست مجلس کاندیدا شود، آنها تلاش خود را برای ورود یکی از اعضای خود در هیات رییسه معطوف کردند و به همین دلیل هم شهاب‌الدین صدر را به عنوان کاندیدای خود برگزیدند که ۵۷رای این نماینده نشان از حمایت تنها اعضای حامیان دولت از وی دارد.

از سوی دیگر مجمع عمومی فراکسیون پس از کش و قوس‌ فراوان در مورد صدور بیانیه حمایتی از یک مصداق بالاخره با رای اکثریت تصمیم گرفت تا بیانیه حمایتی خود را از یک کاندیدای اصولگرا که به گفته بهروز جعفری محمود احمدی‌نژاد خواهد بود، صادر کند. به این ترتیب پس از بحث مفصل فراکسیون اصولگرایان با هشتاد رای موافق در برابر هفتادو پنج رای مخالف تصمیم گرفت با انتشار بیانیه‌ای از نامزدی آقای احمدی‌نژاد در انتخابات آتی حمایت کند.

فراکسیون اصولگرایان پیش از این درباره صدور بیانیه حمایتی به دلیل توصیه لاریجانی به حفظ بی‌طرفی مجلس در انتخابات به تصمیم قاطعی نرسیده بود. این درحالی بود که تلاش حامیان دولت در این جهت بود که فراکسیون اصولگرایان باید در عرصه انتخابات اعلام موضع کند.ظاهرا این تلاش‌ها به نتیجه رسید و بالاخره صدور بیانیه حمایتی توانست رای بیاورد و در این میان مخالفت افرادی چون علی مطهری، سیدرضا اکرمی و حمیدرضا کاتوزیان نتوانست موافقانی چون فرهنگی و نوروزی را قانع کند که صدور بیانیه حمایتی به نفع قوه مقننه نیست. این جلسه درحالی برگزار شد که از ۲۱۲عضو اصولگرا تنها ۱۷۰نفر حضور داشتند.