هیچ نابغه‌ای نمی‌تواند جای خرد جمعی را بگیرد

عکس: پایگاه خبری قلم

در غیاب رسانه ملی، پرچم‌های سبز، رسانه‌ای است که کشور را فراخواهد گرفت

دنیای اقتصاد- مهندس میرحسین موسوی صبح روز دوشنبه، به همراه همسر و همکار خود، دکتر زهرا رهنورد میهمان گردهمایی ملی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی و اجتماع چندین هزار نفری دانشجویان این دانشگاه در مجتمع آموزشی پیامبر اعظم (ص) بود تا دیدگاه‌ها و نظرات خود را با آنان در میان بگذارد. به گزارش پایگاه خبری «قلم‌» نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس در این مراسم با اشاره به در پیش بودن انتخابات، گفت: انتخابات همواره شرایطی ویژه را ایجاد می‌کند و ملت به سمتی کشیده می‌شوند که نسبت به گذشته نقد و نسبت به آینده تجدیدنظر داشته باشند. فضای ایجاد شده در ایام انتخابات در سطح ملی، فرصتی را فراهم می‌کند که همه اقشار یک بار دیگر به مصالح و واقعیت‌های کشور توجه کنند. وی ادامه داد: ممکن است در طول سال خبر یک تورم بالا یا ضربه‌ای در سیاست خارجی را ببینیم و بشنویم، ولی درست در زمان انتخابات است که این اتفاقات معنای دیگری پیدا می‌کند و ملت ما درباره نتایج اقتصادی، فرهنگی و سیاسی خارجی سوال می‌پرسند و به نقد می‌کشند؛ بنابراین تصمیم گرفته‌ام که در این شرایط و در این جمع درباره نقد دولت فعلی صحبت کنم. موسوی با بیان اینکه مهم‌ترین مشکلی که در رابطه با دولت فعلی وجود دارد، مساله قانون‌گریزی است، گفت: ملت هیچ‌گاه نمی‌تواند به سمت احراز حقوق شهروندی خود حرکت کند مگر اینکه در مسیر قانون باشد. جا دارد که دولت هم برای اینکه از یک دولت خدمتگزار به یک دولت انتظامی تبدیل نشود، بیشترین پایبندی را به قانون داشته باشد. وی افزود: عدم تکیه بر قانون در آینده به معنای آشفتگی، دیکتاتوری‌ و استبداد است. کافی است که ما چند سال به شکسته شدن مرزهای قانونی عادت کنیم، آن وقت است که مشکلات فراوانی برای ما فراهم خواهد آمد. نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس در ادامه وظیفه سیاست‌گذاری در زمینه اقتصاد، حفظ ارزش پول ملی و نظارت بر درست اجرا شدن سیاست‌های بانکی را از جمله وظایف شورای پول و اعتبار به عنوان یکی از مهم‌ترین شوراهای تصمیم‌گیری در کشور عنوان کرد و گفت: در این شوراها نمایندگانی از بخش‌های مختلف کشور نظیر بخش خصوصی کشور حضور دارند. وقتی چنین شورایی را از بین می‌بریم آیا فکر نمی‌کنیم که تورم ۲۵درصد و مشکلات اقتصادی مختلف ناشی از حذف همین نهادها است؟ موسوی با بیان اینکه من هیچ نابغه‌ای را نمی‌شناسم که بتواند جای عقل و خرد جمعی را بگیرد، تصریح کرد: حذف این شوراهای تصمیم‌گیری چیزی جز نفی تصمیم‌گیری جمعی، ‌عقلانی و حرکت به دوران قاجار نیست.

