ارزیابی اصولگرایان از کارنامه احمدی‌نژاد
عکس: دنیای اقتصاد، نگار متین‌نیا.

حبیب‌الله عسگراولادی و محمدرضا باهنر در جلسه انتخاباتی جامعه اسلامی مهندسین بیان کردند
دلایل حمایت انتقادی اصولگرایان از احمدی‌نژاد
دنیای‌اقتصاد- ایرج جمشیدی: مراسم با درخواست حبیب‌الله عسگراولادی از حضار برای قرائت فاتحه‌ای نثار درگذشتگان آغاز شد و پس از آن دعایی کوتاه برای هدایت اصولگرایان در شرایط پیچیده کنونی.
جامعه اسلامی مهندسین غروب روز شنبه میزبان حبیب‌الله عسگراولادی، دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری بود تا در کنار وی محمدرضا باهنر، دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین که در عین حال نایب‌رییسی جبهه پیروان خط امام و رهبری را هم بر عهده دارد، به صورت مشترک به تشریح دلایل حمایت انتقادی 14 تشکل اصولگرا موسوم به جبهه پیروان خط امام و رهبری از کاندیداتوری محمود احمدی‌نژاد بپردازند. عسگراولادی به عنوان سخنران اصلی داستان چگونگی به نتیجه رسیدن حمایت اصولگرایان از کاندیداتوری احمدی‌نژاد را مطرح کرد و در عین حال گریزی انتقادی به دولت زد و گفت که چرا هیچ توضیح قانع‌کننده‌ای نه از سوی مجلس نه از سوی دولت درباره چگونگی هزینه شدن دویست و چهل، پنجاه‌میلیارد دلار درآمد نفتی بیان نمی‌شود. محمدرضا باهنر هم بحث احمدی‌نژاد کارآمدتر را پیش کشید و گفت که اصولگرایان می‌خواهند دولت دهم کارآمدتر از دولت نهم باشد که لازمه آن هم توجه به برنامه‌های اقتصادی، ثبات مدیریتی و اصلاح سازمان مدیریت و نه انحلال یکباره آن است. البته حال و هوای جلسه جامعه اسلامی مهندسین با جلسات پیشین متفاوت بود و می‌شد سایه سنگین انتخابات را بر جلسه احساس کرد، از سویی، دبیران استانی جامعه اسلامی مهندسین حضور داشتند تا مستقیما چگونگی اجماع اصولگرایان را به کاندیداتوری احمدی‌نژاد بشنوند و از سوی دیگر درصدد بودند تا استراتژی اصولگرایان را درباره چگونگی مواجهه شدن این جریان با کاندیداتوری کسانی چون مهدی کروبی و به خصوص میرحسین موسوی و کاندیداهای احتمالی اصولگرای دیگری باشند. که البته عسگراولادی و باهنر به مواجهه اخلاقی با کاندیداهای رقیب و اعتنا به کاندیداهای احتمالی اصولگرا تاکید کردند. هرچند حبیب‌ا... عسگر اولادی در ابتدای سخنان خود به مسائل اقتصادی پرداخت.
وی داستان یوسف را که این روزها سریال آن در تلویزیون پخش می‌شود را پیش کشید و گفت: برخی خیال می‌کنند الگوی مصرف سوغات غرب است و جیره‌بندی ره آورد شرق. در حالی که این گونه نیست و در قرآن آمده است چندین پیامبر مامور بررسی الگوی مصرف شدند که یک نمونه آن یوسف پیامبر (ع) است. وی افزود: یوسف الگوی کاشت، داشت، برداشت و مصرف و جیره‌بندی‌های چندین ساله را بررسی کرده است و برنامه‌ای ۱۵ ساله برای شمال آفریقا، فلسطین و کشورهای مجاور بوده است. وی افزود: یوسف به مردم گفت در ۷ سال اول که سال‌های پرنعمت‌ است، تا می‌توانید بکارید و ذخیره کنید و در ۷ سال دوم که دوران قحطی است، از ذخایر استفاده کنید.
عسگر اولادی سپس به دوران ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد اشاره کرد و گفت: اینجا در حضور جناب آقای مهندس باهنر عرض می‌کنم که اشکال ما اصولگرایان این است که دویست و چهل یا پنجاه میلیارد دلار در سال‌های پرنعمت داشتیم، هرچقدر می‌گوییم این پول‌ها کجا مصرف شده است، هنوز جوابی از دولت، مجلس و رییس‌جمهور نشنیده‌‌ایم. در این لحظه، عسگر اولادی لحن صدای خود را مقداری تغییر داد و با حالت کنایه گفت: هنوز نمی‌دانم در صندوق باز بوده یا ته صندوق سوراخ بوده که دلارهای نفتی پریده است! در این لحظه محمدرضا باهنر گفت: شاید هر دو! حضار هم خندیدند و عسگر اولادی هم به سخنان باهنر واکنش نشان داد و گفت: شاید!
