دستور رسیدگی تجدیدنظر در پرونده رکسانا صابری
در این دستور آمده است که «ابعاد مختلف پرونده از جمله عناصر مادی و معنوی جرم باید در رسیدگی تجدیدنظر مورد بررسی دقیق، سریع و عادلانه قرار گیرد».
رکسانا صابری محور کنفرانس مطبوعاتی سخنگو
دنیای اقتصاد- مجید اعزازی: سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به ابراز تاسف باراک اوباما رییسجمهور آمریکا نسبت به محکومیت هشت ساله رکسانا صابری خبرنگار رسانههای غربی در تهران به جرم جاسوسی، از مقامهای آمریکا خواست تا به احکام قضایی و استقلال قوه قضاییه ایران احترام بگذارند.
افزون بر موضوع رکسانا صابری، دیدارهای بحثبرانگیز هابروک - متکی و چاوز - اوباما، اعلام آمادگی سوئیس برای میانجیگری میان ایران و آمریکا و سازمان کنفرانس اسلامی میان تهران و قاهره از جمله مهمترین سوالات خبرنگاران در نشست خبری دیروز حسن قشقاوی سخنگوی وزارت خارجه با نمایندگان رسانهها بود. وی در واکنش به اظهارات تازه باراک اوباما درباره رکسانا صابری، (خبرنگاری که به جرم جاسوسی دستگیر شده است) افزود: من از حدود ۳ ماه قبل از طریق مراجع قضایی در جریان اتهامات ایشان قرار گرفته بودم و به همین دلیل عبارت دقیقی را در جلسات هفتگی بیان کردم که برخی به اظهارات من توجهی نداشته و آن را حمل بر تناقض کردند. وی گفت: اظهارات من دقیق و حساب شده بود. کارت ایشان از سال ۱۳۸۵ گرفته شده است. قشقاوی با بیان اینکه سیستم قضایی ایران مستقل است و سخنگوی مستقلی دارد، خاطرنشان کرد: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر تفکیک قوا و استقلال قوه قضائیه است. وی احترام و توجه به آرای محاکم را یک هنجار بینالمللی خواند و گفت: انتظار ما از همه کشورها این است که به احکام قضایی احترام بگذارند. وی با بیان اینکه سیستم قضایی ایران مکانیسم احقاق
حقوق متهمین را به وضوح مورد توجه قرار داده از جمله حق تجدیدنظر، حق استیناف در دادگاه و مرجع قضایی برتر، اظهار کرد: این حق برای خانم صابری و وکیلش محفوظ است. ضمن اینکه رئیسجمهور طبق نامهای که روز یکشنبه منتشر شد، درخواست داشت که نسبت به حقوق ایشان و حسین درخشان عنایت و توجه شده و عنصر عدالت و مراعات قانون لحاظ شود و این در سیستم قضایی ما لحاظ شده است. قشقاوی در پاسخ به این که در برخی تحلیلها مطرح شده که ایران از رکسانا صابری به عنوان وجه المصالحه در مذاکرات با آمریکا و آزادی دیپلماتهای ربوده شده در اربیل استفاده میکند، گفت: موضوع دیپلماتهای ما خیلی قبلتر از این قضیه رخ داد و براساس کنوانسیون حقوق دیپلماتیک است و با موضوع محاکمه اتباع ایرانی مثل رکسانا صابری تفاوت دارد. وی افزود: قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران همواره نسبت به حقوق هموطنان عنایت و توجه دارد. قشقاوی در پاسخ به این که آیا حق دسترسی کنسولی از طریق سفارت سوئیس برای رکسانا صابری فراهم شده است؟ اظهارکرد: ما براساس قوانین و مقرراتی که نسبت به اتباع ایران داریم، اقدام میکنیم و تاکنون همین مکانیسم قانونی از جمله دسترسی وکیل ایشان به صورت واضح و
کامل صورت گرفته است. وی درباره این که آیا زمینه لازم برای تعامل جدید بین ایران و ۱+۵ وجود دارد؟ اظهار کرد: بعد از اجلاس ۸ آوریل(۱۹ فروردین ماه جاری) شاهد اظهارات متناقضی از سوی برخی از اعضای این گروه بودیم. شرط جمهوری اسلامی ایران مبنی بر مذاکرات بدون پیش شرط و بر پایه عدالت، احترام متقابل و علائق مشترک همواره مورد تاکید ما بوده است. قشقاوی در خصوص بیانیه ایران در پاسخ به ۱+۵، گفت: ما در حال تنظیم و نهایی کردن مواضع و پاسخ ایران هستیم که انشاءالله به موقع اعلام خواهد شد و همگان در جریان محتوا و محورهای آن قرار خواهند گرفت. وی با اشاره به تغییر در اوضاع و احوال جهان و موضوعاتی چون خلع سلاح جهانی و بحران اقتصادی، افزود: مواضع باید به روز شده و متناسب با واقعیات روی زمین مواضع کارآمدی اتخاذ شود.