وی ادامه داد: آیا این درست است که در آستانه انتخابات ظرف چند روز یک مسوول دولتی عنوان کند که این دولت ۱۶ برابر بیشتر از دولت‌های قبلی کار کرده است و دیگری هم در صدا و سیما وقتی حرف از صندوق‌ ذخیره‌ ارزی می‌شود، این مساله را مطرح کند که امروز به اندازه هزینه‌های چند دولت ذخیره ارزی داریم؟ آیا این شیوه حرف زدن درست با یک ملت فرهیخته است؟ آیا یک مسوول در فضای امروزی باید این چنین صحبت کند یا براساس واقعیت‌ها؟ موسوی در ادامه این مراسم بر لزوم وجود شفافیت اطلاعات در کشور تاکید کرد و گفت: دانستن اطلاعات و اطلاع داشتن از مسائل مختلف کشور جز با برخی از اطلاعات نظامی که دشمن می‌تواند از آنها سوءاستفاده کند، حق همه ملت‌‌هاست و ما نباید مساله پنهانی از ملت خود داشته باشیم. نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس ادامه داد: برای دولت هیچ دشواری ندارد که به مردم بگوید در چهار سال گذشته چقدر درآمد نفتی داشتیم و این‌ها را کجا هزینه کرده‌اند. من این اطلاعات را در اختیار همه مردم قرار خواهم داد. ما مساله پنهانی از مردم نخواهیم داشت. مگر ما خدمت نمی‌کنیم؟ مگر آنکه متعلق به مردم است را نباید حفظ کنیم و مگر وفادار به عهد خود با مردم نیستیم؟ نبود اطلاعات شفاف یعنی گرفتن حق مردم برای تصمیم‌گیری در سرنوشت خود، یعنی نقض حقوق شهروندی. ما با مردم برای حفظ حقوق آنها عهد بسته‌ایم. وی با انتقاد از عملکرد رسانه ملی در زمینه انتخابات، تصریح کرد:‌ از یک سو تغییرات گسترده در وزارت کشور را می‌بینیم و از سوی دیگر عملکرد نامناسب رسانه ملی را شاهدیم؛ اینها برای ما نگران‌کننده و هشداردهنده است و ما توصیه و نصیحت می‌کنیم که با مردم رو‌ راست باشید. انتخابات آزاد، رقابتی و منصفانه حق مردم است ولی آیا انتخابات امروز منصفانه است؟

نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس به پرچم‌ها، پلاکاردها و روبان‌های سبزی که جمع کثیری از دانشجویان در دست داشتند، اشاره کرد و خطاب به آنها گفت: ما به رسانه‌ احتیاج نداریم و همین پرچم‌های سبز شما، کشور را فرا خواهد گرفت.

پاسخ میرحسین به احمدی‌نژاد

میرحسین موسوی در پاسخ به اظهارات محمود احمدی‌نژاد که درباره دلایل انحلال سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گفته بود «پایه‌گذار سازمان برنامه و بودجه‌، آمریکا و مبنای برنامه‌ریزی در آن سازمان وارداتی بود» با اشاره به تاکیدات امام(ره) نسبت به اهمیت به شوراهای تصمیم‌گیری در کشور، گفت: «امام از ارتش و دستگاه‌هایی که میراث بیش از صد سال کار در کشور ما بوده، دفاع کردند و زمانی که عده‌ای تلاش می‌کردند ارتش و برخی دیگر از این سازمان‌ها را منحل کنند امام روی این مساله ایستادگی کرد و در کنار آنها سازمان‌هایی نظیر سپاه، بسیج و جهاد سازندگی را نیز اضافه کردند و به این ترتیب کشور قدرت این را پیدا کرد که روی پای خود بایستد. آیا اینکه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و شوراهای تصمیم‌گیری و تاثیرگذار در کشور را از بین ببریم و بگوییم که این‌ها ساخته‌ آمریکا و صهیونیست‌ها است با نگاه امام سازگار است؟ اگر تسلیم چنین استدلالی شویم باید بگوییم که ارتش زمان رضاخان پایه‌گذاری شد یا بگوییم هیات دولت را میرزا حسن‌خان سپهسالار در زمان ناصرالدین شاه به وجود آورده است؛ این چه حرفی است؟

زهرا رهنورد: زنان قیم نمی‌خواهند

دکتر زهرا رهنورد همسر مهندس موسوی نیز در جمع پرشور دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: امیدواریم همه‌ زندانی‌های سیاسی آزاد شوند؛ آزادی بیان و اندیشه خواست همه‌ ما از رییس‌جمهور آینده خواهد بود. وی به دغدغه‌ همیشگی درباره وجود تبعیض علیه زنان در کشور اشاره و عنوان کرد: همیشه نسبت به تبعیض علیه زنان اعتراض داشتم. زنان ایرانی باکرامت‌ و خردورز هستند و خودشان می‌توانند در سرنوشت خود تصمیم گیرنده باشند. آنها احتیاج به قیم ندارند. وی گفت: امروز موسم انتخابات است و ما می‌توانیم این اعتراضات را بهتر بیان کنیم، چرا که هر انتخابات می‌تواند جشنواره‌ آزادی فکر، بیان و قلم باشد. رییس سابق دانشگاه الزهرا با بیان این که تبعیض‌های مختلف نسبت به زنان همیشه برای ما دغدغه بوده تصریح کرد: مهم‌ترین شعار من رفع تبعیض و حمایت از زنان خواهد بود.