عسگر اولادی سپس جهت سخنرانی خود را تغییر داد و گفت: ما در رسانه‌ها نگوییم همه چیزمان درست است، نخواستم به دولت یا مجلس انتقادی وارد کنم؛ چراکه مقام معظم رهبری هم بدون انتقاد به دولت و مجلس، الگوی مصرف را پیشنهاد دادند و بنده هم به تبع ایشان، انتقادی وارد نکردم.
عسگر اولادی سپس بحث انتخاب را پیش کشید و گفت: من از شما جامعه اسلامی مهندسین تشکر می‌کنم؛ چراکه حدود چهار ماه دندان روی جگر گذاشتید و هماهنگ با جبهه‌ پیروان خط امام و رهبری عمل کردید و من به عنوان خادم این مجمع از شما تشکر می‌کنم.
عسگر اولادی سپس برخی افراط و تفریط‌ها در جریان اصولگرایی را مثال زد و گفت: دوستان فرصت زیادی را گذاشتند که ما در شرایط ویژه بتوانیم افراط و تفریط‌ها را کنترل کنیم. از دوستان در جریان اصولگرا درخواست کردیم که بیاییم دور هم بنشینیم و بررسی و تلاش کنیم که اصولگرایان به یک نامزد واحد برسند. برخی از آن‌ها گفتند که به این مساله نیازی نیست و آقای احمدی‌نژاد کاندیدای ما است و برخی دیگر از اصولگرایان نیز بر اساس تبلیغات ناپسند راه افراط را رفتند و با آقای احمدی‌نژاد دشمنی داشتند و ما تلاش کردیم که این افراط و تفریط‌ها را کنترل کنیم. با توجه به شرایط تصمیم بگیریم؛ نه احساسات پرشتابی را در تایید مطلق آقای احمدی‌نژاد داشته باشیم و نه دشمنی بسیار تند با آقای احمدی‌نژاد که البته آقای باهنر نقش مهمی را در کنترل افراط و تفریط‌ها بازی کرد.
عسگر اولادی تصریح کرد: ما تصمیم گرفتیم نتایج بررسی‌های خود را در جبهه خدمت آقای احمدی‌نژاد اعلام کنیم؛ آقای باهنر با صراحت حدود پنج موضوع را با ایشان در میان گذاشتند و بنده نیز دو موضوع را تشریح کردم. آقای احمدی‌نژاد به برخی از سوالات جواب دادند، برخی از آن‌ها را توضیح دادند و برخی از آن‌ها را توجیه کردند و برخی نیز جواب داده نشد. مطلبی را آقای احمدی‌نژاد در این جلسه گفتند که ما باید در جلسه خانوادگی‌مان مرور کنیم؛ ایشان گفتند اگر این گفته‌های شما شرط برای حمایت و رای است، من معتقدم که من برای رای شرط نپذیرم. گفتم که ما برای شرط و شروط نیامده‌ایم، آمده‌ایم دغدغه‌های خود را منتقل کنیم و صحبت‌های خود را بگوییم.
وی افزود: استنباط ما این است که مقام معظم رهبری می‌خواهند مشارکت مردم در انتخابات حداکثری باشد. می‌خواهند رییس‌جمهور دهم بالاترین آرا را داشته باشد و این‌که می‌خواهند از این انتخابات یک انسجام جدی بیرون بیاید و نتیجه دهد. ما در این جلسه با آقای احمدی‌نژاد دغدغه‌ها را مطرح کردیم.
وی گفت: آقای باهنر نیز تاکید بر آن داشتند که باید حتی به یک رای نیز توجه داشت و یک رای نیز مهم است و نباید به هزار، هزار رای بی‌توجه بود و از کنار آرا به راحتی گذشت.
عسگراولادی اظهار کرد: جلسه با صحبت‌های خوبی به پایان رسید؛ ما توجیهات، توضیحات و جواب‌های آقای احمدی‌نژاد را در جلسه شورای مرکزی جبهه‌ بررسی کردیم و در جلسه شورای مرکزی تصمیم بر این گرفته شد که نشست دبیران استانی برگزار شود. در این جلسه نیز آقای احمدی‌نژاد به عنوان نامزد ما انتخاب شد. از سه مرحله‌ای که ما در نظر داریم یک مرحله یعنی تعیین کاندیدا انجام شد و دو مرحله باقی است. مرحله دوم نحوه رقابت با رقبا و نحوه اعتنا به نامزدهایی است که می‌خواهند از جریان اصولگرا نامزد شوند.
