در گزارش جدید صندوق بینالمللی پول منعکس شد
جایگاه جدید ایران در رتبهبندیهای اقتصادی
صندوق بینالمللی پول در گزارش اخیر خود موسوم به چشمانداز اقتصادی جهان،تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۰۸ را ۳۴۵میلیارد دلار بر اساس دلار آمریکا و رتبه ایران از این نظر را در میان ۱۸۳ کشور جهان ۲۸ اعلام کرده است. این گزارش پیشبینی میکند، تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۰۹ نسبت به سال ۲۰۰۸ اندکی کاهش یافته و به ۳۴۳میلیارد دلار خواهد رسید، اما رتبه ایران در ردهبندی جهانی بر اساس حجم تولید ناخالص داخلی از ۲۸ در سال قبل به ۲۵ در سال جاری میلادی ارتقا خواهد یافت. بروز بحران اقتصادی حجم تولید ناخالص داخلی بسیاری از کشورها را طی سال ۲۰۰۹ کاهش خواهد داد و در نتیجه جابهجاییهایی در این رتبهبندی انجام خواهد شد. ارتقای سه پلهای ایران در این فهرست نشان دهنده کمترین اثر بحران اقتصادی جهان بر اقتصاد این کشور است.
بر اساس گزارش صندوق بینالمللی پول از نظر تولید ناخالص داخلی بر اساس دلار تا رتبه هفتم هیچ تغییری در فهرست قدرتهای اقتصادی جهان در سال ۲۰۰۹ نسبت به سال ۲۰۰۸ رخ نخواهد داد و کشورهای آمریکا، ژاپن، چین، آلمان، فرانسه، انگلیس و ایتالیا اگرچه با کاهش تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۰۹ مواجه میشوند، اما همچنان جایگاه خود را به عنوان هفت قدرت بزرگ اقتصادی جهان حفظ میکنند.
اما روسیه که در سال ۲۰۰۸ به عنوان هشتمین قدرت اقتصادی جهان شناخته میشد، در سال ۲۰۰۹ به جایگاه ۱۲ سقوط میکند. کره جنوبی نیز از رتبه ۱۵ به رتبه ۱۶، لهستان از رتبه ۱۸ به ۲۱، سوئد از رتبه ۲۲ به ۲۴، نروژ از رتبه ۲۴ به ۲۶، تایوان از رتبه ۲۶ به ۲۷،یونان از رتبه ۲۷ به ۲۸ و دانمارک از رتبه ۲۹ به ۳۱ تنزل پیدا میکنند. بر اساس این گزارش، تولید ناخالص داخلی آمریکا به عنوان نخستین قدرت اقتصادی جهان از ۱۴۲۶۴میلیارد دلار در سال ۲۰۰۸ به ۱۴۰۰۲میلیارد دلار در سال ۲۰۰۹ کاهش خواهد یافت. این رقم برای ژاپن از ۴۹۲۳میلیارد دلار به ۴۹۹۲میلیارد دلار و برای چین از ۴۴۰۱میلیارد دلار به ۴۸۳۲میلیارد دلار افزایش مییابد.
ضعیفترین قدرت اقتصادی جهان در سال ۲۰۰۹ نیز کشور کریباتی با تولید ناخالص داخلی ۱۱۴میلیون دلار است. تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۰۸، ۱۳۷میلیون دلار گزارش شده است.
ارسال نظر