انتقاد میرحسین موسوی از عملکرد دولت نهم در جمع دانشگاهیان
به جای مدیریت جهان به فکر تورم باشید
دنیای اقتصاد- مهندس میرحسین موسوی با بیان اینکه راه درست، برگشت به مسیر عقلانی در تصمیمگیریها است، بر لزوم بستن راههای قانونگریزی دولت تاکید کرد.
عکس: پایگاه خبری قلم
دنیای اقتصاد- مهندس میرحسین موسوی با بیان اینکه راه درست، برگشت به مسیر عقلانی در تصمیمگیریها است، بر لزوم بستن راههای قانونگریزی دولت تاکید کرد.
به گزارش پایگاه خبری «قلم» آخرین نخستوزیر ایران که صبح پنجشنبه در همایش دانشگاهیان و پژوهشگران حامی خود سخن میگفت، با بیان اینکه ما امروز در جامعه مشکل وجود ترس را شاهدیم، افزود: این ترس میتواند از عدم امنیتی سرچشمه بگیرد که حاکم بر فضای جامعه ما است. موسوی بیان کرد: اگر جامعه از ترس و ناامیدی آزاد باشد، میتواند بسیاری از عقبماندگیها و کج رفتنها را جبران کند، اما وقتی فضا آمیخته با یک نگاه امنیتی باشد امکان این مساله از جامعه سلب میشود. این نگاه امنیتی امروز در دانشگاههای ما وجود دارد و متاسفانه حتی پنهان هم نیست، برای مثال چه ضرورتی دارد که گیتهای ورودی در دانشگاهها گذاشته شود. موسوی از وجود احساس عدم امنیت در فضای دانشگاهها انتقاد کرد و گفت: دانشجو و استاد، احساس امنیت نمیکنند؛ در حالی که اینها شرافت و کرامت انسانی دارند و در قانون اساسی و چشمانداز بیستساله نیز به مساله کرامت انسانی تاکید شده است. نباید تعجب کنیم که فضای ترس و ناامیدی در کشور حاکم شود و نتیجه آن عدم خلاقیت و درجا زدن در مسیر توسعه باشد. وی اضافه کرد: وقتی از وجود سه میلیون دانشجو در کشور بحث میکنیم؛ یعنی بحث ما درباره تمام ملت است و در شرایط فعلی کمتر خانوادهای مییابیم که فرزند دانشجویی نداشته باشد؛ حال آیا باید با نگاه امنیتی و عدم اعتماد به این قشر نگاه کنید؟ آیا فکر نمیکنید که این جمع همین حس را به خانوادههای خود منتقل میکنند؟ دلیل وجود یاس و ناامیدی در خانوادهها و اینکه در برخی شهرها و استانهای کشور میزان مشارکت در انتخابات کمتر از ۵۰درصد است، همین مسائل است. در دولت آینده این نگاه امنیتی به آموزش عالی باید دگرگون شود. نخستوزیر دوران دفاع مقدس در ادامه با انتقاد از افزایش معضل اعتیاد در کشور گفت: این یک پرسش اساسی است که با وجود ۳۰۰میلیارد دلار درآمد کشور چرا چنین مشکلاتی را شاهد هستیم؛ به طوری که در هر استان که میروم عدهای از مردم دور من جمع میشوند و بسیاری از آنها آهسته زیر گوش من زمزمه میکنند، اعتیاد اعتیاد اعتیاد. حل این مشکلات اولویت چندم دولت است؟ بحث از مدیریت جهانی میکنیم؛ اما متوجه نیستیم که تاثیر ۲۵درصد تورم بر بیکاری، مشکلات اجتماعی و افزایش اعتیاد چقدر است. اگر متوجه این تاثیر بودیم در تمام ۲۴ ساعت شبانهروز به جای رفتن به این استان و آن استان، مشغول حل کردن این مشکلات میشدیم.
موسوی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که طرحهای مهم انقلاب متوقف شده و در این چند سال هیچ طرح مهم و زیربنایی آغاز نشده است، گفت: وجود ۲۵درصد تورم؛ یعنی کوچک شدن سفره مردم، ناامیدی، بیکاری و به دنبال آن طبیعی است که اعتیاد افزایش یابد و طبیعی است که کم شدن میزان شرکتکنندگان را در انتخابات شاهد باشیم.
تاثیر عملکرد دولت بر قضاوت از روحانیت
آخرین نخستوزیر ایران همچنین در دیدار با جمعی از علما، فضلا و روحانیون در حسینیه شماره ۲ جماران با انتقاد از برخی برخوردها و رویههایی که معمول شده است، نسبت به اینکه برخی اقدامات به بریدگی میان جامعه و روحانیت منجر شود، هشدار داد. میرحسین موسوی در این دیدار گفت: دولت باید در جامعه مدافع روحیهای باشد که به موجب آن ارزشهای انقلاب، مورد توجه، روحانیون مورد اعتماد و اسلام مورد علاقه قرار گیرد.