وی با بیان این‌که «اگر شخصی بپرسد که آیا آقای مهندس میرحسین موسوی اصولگراست یا اصلاح‌طلب،‌ باید وی را به صحبت‌های ایشان ارجاع داد که گفته اصلاح‌طلبی هستم که اصول را رعایت می‌کنم»
عسگر اولادی افزود: در رابطه با رقبا باید گفت که دو رقیب اصلی آقای کروبی و آقای موسوی مشخص هستند و یکی، دو نفر دیگر نیز در اصلاح‌طلبان هستند که بحث آمدن‌شان مطرح است. همچنین در جریان اصولگرا نیز مباحثی مطرح است.
وی تاکید کرد: ما باید اخلاق انتخاباتی را در رابطه با رقبا رعایت کنیم و این‌که مردم بدانند ما برای خلق و خوی خدایی در انتخابات شرکت داریم و باید رعایت اخلاق و انصاف شود. این مرحله از مرحله‌ قبلی سخت‌تر است و ما باید در ارتباط با کسانی که ممکن است از جریان اصولگرا نامزد شوند با اعتنا و با دقت عمل کنیم.
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری همچنین گفت: مرحله سوم جلب آراست و بنده به عنوان خادم شما عرض می‌کنم که نباید تصور کنیم فضای گسترده اصولگرایی و فضای ملاقات‌هایی که با آقای احمدی‌نژاد در استان‌ها صورت می‌گیرد و استقبال‌هایی که می‌شود رای را برای ما غالب می‌کند. باید توجه کنیم که گهگاه در فضای انتخابات مسائلی پیش می‌آید که قابل پیش‌بینی نیست و پیش‌بینی‌ها را تغییر می‌دهد. ما نباید از تبلیغات برای نامزد اصولگرای‌مان غفلت کنیم. باید به سرمایه‌گذاری انسانی در این ارتباط توجه داشته باشیم و با رابطه و تعامل خوب با مردم تشویق‌شان کنیم که به پای صندوق‌های رای بیایند. عسگر اولادی گفت: ما تجربه ۳۰تیر ۱۳۳۱ و کودتای ۲۸مرداد ۱۳۳۲ را داریم. در ۳۰ تیر آیت‌ا... کاشانی بیانیه‌ای داد و مردم اجابت کردند، اما در ۲۸ مرداد نه جبهه ملی و نه آیت‌ا... کاشانی نتوانستند کاری از پیش ببرند؛ در حالی که فاصله زمانی تنها ۱۳ماه بود! وی گفت: بنابراین فکر نکنیم چون فضا اصولگرایی است برنده‌ایم.
در این لحظه عسگر اولادی به سخنان خود پایان داد و محمدرضا باهنر به ترسیم فضای انتخابات و نیز برنامه‌های اقتصادی کشور در سال 88 پرداخت خطاب به حضار گفت: مساله مهم در سال 88 تدوین برنامه پنجم توسعه است و همان‌طور که شما در جریان هستید پیشنهاد ما به دولت این بوده است که تا آخر خرداد لایحه برنامه پنجم توسعه را به مجلس بدهد تا مجلس این لایحه را بررسی کرده و بحث لایحه تا پایان شهریورماه تمام و بعد از تصویب نهایی به دولت ارائه شود تا دولت دهم بتواند لایحه بودجه سال 89 را بر اساس برنامه پنجم توسعه تنظیم کند. باهنر افزود: باید این مساله را گسترده ببینیم و اگر لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها به نتیجه برسد، بخش خوبی از اصلاح الگوی مصرف سامان داده می‌شود، ولی این همه موضوع نیست و باید این مساله به صورت مناسب کلید بخورد. بخش عمده‌ این کارها را باید در برنامه پنجم دید و مقداری از کار را نیز در سال 84 به جلو برد و سامان داد.
