راهنمای گامبهگام پیروزی در انتخابات- ۱۷- خودآموز برنامهریزی ستادهای انتخاباتی
رایدهندگان هدف را ترغیب کنید - ۳ خرداد ۸۸
مترجم: محمدصادق الحسینی
رویدادهای از پیش تنظیم شده
رویدادهای از پیش تنظیم شده، جلساتی هستند که توسط افراد یا سازمانهایی بیرون از ستاد تنظیم شده و کاندیدا یا نمایندگان وی میتوانند با حضور در آنها با رایدهندگان ملاقات کنند.
مترجم: محمدصادق الحسینی
رویدادهای از پیش تنظیم شده
رویدادهای از پیش تنظیم شده، جلساتی هستند که توسط افراد یا سازمانهایی بیرون از ستاد تنظیم شده و کاندیدا یا نمایندگان وی میتوانند با حضور در آنها با رایدهندگان ملاقات کنند.
این رویدادها میتوانند از جلسات مناظره که توسط گروههای دیگر ترتیب داده شده تا اجتماعات مردمی را شامل شوند. اثرگذاری این اقدام به عنوان یک روش ارتباطی با رایدهندگان، به مخاطبانی که در دسترس قرار میگیرند بستگی دارد. از آنجا که اینگونه جلسات اغلب بازخورد کمی از سوی رایدهندگان خواهند داشت، اهمیت آنها را میتوان از روی میزان پوششی که در مطبوعات خواهند یافت، سنجید.
رویدادهای سازمان یافته توسط ستاد
ستاد همچنین برای جلب توجه هرچه بیشتر رایدهندگان میتواند اقدام به برگزاری گردهماییها و جلساتی نماید. این گردهماییها و جلسات میتوانند مثلا به منظور ایجاد انگیزه بیشتر در حامیان یا برای کسب توجه رسانهها در موضوع و مسالهای خاص برگزار شوند. همانند مورد قبلی، اثرگذاری این گونه رویدادها بر رایدهندگان را تنها میتوان از توجه و پوشش خبری مطبوعات نسبت به این رویداد سنجید. از مزایای این نوع رویدادها که آنها را از رویدادهای پیشین متمایز میسازد، قدرت کنترلی ستاد بر مراسم و توانایی رساندن پیامی واضح به مخاطبان با مدیریت صحیح مراسم است. از معایب آن هم میتوان به زمان، پول و نیروی انسانی که از ستاد میگیرد، اشاره داشت. شما باید مطمئن باشید که پیامتان ترغیبکننده است و همچنین باید اطمینان یابید که این پیام به مقدار کافی به گوش مخاطبان هدفتان رسیده است.
رسانهها و مطبوعات
امور سیاسی و انتخاباتها بهصورت نسبی، رخدادهای مهم و نادری محسوب میشوند و به همین دلیل بیشتر از رخدادهای دیگر توجه رسانهها را جذب میکنند (برخی از نامزدهای انتخاباتی به این امر باور ندارند!). به علاوه چون رسانهها یک منبع اطلاعاتی خارج از ستاد محسوب میشوند، بسیار مورد اعتماد رایدهندگان هستند. با این حال رسانهها اولویتها و مطالبات مستقل خودشان را دارند و شما اگر بخواهید پیام خود را از طریق روزنامهها، تلویزیون و رادیو انتقال دهید، نیاز به یک ارتباط خوب با خبرنگاران و دلایلی منطقی برای قانع کردن آنها دارید. بسیاری از ستادهای انتخاباتی دارای یک قسمت اختصاصی برای رسانهها هستند و امور مربوط به این بخش را جداگانه دنبال میکنند. فقط توجه داشته باشید که استفاده از این رسانهها، تنها یک روش از میان سایر روشهای ارتباطی است و باید با دیگر بخشهای برنامه ارتباطی شما با رایدهندگان کاملا هماهنگ باشد.
طبیعت حوزه انتخاباتی و ویژگیهای رسانههای آن، میزان اهمیت ایجاد ارتباط از طریق رسانهها را مشخص مینماید، ولی با این حال در کل به دو دلیل بهتر است که ستاد شما روابط خوبی با خبرنگاران مطبوعات و سایر رسانهها ایجاد کند.
اول اینکه، به طور کلی رسانههای گروهی هزینهای برای ستاد ندارند. بهطوری که هر مرتبه یک خبرنگار، خبری در مورد شما منتشر کند، بدون اینکه هزینه خاصی صرف این کار کرده باشید، شانس انتقال پیامتان را به گروه هدف خود پیدا میکنید.
دوم، رسانههای گروهی از وجهه عمومی خوبی برخوردارند و معمولا مردم به عنوان منابعی معتبر قبولشان دارند. رایدهندگان اطلاعاتی را که از طریق منابع مستقل (مانند رسانههای گروهی) دریافت میکنند، نسبت به اطلاعاتی که از طریق یک منبع وابسته (مانند ستاد شما) به گوششان میرسد، بیشتر قبول دارند و بهتر باور میکنند.
