تشریح فضای انتخابات از سوی اعضای دولت

دنیای اقتصاد - دیروز پس از تعطیلات نوروزی و نیز در آغاز سال جدید بار دیگر درهای حیاط خلوت دولت به روی خبرنگاران باز شد و اعضای هیات‌وزیران پس از اتمام جلسه هیات دولت به میان نمایندگان رسانه‌های جمعی آمدند. با توجه به نزدیکی به زمان برگزاری انتخابات دوره دهم ریاست‌جمهوری، فضای حضور نمایندگان دولت در میان خبرنگاران متاثر از موضوع انتخابات بود و به این ترتیب مباحث مربوط به انتخابات و فعالیت‌های انتخاباتی محور سوالات خبرنگاران قرار گرفت.

استقبال از حضور نامزدهای انتخاباتی در دانشگاه‌ها، پیگیری تخریب‌های انتخاباتی از سوی وزارت اطلاعات، درخواست از رسانه‌ها در آستانه انتخابات برای جلوگیری از ایجاد شبهات نادرست، عدم تشکیل ستاد انتخاباتی به معنای مصطلح از سوی احمدی‌نژاد و تاکیدبر رعایت معیارها از سوی کاندیداها در فعالیت‌های انتخاباتی، آخرین تحولات انتخاباتی بود که دیروز از سوی وزیران دولت نهم تشریح شد.

محسنی اژه‌ای: پیگیری تخلفات انتخاباتی در وزارت اطلاعات

حجت‌الاسلام غلامحسین اژه‌ای وزیر اطلاعات در حاشیه جلسه دیروز هیات دولت تاکید کرد که وزارت اطلاعات تخریب‌های انتخاباتی را پیگیری خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، وی از وجود فضای امن و شرایط مناسب برای برگزاری انتخابات سخن گفت و افزود: انشاء‌الله با پایبندی رسانه‌ها، کاندیداها و طرفداران آنها به قانون و اخلاق، مردم نیز با اشتیاق پای صندوق‌ها حاضر

خواهند شد.

اژه‌ای از رسانه‌های مختلف کشور خواست با پرهیز از هرگونه تخریب و ایجاد شبهات نادرست در انتخابات، مردم را به شرکت پرشورتر ترغیب کنند و افزود: امیدواریم تخلفاتی صورت نگیرد که اشخاص حقیقی یا حقوقی به خاطر تخریب کردن یا تخریب شدن به دادگاه بروند، اما اگر این موارد اتفاق بیفتد به فراخور نوع جرم، وزارت اطلاعات یا مدعی العموم و دیگر نهادهای مسوول اقدام به پیگیری خواهند کرد.

زاهدی: حضور کاندیداها در دانشگاه‌ها به نفع کشور است

در همین حال محمد مهدی ‌زاهدی وزیر علوم نیز در حاشیه جلسه هیات دولت درباره فضای انتخاباتی دانشگاه‌ها گفت: دانشگاه‌ها با وسعت نظر با انتخابات و برگزاری نشست‌های انتخاباتی در دانشگاه‌ها برخورد کرده و از این موضوع

استقبال می‌کنند.

وی افزود: برخی از کاندیداهای مطرح و هوادارانشان مرتبا در دانشگاه‌ها حضور و برنامه دارند و سخنرانی می‌کنند. وی درباره برنامه‌های وزارت علوم در خصوص انتخابات نیز گفت: در اجلاس روسای دانشگاه‌ها نیز تاکید بر این شد که دانشگاه‌ها با وسعت نظر با پدیده‌ انتخابات برخورد کنند و از حضور کاندیداها و سخنرانی‌های آنها در دانشگاه‌ها استقبال کنند؛ چراکه این به نفع

کشور است.

کاندیداها معیارها را رعایت کنند

از سوی دیگر محمدحسین صفار هرندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز پس از جلسه هیات دولت از کاندیداها خواست در فعالیت‌های انتخاباتی معیارها را رعایت کنند. وی در پاسخ به پرسشی درباره توفیق نداشتن احزاب در جامعه گفت: احزاب باید مروری بر فعالیت‌های خود داشته باشند تا معلوم شود چرا موفق

نبوده‌اند. صفار هرندی تصریح کرد: یکی از آفت‌های تحزب در کشور ما این است که خیلی از احزاب تنها در آستانه انتخابات فعال و پس از آن به فراموشی سپرده می‌شوند و موضوعیت خود را از دست می‌دهند. وزیر ارشاد درباره استفاده احتمالی کاندیداهای انتخابات از رسانه‌های خارجی هم گفت: اگر کسی در بدو شروع فعالیت‌های انتخاباتی‌اش چارچوب‌های قانونی را رعایت نکند، طلیعه زشت و نامبارکی داشته است؛ به نظر من باید در فعالیت‌ها به معیارهایی قائل بود.

وزیر ارشاد همچنین از صدور ۶۰ مجوز روزنامه در طول فعالیت دولت نهم خبر داد و گفت: اگر درخواست انتشار روزنامه‌ای به نام آقای محسن رضایی باشد به صورت ویژه بررسی خواهد شد.