انتقاد از بی‌ثباتی مدیریتی
انتقاد از بی‌ثباتی مدیریتی در دولت احمدی‌نژاد بخش دیگری از سخنان باهنر بود. باهنر در این زمینه به دیدار اخیری که همراه عسگراولادی با رییس‌جمهور داشته و مطالبی که در آن جلسه مطرح شد، اشاره کرد و گفت:‌ ما در آن جلسه در مورد مسائل مورد نظرمان بحث و گفت‌وگو و دیدگاه‌ها و مطالبی را که داشتیم مطرح کردیم. یکی از مسائلی که در این جلسه مطرح شد، بحث تغییراتی بود که در کابینه در این چند سال صورت گرفت. اصلاح تغییر کابینه در خیلی از دولت‌ها در جهان یک فرصت است، اما تغییرات نباید به نحوی باشد که هیچ وزیر و مدیری این اعتماد را نداشته باشد که تا دو ماه دیگر آیا در مسوولیت خود هست یا نه. به وجود آمدن چنین جو و چنین ترسی باعث ایجاد مشکلات و تهدیدهایی برای قوه مجریه می‌شود و دولت را تضعیف می‌کند.
باهنر همچنین با اشاره به اهمیت ثبات مدیریت و با بیان این‌که «مدیرعامل بانک ملی به تازگی عوض شد؛ افزود: این سومین مدیرعامل بانکی است که عوض شده و رییس کل بانک مرکزی هم تاکنون دو بار عوض شده است»، باهنر سپس به انتقاد از رسانه‌هایی پرداخت که نوشته‌اند بین باهنر و احمدی‌نژاد دعوا شده است و گفت: در مذاکرات‌ ما بحث این‌که چه کسی بیاید و چه کسی برود مطرح نیست؛ مساله ما این است که در این موضوع با مطالعه‌ جدی و دقت وارد شویم و مسائل را بررسی کنیم. ما نیز به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی نقدهایی داشته و تاکید داشتیم که باید این نقدها برطرف و اصلاح شود، نه این‌که بگوییم به این نهاد نیازی نیست.
وی گفت: شخص رییس‌جمهور یک حسنی دارد و آن این است که توان و حوصله‌ ایشان برای کار کردن عظیم، حجیم و متنوع بسیار زیاد است. ما دیدیم مثلا ایشان در عرض 48 ساعت به ژنو رفتند، در اجلاس دادستان‌ها در تهران حضور پیدا کردند، یک سری به ورامین زدند، میهمان خارجی داشتند و مثلا دو پیام را برای سران دیگر کشورها نیز فرستادند. آقای رییس‌جمهور در این موارد یعنی توان کار کردن بی‌نظیر هستند، ولی این موارد نباید رییس‌جمهور را به این نتیجه برساند که مثلا بی‌نیاز از شورای عالی امنیت ملی است یا نظر مشورتی وزارت خارجه.
شاهد رقابت تندروهای ساختارشکن با اصولگرایان نیستیم
باهنر سپس به تحلیل اوضاع انتخاباتی جناح اصلاح‌طلب کشور پرداخت و گفت: در این دوره از انتخابات ما شاهد رقابت تندروهای ساختارشکن با اصولگرایان نیستیم. رقابت بین اصولگرایان و اصلاح‌طلبان است و هر دو می‌خواهند در چارچوب قانون اساسی کار کنند؛ البته با دیدگاه‌های متفاوت.
وی تاکید کرد: معتقدم اگر می‌خواهیم رقیب‌مان را نقد کنیم، باید تاکید داشت و مواظب بود که مثلا آقای موسوی را نباید یک نیروی بیرون از حوزه انقلاب معرفی کنیم، ایشان در حوزه انقلاب هستند. در مورد آقای کروبی هم همین طور است؛ شاید ما یکسری نقدهایی را به مواضع ایشان داشته باشیم و برخی از مواضع ایشان را بگوییم به درد کشور نمی‌خورد، ولی نباید این‌گونه وانمود کرد و گفت که رقابت بین نیروهای انقلاب و ضدانقلاب است. این درست نیست و نباید این‌گونه القا کنیم.
باهنر در عین حال با بیان این‌که «اصلاح‌طلبان ساختارشکن ضایعاتی را به وجود آوردند و اصولگرایان نیز مقابله‌ منطقی با آن‌ها کردند» ادامه داد: این ساختارشکنان دیگر طرفدارانی ندارند و رقیب اصولگرایان نیستند و کسی نمی‌تواند با این شعارها به نتیجه برسد. مردم وقتی رفتار این ساختارشکنان را دیدند به گفتمان اصولگرایی روی آوردند و در واقع یکی از عللی که باعث شد مردم به این گفتمان روی آورند رفتار ساختارشکنان بود؛ چراکه این رفتارها را مناسب نمی‌بینند و ما امیدواریم که مردم به استمرار گفتمان اصولگرایی رای دهند.
عکس‌ها: دنیای اقتصاد، نگار متین‌نیا