راهنمای گامبهگام پیروزی در انتخابات-۴ -خودآموز برنامهریزی ستادهای انتخاباتی
گام دوم: تعیین هدف
مترجم: محمدصادق الحسینی
هدف نهایی هر ستاد انتخاباتی پیروزی در کسب جایگاه موردنظر است. چیزی که در اینجا به آن نیاز دارید، این است که تعیین شود برای رسیدن به پیروزی چه کار یا کارهایی باید انجام شود.
برایان اودی
مترجم: محمدصادق الحسینی
هدف نهایی هر ستاد انتخاباتی پیروزی در کسب جایگاه موردنظر است. چیزی که در اینجا به آن نیاز دارید، این است که تعیین شود برای رسیدن به پیروزی چه کار یا کارهایی باید انجام شود. در غالب مواقع، ستادهای انتخاباتی فراموش میکنند محاسبه کنند چه تعداد رای برای تضمین پیروزی لازم است و این آرا از کجا خواهند آمد. به همین دلیل آنها منابع با ارزش زمان، پول و نیروی انسانی خود را صرف سخن گفتن با تمامی جمعیت میکنند، به جای آنکه توجه خود را به تعداد بسیار کمتری از رایدهندگان که برای پیروزیشان کافی است، محدود کنند. بنابراین شما از طریق کاهش دادن تعداد مخاطبان خود، میتوانید تعداد رایدهندگانی را که باید با آنها ارتباط برقرار کنید، بسیار محدودتر و مدیریتشان را سادهتر سازید. به همین دلیل است که به عنوان بخشی از تحقیقات خود، شما باید کل جمعیت حوزه انتخاباتیتان، کل تعداد رایدهندگان، تعداد کسانی را که انتظار میرود در رایگیری شرکت کنند و تعداد آرای لازم برای پیروزی و همچنین تعداد خانوارهایی را که این رایدهندگان در آنها زندگی میکنند، محاسبه کنید.
البته تعدادی از پاسخهایی که در این بخش نیاز است، به پیشبینی شما از آینده و ساختن حدسهای عالمانه بستگی دارد. در این مسیر میتوانید از شرایط، نتایج و اطلاعات مربوط به انتخاباتهای پیشین استفاده کنید.
* منظور از کل جمعیت حوزه انتخاباتی چیست؟
«کل جمعیت» تعداد تمام افرادی است که در حوزه انتخاباتی شما زندگی میکنند. این رقم با در برداشتن کسانی که به سن قانونی رای دادن نرسیدهاند و همچنین افرادی که به هر دلیل دیگری، در آن حوزه نمیتوانند رای دهند، از رقم تعداد کل رایدهندگان بیشتر است.
* منظور از تعداد کل رایدهندگان چیست؟
«تعداد کل رایدهندگان» تعداد تمام کسانی است که صلاحیت رایدهی در حوزه انتخاباتی را دارند و امکان رای دادنشان نیز وجود دارد.
* منظور از آرای انتظاری چیست؟
«آرای انتظاری» تعداد آرایی است که انتظار میرود در انتخابات موردنظر به صندوقهای رای ریخته شود. بدیهی است که هر کس که صلاحیت و توانایی رای دادن دارد، رای نخواهد داد. در اغلب موارد میتوان با نگاهی به انتخابات مشابه گذشته تعیین کرد که تقریبا چنددرصد در انتخابات شرکت خواهند کرد. اگر در انتخابات یک شهر در گذشته ۳۵درصد شرکت کردهاند و در این دوره نیز عامل جدیدی که وضعیت را تغییر دهد اضافه نشده، شما میتوانید انتظار داشته باشید که این دوره نیز حول و حوش ۳۵درصد افراد در انتخابات شهری شرکت خواهند کرد. اما اگر برای مثال میزان مشارکت در انتخابات ریاستجمهوری ۵۵درصد بوده و این بار، انتخابات شهری همزمان با انتخابات ریاستجمهوری برگزار میشود، شاید منطقیتر باشد که میزان مشارکت را برای این انتخابات ۵۵درصد برآورد کنید.
* چه تعداد رای برای پیروزی لازم است؟
این رقم بسیار مناقشه انگیز است. چیزی که شما باید به دنبال آن باشید، تعداد کل آرایی است که برای تضمین پیروزیتان در این انتخابات کافی است. در بسیاری از موارد، شما تنها به بخشی از آرای داده شده احتیاج دارید یا آنکه تنها باید تعداد آرای کسب شده توسط کاندیدای شما بیشتر از سایر رقبا باشد. در رقابتهایی که چند نامزد حضور دارند، ممکن است تنها با ۳۵درصد، ۳۰درصد، ۲۵درصد یا حتی کمتر از کل آرای ماخوذه به پیروزی برسید. خیلی مهم است که ایندرصدها را به ارقام واقعی تبدیل کنید.
* چه تعداد رای ماخوذه، پیروزیتان را تضمین خواهد کرد؟
باید محافظهکار باشید و حاشیه خطای نسبتا معقولی برای خود در نظر بگیرید.