اگر تصمیم گرفتید که از رسانهها برای ایجاد ارتباط و انگیزه در رایدهندگان استفاده کنید، در این صورت مهم خواهد بود که برنامهریزی مناسبی برای این کار داشته باشید. بسیاری از ستادها یک قسمت اختصاصی برای این کار دارند که در جهت پیشبرد این استراتژی فعالیت میکند (ایجاد ارتباط با رسانهها و انتقال پیام از طریق آنها). یکی از اولین وظایف این قسمت، تهیه یک لیست کامل از رسانههای منطقه، شامل نام خبرنگاران، شماره تماس و شماره دورنگار آنها است.
بسیار مهم است که کار خبرنگاران را برای تهیه خبر از ستاد و فعالیتهای آن آسان سازید. رسانههای مکتوب، اغلب مواقع تقریبا همان چیزی را که شما میخواهید نوشته شود، منتشر میکنند. همچنین توجه داشته باشید که همه چیز کاملا روشن و واضح باشد و پیام شما را به بهترین صورت ممکن منتقل کند. مسلما نمیخواهید که خبرنگارها برای دریافت منظور شما با مشکل مواجه شوند. همچنین اگر در مورد مسالهای خاص، بیانیه مکتوبی را تهیه کردهاید، آن را به گونهای در اختیار رسانهها بگذارید که موضع شما را تنها در یک صفحه کاملا پوشش دهد.
کنفرانسهای خبری که ستاد برگزار میکند، باید خوب برنامهریزی شده باشد و به اندازه کافی مطلب مهم در آن گفته شود تا برای رسانههای گوناگون ارزش پوشش دادن را داشته باشند. به این منظور، بهتر است یک بسته تبلیغاتی شامل عکس کاندیدا، بیوگرافی وی، موضعگیریهای مرتبط با موضوع کنفرانس، مقالات چاپ شده در مورد ستاد و همچنین مفاد منتشر شده توسط ستاد، تهیه نمائید. توجه داشته باشید که هرگونه ارتباطی با رسانهها میتواند باعث تقویت استراتژی کلی ستاد شود. اگر رسانهها تمایل داشتند که در مورد چیزی به غیر از پیام شما بحث کنند (برای مثال پیام رقیبتان) بهترین کار این است که کوتاهترین زمان ممکن به سوالات آنها پاسخدهید و بحث را با بیان مجدد پیام خودتان تمام کنید. یکی از وظایف قسمت رسانههای ستاد این است که سوالاتی را که خبرنگاران ممکن است از نامزد بپرسند در اختیار وی قرار دهد تا او در مقابل خبرنگاران آماده ظاهر شود و بتواند کنترل اوضاع را به دست بگیرد.
هیچ یک از این کارها ساده نیست و وقت زیادی لازم دارد، دقیقا برای همین است که هرکسی نمیتواند با رسانهها ارتباطی مناسب برقرار سازد، چرا که شما باید برای به دست آوردن آنها تلاش کنید.
فرآیندی که رسانهها طبق آن تصمیم به چاپ یا مخابره یک مقاله یا خبر میگیرند، میتواند با توجه به شرایط، بسیار متنوع باشد، به همین دلیل شما باید استراتژی مطبوعاتی را در پیش بگیرید که مطابق با واقعیتها و شرایط آن منطقه باشد.
با این حال، بنا به عقیده افراد متخصص در این عرصه، توجه به موارد زیر میتواند مفید باشد:
1) کوتاه بودن زمان تبلیغات، باعث اهمیت هرچه بیشتر رسانههای گروهی میشود. در چنین زمان کوتاهی شما بدون کمک رسانههای گروهی نمیتوانید پیام خود را به خوبی انتقالدهید (مگر اینکه منابع مالی نامحدودی در اختیار داشته باشید!)
۲) ارتباط با رسانهها یک کار تمام وقت است. هر ستاد متوسط یا بزرگی باید بخشی زیر نظر یکی از معاونان ستاد داشته باشد که تنها وظیفهاش نحوه ارتباط نامزد با رسانهها باشد، حتی در ستادهای کوچک، مسوول این کار باید مدیر ستاد یا معاون وی باشد ولی اصلا مناسب نیست که نامزد، خودش مسوول این کار باشد.
3) همه نامزدها در تمام زمان انتخابات باید بر روی پیام خود پافشاری کنند. احتمالا نامزد انتخاباتی شما فرصتهای بسیار معدودی برای حضور در رادیو و تلویزیون یا مصاحبه با مطبوعات در اختیار خواهد داشت، این فرصتهای طلایی نباید با صحبت کردن در مورد چیزهایی که برای گروه هدف شما اهمیتی ندارد، هدر داده شوند. بهعبارت دیگر از هر فرصتی که برای انتشار پیام خود به دست میآورید، باید با تمام توان استفاده کنید.
۴) نامزد انتخاباتی برای حضور در تلویزیون یا رادیو باید مقداری تمرین برای آمادگی را تحمل کند، چرا که همانطور که قبلا اشاره شد، حضور در رادیو و تلویزیون فرصتهای نادر و با ارزشی هستند. به همین دلیل به هیچوجه نباید این فرصتهای طلایی را با آماده نبودن، عدمتوانایی صحبت فصیح و... به هدر دهید. بنابراین لازم است قبل از هر مصاحبه رادیویی و تلویزیونی، همه مواردی را که میخواهید در مورد آنها صحبت کنید، چندین بار مرور و تمرین کنید.
ارسال نظر