موسوی با بیان اینکه دولتی که دولت جمهوری اسلامی است و به نام دین اسلام روی کار آمده است باید طوری عمل کند که به اسلام و روحانیت ضربه نزند، افزود: روحانیت چه بخواهد و چه نخواهد، عملکرد دولت در قضاوت مردم نسبت به آنها تاثیرگذار است. وی ادامه داد: برای اینکه روحانیت، سری بلند و صدای نافذ داشته باشد، باید احساس و درک شود که روحانی حافظ این مملکت و ارزشها است؛ حتی یک زندانی باید احساس کند که هم روحانیت و هم دولت از حقوق انسانیاش دفاع میکند.
استبداد از بیقانونی آغاز میشود
موسوی درباره بحث قانون گریزی در دولت نهم گفت: دیوان محاسبات گزارش هزاران تخلف را میدهد یا شاهدیم که میلیاردها دلار از درآمد مملکت معلوم نیست در کجا هزینه شده است. در این دولت یک شبه ۱۸ شورای مهم این مملکت را بستند و وقتی که مجلس همسو با دولت اعتراض کرد، دولت مدعی شد که کار خلاف قانون صورت نگرفته است، حتی مجمع تشخیص مصلحت نظام، تصویب کرد که این ۱۸ شورا باید دوباره احیا شود و الان ۶ ماه است که از تصویب آن میگذرد؛ اما هنوز اجرایی نشده است. موسوی تصریح کرد: ما نمیگوییم اینها به دنبال استبداد هستند؛ اما مگر استبداد چگونه آغاز میشود؟ کافی است سرپیچی از قانون عادی شود.
انتقاد شدید از برخورد نامناسب با مدیران
وی با تاکید بر اهمیت نحوه رفتار با مدیران گفت: مدیری که در شغل خود پیر شده، کارکرده و پروژههای زیادی را در دست داشته است؛ همین که انتقاد میکند، عزلش میکنند.
موسوی در پایان گفت: در یکی از سفرهای استانی گفته بودند، اگر فلانی این کار را نکند، از توی لوله ردش میکنم، این چه وضع برخورد با مدیر است؟ این نیروی خود شما است. من به تسری این برخورد به اخلاق عمومی معترضم. مدیران باید احترام داشته باشند.
میرحسین موسوی پس از این سخنرانی در جمع روحانیون، به پرسشهای شرکتکنندگان پاسخ گفت.
استقلال روحانیت عامل سرافرازی نظام
میرحسین موسوی در پاسخ به سوالی درباره رابطه روحانیت و دولت گفت: هر قدر که روحانیت مستقل باشد، نظام سر افرازتر است؛ البته این استقلال را مساوی با بیبهره بودن نظام از روحانیت نمیگیرم. اگر برآیند عملکرد نظام مثبت باشد به روحانیت کمک خواهد کرد و اگر روحانیت به دولت نقد کند؛ جایگاه خود را حفظ خواهد کرد.
موسوی درباره برنامههای اقتصادی خود گفت: تورمی که الان وجود دارد، مالیاتی است که اغنیا بر فقرا بستهاند. این تورم تولید را از بین میبرد، شکاف طبقاتی را به حداکثر میرساند و ضرورت گشتهای پلیس را هم بیشتر میکند؛ چرا که هر چقدر فقر بیشتر باشد، بداخلاقی و جرم هم بیشتر میشود. وی افزود: با این برخورد اقتصادی که دولت چهار سال در آتش تقاضا دمیده است، اولویت دولت بعدی پرداختن به تورم خواهد بود، سیاست ما در جهت تک رقمی کردن تورم است. البته من نمیتوانم الان در این مورد قول بدهم؛ چون سیستم آمار در این جامعه کاملا به هم خورده است و پیشبینی بدون اطلاعات دست اول امکانپذیر نیست.
شعار آوردن نفت بر سر سفرهها فراموش نمیشود
میرحسین همچنین درباره شعارهای انتخاباتی خود گفت: ما شعارهایی غیرعملی نمیدهیم؛ چون این شعارها هم یاس ایجاد میکند و هم غیرشرعی است، مردم نیز شعارها را فراموش نمیکنند. مگر شعار بردن نفت بر سر سفرههای مردم فراموش شده است؟ این طور نیست که کسی در این سطح بتواند شانه خالی کند.
طرح تحول اقتصادی تولید را از بین میبرد
مهندس موسوی با اشاره به طرح هدفمند کردن یارانهها تاکید کرد: اگر سیاستهای دولت با هم تناقض داشته باشند، کار اقتصادی به انجام نمیرسد. طرح تحول اقتصادی نیز با منظومه کارهای دولت متناقض است و این طرح جز خاکنشین کردن مستضعفان و از بین بردن تولید چیزی نداشت؛ مجلس هم در مقابل آن ایستاد.
وی خاطرنشان کرد: اگر مسیر تصمیمگیریها و دستگاههای مدیریتی احیا شود، این مشکلات نیز رفع میشود، هر چند که اینها تصور کردهاند با طرح هدفمند کردن یارانهها بودجهای تامین میشود که در آستانه انتخابات مصرف شود؛ اما این به خود طرح هم آسیب زد.
ارسال نظر