* رایدهندگان مزبور از چه تعداد خانوار هستند؟
شما میتوانید گروهی را که در بالا ذکر کردیم، حتی از این هم کوچکتر کنید. بگذارید فرض کنیم که به طور متوسط در هر خانوار دو رای دهنده وجود دارند. بعضی خانوادهها ممکن است سه یا چهار رایدهنده داشته باشند و بعضی دیگر تنها یک رایدهنده. هماکنون اگر عقیده داشته باشید که زن و مرد یک خانواده احتمالا همانند یکدیگر رای خواهند داد، در نتیجه میتوانید انتظار داشته باشید که با سخن گفتن با یکی از اعضای خانواده، رای دیگری را نیز به دست خواهید آورد. بنابراین، باید بپرسید برای به دست آوردن تعداد آرای لازم برای پیروزی باید با چند خانوار ارتباط برقرار کرد؟
جمعبندی همه موارد فوق
اجازه دهید فرض کنیم که شما نامزد انتخابات شوراهای شهر هستید و حوزه انتخابی شما ۱۳۰هزار نفر جمعیت دارد. از این جمعیت، ۳۰هزار کودک و زیر سن رای دادن هستند یا در آن حوزه نمیتوانند رای دهند، بنابراین در کل ۱۰۰هزار رایدهنده باقی میماند، از طرفی در آخرین انتخابات شهری، نرخ مشارکت ۵۰درصد بوده است. برآورد شما نیز این است که این رقم ثابت میماند. همچنین میدانیم که در انتخابات چند نامزدی شورای شهر گذشته، نامزد پیروز در انتخابات قبلی ۳۴درصد آرا یعنی هفدههزار رای کسب کرده است. اگر بگوییم که هر خانوار به طور متوسط ۲ رایدهنده دارد، این رقم ما را به عدد ۸۵۰۰ خانوار میرساند.
اما شما نمیتوانید انتظار داشته باشید که هر رایدهندهای که با او سخن خواهید گفت، به شما رای بدهد. بنابراین برای آنکه هفدههزار فرد یا هشتهزار و پانصد خانوار را مجاب به همراهی با خود کنید، شما باید با تعدادی بزرگتر از این ارتباط برقرار نمایید. فرض کنید که از هر ۱۰ نفر که شما با آنها ارتباط برقرار میکنید، ۷ نفر به شما رای دهند، به این ترتیب، شما باید حداقل با ۲۵هزار رایدهنده یا ۱۳هزار خانوار برای به دست آوردن حمایت ۱۷هزار نفر (۸۵۰۰ خانوار)
سخن بگویید.
با اینکه این تعداد هم بسیار زیاد است، اما این بسیار سادهتر، ارزانتر و احتمالا موثرتر است که به ارتباط و ترغیب ۱۳هزار خانواده بپردازید تا آنکه همین کار را در مورد ۱۰۰هزار نفر انجام دهید. بنابراین این فرآیند، اندازه گروهی را که باید روی آنها کار کنید، بسیار کوچکتر میسازد.
کار برگ ۲: تمرین تعیین اهداف
سعی کنید با استفاده از اطلاعات حاصل از تحقیق و بهترین قضاوتها به سوالات زیر پاسخ داده و پاسخهای حاصله را در برنامه ستاد انتخاباتی خود وارد نمایید:
۱ - چند نفر (نه فقط رایدهنده) در حوزه انتخاباتی شما زندگی میکنند؟
۲ - چه تعداد از این افراد قادر به رای دادن در انتخابات موردنظر هستند؟
۳ - انتظار دارید چهدرصدی از این رایدهندگان در انتخابات آتی
شرکت کنند؟
۴ - تعداد این رایدهندگان انتظاری چند نفر است؟
۵ - چند نفر نامزد در انتخابات شرکت خواهند کرد؟
۶ - چه تعداد از این نامزدها را باید به صورت جدی مدنظر قرار داد؟
۷ - اگر انتخابات همین امروز برگزار میشد، به نظرتان هر یک از نامزدها چه درصدی از آرا را به دست میآوردند؟
۸ - کسب چه درصدی از آرای داده شده برای پیروزی کافی است؟
۹ - تعداد آرای لازم برای پیروزی چقدر است؟
۱۰ - به طور متوسط، در هر خانوار چند رایدهنده وجود دارد؟
۱۱ - آیا این تمایل وجود دارد که همه رایدهندگان یک خانواده به یک نفر رای بدهند؟
۱۲ - اگر رایدهندگان یک خانوار احتمالا به نامزد یکسانی رای میدهند، برای تضمین پیروزی به کسب حمایت چند خانوار احتیاج دارید؟
۱۳ - اگر با ده رایدهنده متوسط سخن بگویید، چند نفر از آنها را میتوانید ترغیب به رایدهی به خودتان نمایید؟
۱۴ - برای دستیابی به رایدهندگان کافی، جهت پیروزی لازم است با چند خانوار به منظور انتقال پیامتان ارتباط برقرار کنید؟
ارسال نظر