انتقاد محمدهاشمی از سخنرانی احمدینژاد در ژنو
رفتار هیات ایرانی در اجلاس ژنو باعث شد اسراییل از این اجلاس برای جلب پشتیبانی دولتها، بیشترین بهرهبرداری را داشته باشد و رفتار احمدینژاد باعث تقویت رژیم صهیونیست شد نه تضعیف آن. محمدهاشمی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی جمهوریت با اعلام این مطلب و با اشاره به وقایع اخیر در اجلاس دوربان ٢ در ژنو و اعتراضات به محمود احمدینژاد، اظهار کرد: مقام معظم رهبری سیاست خارجه را بر سه اصل حکمت، عزت و مصلحت تدوین کردهاند و همه باید بر اساس این اصول رفتار کنند. وی ضمن یادآوری این که در اجلاس دوربان ٢ هیچ رییس جمهوری شرکت نکرده بود، ادامه داد: این اجلاس در حد سران کشورها نبود و سران کشورها از آن استقبال نکرده بودند، برای مثال رییس جمهور کشور کوچک توگو ابتدا اعلام کرد در اجلاس حضور خواهد یافت اما سپس انصراف داد، کارشناسان سیاسی هم این نظریه کارشناسی را داشتند که با توجه به وضعیت اجلاس، ضرورتی برای حضور رییس جمهور وجود ندارد، از سوی دیگر از نظر دیپلماسی کار درستی نیست اجلاسی که متشکل از سفرا یا حداکثر وزرای خارجه کشورها است، شخصی در چنین سطح اجرایی یعنی ریاست جمهوری شرکت کند.
هاشمی یادآور شد: در اجلاس دوربان و هنگام سخنرانی احمدینژاد، نمایندگان زیادی از کشورها، اجلاس را ترک کردند و تعدادی از ایرانیان که در آنجا حضور داشتند، رییس جمهور را تشویق کردند و مشخص بود که آنها نمایندگان یا سفرای کشورهای خارجی نیستند، بلکه هیات همراه رییس جمهور و نمایندگیهای ایران در خارج ایشان را تشویق میکنند. از طرف دیگر هزینهای که کشور برای رفتن هیات ایرانی به ژنو متحمل شد، بسیار زیاد بود.
دبیر سیاسی حزب کارگزاران سازندگی افزود: هیات ایرانی همراه رییس جمهور حدود ١٠٠ نفر و تعدادی هم از سفارت خانههای ایران در اروپا در اجلاس حاضر بودند که انعکاس تشویق هیات ایرانی در رسانههای عمومی دنیا و میان ملتها منفی بود. هاشمی با اشاره به اظهارات دبیرکل سازمان ملل متحد درباره سخنان احمدینژاد، تاکید کرد: دبیرکل سازمان ملل این اقدام رییس جمهور ایران را محکوم کرد و گفت که قبلا هم به وی تذکر داده بود، در مجموع الفاظی که آقای بان کی مون به کار برد، الفاظ خوبی نبود.
وی با تاکید بر محکوم بودن نژادپرستی در همه دنیا، گفت: اجلاس دوربان ٢ در سطح وزرای امور خارجه و سفرا تشکیل شد و حتی رییس جمهور سوییس که کشور میزبان بود هم در آن حاضر نشد و تنها به حضور نماینده سوییس در سازمان ملل اکتفا کردند. هاشمی اضافه کرد: اگر میخواهیم با جامعه بینالملل، دولتها، ملتها و سازمانهای بینالمللی تعامل سازنده داشته باشیم باید به گونهای دیگر رفتار شود، رفتارهای هیات ایرانی حاضر در دوربان هیچ نشانهای از تعامل با جامعه بینالملل نداشت.
وی با بیان اینکه اگر اجلاس دوربان آشفته نمیشد، دیگر کشورها هم نژادپرستی اسراییل را محکوم میکردند، اظهار داشت: همه کشورها، نژادپرستی و نمونههای آن را محکوم میکنند، در سخنرانی بسیاری از نمایندگان کشورهای دیگر نژادپرستی به شدت محکوم شد اما این گونه رفتار کردن بیش از آنکه حرکت تعاملی با جامعه بینالملل باشد، بیشتر اتهام زدن به دولتها و کشورها به معنای موافقت آنان با نژادپرستی است و همه این رفتارها واکنشهای منفی دارد، درحالی که باید سعی کنیم جامعه بینالمللی را همسو با سیاستهای خود کنیم، نباید به کشورها تهمت زد تا منجر به چنین واکنشهایی نگردد.
ارسال نظر