وزارت خارجه مصر رییس دفتر حافظ منافع ایران را فرا خواند
افزایش تنش بین تهران و قاهره
دولت مصر رییس دفتر حافظ منافع ایران در قاهره را فرا خواند و مراتب اعتراض این کشور به حمایت ایران از حزبالله را به وی ابلاغ کرد. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه کویتی دارالخلیج، وزارت خارجه مصر روز سهشنبه حسین رجبی، رییس دفتر حافظ منافع ایران در قاهره را فراخواند و پیام رسمی اعتراض دولت حسنی مبارک از اظهارات برخی مقامات ایرانی در حمایت از حزبالله را به وی ابلاغ کرد. محمد الزرقانی، معاون وزیر خارجه مصر در امور آسیا گفت: رییس دفتر حافظ منافع ایران در قاهره را فراخوانده و نسبت به اظهارات برخی مقامات ایران از جمله علی لاریجانی، رییس پارلمان این کشور نسبت به اقدام مصر در کشف توطئه حزبالله که آن را سناریویی بیارزش خوانده بود، اعتراض کرد.
الزرقانی تاکید کرد: مصر مراتب اعتراض شدید خود را به حسین رجبی رسانده و مخالفت کامل خود را با مقامات ایرانی اعلام کرد. وی افزود: اظهارات مقامات ایرانی دخالت آشکار در امور داخلی مصر است و دولت و ملت مصر همگی دخالت ایران را در اموری که اصلا به این کشور مربوط نمیشود رد میکنند.
معاون وزیر خارجه مصر ادامه داد: ایران چه نقشی در امور مربوط به حاکمیت و امنیت مصر دارد و وقتی مصر گروهکی را که علیه منافع مصر و امنیت این کشور فعالیت میکنند بازداشت میکند، این مساله به هیچ شکل به ایران مربوط نمیشود.
الزرقانی گفت که به رییس دفتر حافظ منافع ایران تاکید کرده که مصر به هیچ وجه نمیتواند این گونه اظهارات و مواضع خصمانه را بپذیرد و این امکان وجود ندارد که قاهره در برابر این موضع ایران ساکت و دست بسته باشد. وی اصل ثابت و بدون تغییر مصر در روابط خارجی این کشور را عدم دخالت در امور داخلی دیگر کشورها خواند. الزرقانی همچنین با اشاره به اظهارات منوچهر متکی، وزیر خارجه ایران که گفته بود، اتهامهای مصر علیه حزبالله لبنان با این عنوان که در صدد حمله به نهادهای مصری و گسترش شیعه است، نخ نما و کهنه بوده و ره به جایی نمیبرد، گفت: مصر این اظهارات وزیر امور خارجه ایران را نپذیرفته و اینها همگی کاملا غلط و از جانب دولت و ملت مصر غیرقابلقبول است.
اعتراض وزارت امور خارجه مصر به سخنان مقامات ایرانی به ماجرای بازداشت بیست و پنج نفر مصری ارتباط دارد که به گفته مقامات مصری، در عملیات جاسوسی به نفع حزبالله و توطئه برای ایجاد ناامنی از طریق دست زدن به اقدامات تروریستی در مصر مشارکت داشتهاند. منابع مصری این افراد را متهم کردهاند که در صدد بودند به منظور ایجاد آشوب و بیثباتی در این کشور، گردشگران اسرائیلی و کشتیهای عبوری از کانال سوئز را هدف حمله قرار دهند. اتهام دیگر این افراد دست زدن به تبلیغات برای ترویج اعتقادات شیعی در مصر است که اکثر جمعیت آن را مسلمانان پیرو تسنن تشکیل میدهند. مقامات مصری همچنین ادعا کردهاند که جمهوری اسلامی، همراه با حماس و حزبالله، در صدد بودهاند تا در راستای حفظ منافع ایران، شرایطی را برای کاهش فشار بینالمللی در مورد مساله هستهای این کشور فراهم آورد.
ارسال نظر