شیخ‌الاسلام: احمدی‌نژاد قصد تشکیل ستاد انتخاباتی ندارد

با وجود آنکه ثمره‌هاشمی مشاور ارشد رییس‌جمهور به دلیل شرکت درستادهای انتخاباتی احمدی‌نژاد از سمت خود استعفا کرده است با این حال دیروز عبدالرضا شیخ‌الاسلام رییس دفتر رییس‌جمهور در حاشیه‌ جلسه‌ هیات دولت تاکید کرد که احمدی‌نژاد قصد تشکیل ستاد انتخاباتی به معنای مصطلح آن را ندارد. وی همچنین درباره فعالیت‌های انتخاباتی محمود احمدی‌نژاد نیز گفت: در حال حاضر و تاکنون هیچ برنامه خاصی برای فعالیت‌های انتخاباتی و تبلیغاتی احمدی‌نژاد مطرح نبوده و ممکن است ایشان در آن فرجه قانونی که کاندیداها دارند برنامه خاصی داشته باشند.

شیخ‌الاسلام تصریح کرد: احمدی‌نژاد قصد ندارد به معنای مصطلح آن ستادی تشکیل دهد، اما تقاضاهای بسیاری برای فعالیت و حمایت از وی وجود داشته و ا‌فراد زیادی می‌خواهند در این عرصه فعالیت کنند. رییس دفتر رییس‌جمهور یادآور شد: لازم بود این فعالیت‌ها انسجام و مدیریت پیدا کند و ثمره هاشمی برای انجام چنین کاری از سمت رسمی‌ خود استعفا کردند. ایشان به دلیل نزدیکی به احمدی‌نژاد و آشنایی به روش، سلوک و مواضع ایشان می‌توانند این فعالیت را منسجم و هماهنگ کنند. شیخ‌الاسلام همچنین در خصوص سفرهای استانی هیات دولت نیز گفت: چهار سفر دیگر باقی مانده و تا پایان دوره‌ ریاست‌جمهوری این چهار سفر انجام می‌شود. احمدی‌نژاد تاکید داشتند تا پایان این دوره به هر استان دو بار سفر استانی انجام شده باشد و البته غیر از سفرهای استانی، سفرهای دیگری نیز به استان‌ها برای افتتاح پروژه‌ها و بازدید توسط رییس‌جمهور انجام شده است.

وزیر کشور: واجدین رای؛ ۴۶میلیون و ۲۰۰هزار

وزیر کشور با تاکید بر اینکه هیچ اختلاف آماری در واجدین شرایط شرکت در انتخابات وجود ندارد، افزود: آمار ۴۶‌میلیون و ۲۰۰‌هزار نفر بر اساس کار کارشناسی سازمان ثبت احوال و مرکز آمار ایران ارائه شده است.به گزارش فارس، صادق محصولی وزیر کشور صبح دیروز در حاشیه اجلاس دادستان‌های کشورهای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری دهم، تصریح کرد: در رابطه با انتخابات دستورات لازم برای تشکیل هیات اجرایی داده شده و نتایج به وزارت کشور منعکس شده است.

وزیر کشور در خصوص فعالیت‌های کمیسیون تبلیغات انتخابات نیز اظهار داشت: دو جلسه کمیسیون تبلیغات تا به حال انجام شده و اعضای این کمیسیون که متشکل از وزیر کشور، رییس صدا و سیما، دادستان کل کشور و نماینده شورای نگهبان است، در رابطه با استفاده از امکانات برای تبلیغات، تصمیماتی اتخاذ کرده که متعاقبا اعلام خواهد شد.

محصولی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر عدم هماهنگی آمار واجدین شرکت در انتخابات ریاست جمهوری دهم گفت: ‌مبنای اعلام تعداد واجدین شرایط شرکت‌ در انتخابات بر اساس کار کارشناسی سازمان ثبت احوال و مرکز آمار ایران طی نشست‌های مختلف است. وی در ادامه تاکید کرد:‌ هیچ اختلاف آماری وجود ندارد، ضمن اینکه افرادی که این شبهه را مطرح کرده‌اند اتکا‌‌یشان به آمار مرکز آمار ایران است که این مرکز بر اساس شناسنامه، آمار ارائه نمی‌کند و ارائه آمار آنها بر اساس خوداظهاری افراد است که احتمال خطای آن نسبت به سازمان ثبت احوال وجود دارد. محصولی تصریح کرد: ‌عدد ۴۶‌میلیون و ۲۰۰‌هزار نفر واجدین شرایط قطعی و بر اساس کار کارشناسی گروه‌های مختلف و مورد تایید وزارت کشور است.

لایحه دو فوریتی کاهش سن رای از ۱۸ به ۱۵ سال

لایحه کاهش سن واجدان شرایط رای از ۱۸ به ۱۵ سال با قید دو فوریت در دولت تصویب شد. به گزارش ایسنا، در جلسه چهارشنبه هیات‌وزیران به منظور ایجاد و زمینه مشارکت و حضور همه‌جانبه و موثر نسل جوان در انتخابات ریاست‌جمهوری لایحه کاهش سن واجدان شرایط رای از ۱۸ سال به ۱۵ سال با قید دوفوریت به تصویب رسید.