زور هیچ رژیمی به ایران نمیرسد
وی در پاسخ به این که گفته میشود: حمله رژیم صهیونیستی به ایران و همچنین برخی اظهارات مطرح شده مبنی بر اینکه نپریدن جنگندههای ایرانی در روز ارتش به خاطر آمادهباش و از روی احتیاط بوده است؛ به طرح موضوع حمله به ایران در روزنامه تایمز لندن و پس از آن تکذیب صریح این موضوع از سوی مقامات رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: به فضل الهی، دیپلماسی روئینتنی نظام برای از بین بردن هرگونه آسیب و تهدید از کشور کارساز بوده و به نتیجه رسیده است. دیگر زور هیچ کشور و رژیمی به ایران نمیرسد. قشقاوی در پاسخ به سوالی در خصوص گپ زدن هالبروک و متکی در ژاپن، با بیان اینکه دیدارهای دیپلماتیک و مذاکرات سیاسی ابعاد و معیارهای خاص خود را داراست، گفت: نباید جایگاه مسائل مهم منطقهای را با طرح برخی مسائل تنزل دهیم. وی به مقامات آمریکایی توصیه کرد که به محتوای مواضع طرف ایرانی توجه کرده و به راهکارهایی که ایران در خصوص مسائل منطقهای مطرح میکند، عمل کند. بحثهای شکلی باید به بحثهای محتوایی تغییر یابد. ریچاردهالبروک نماینده ویژه آمریکا در امور پاکستان و افغانستان روز شنبه گفته بود: « همانطور که راه میرفتیم به متکی، برخوردم، به هم
سلام کردیم و یکی دو دقیقه حرف زدیم.»
در ارتباطات کشورهای آمریکای لاتین مداخله نمیکنیم
قشقاوی در پاسخ به سوالی درباره دست دادن هوگو چاوز رییسجمهور ونزوئلا با اوباما و تاثیر آن بر روابط ایران و ونزوئلا گفت: تنظیم سیاست خارجی هر کشوری با کشورهای دیگر تابع سیاست مستقل آنها است. ما هیچ گونه مداخلهای راجع به اینکه کشورهای دوست ما در آمریکای لاتین چه موضعی داشته و چه ارتباطاتی را تنظیم میکنند، نداریم. سخنگوی وزارت خارجه، روابط جمهوری اسلامی با ونزوئلا و بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین را رو به پیشرفت و نمونهای عالی از روابط دوجانبه خواند. قشقاوی افزود: به تازگی با تصویب نقشه راه ۱۰ ساله میان دو کشور، روابط مستحکم ایران و ونزوئلا و سفر اخیر هوگو چاوز به ایران، شاهد مرحله عالی از روابط دوجانبه بودیم. به گفته وی هر کشور مصلحت و منافع ملی خود را در تنظیم روابط با دیگر کشورها در نظر میگیرد.
توجه به مصالح عالیه جهان اسلام
قشقاوی درباره اعلام آمادگی «اکمل الدین احسان اوغلو» دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی برای میانجیگری بین ایران و مصر، با اشاره به روابط دو کشور، اظهار کرد: در حال حاضر دفاتر حفاظت منافع در پایتختهای دو کشور مستقر است و تماس و ارتباطی که از قبل بین دو کشور بوده، کماکان استمرار دارد. وی ادامه داد: همواره توصیه ما به برادران مصری این بوده که به مصالح عالیه جهان اسلام و به ویژه تهدیداتی که از سوی رژیم صهیونیستی به ویژه جریان افراطی حاکم بر این رژیم علیه مسلمانان صورت میگیرد توجه کرده و دیدگاهها و اظهاراتی که بتواند وحدت جهان اسلام را تقویت کرده و باعث خشنودی دشمنان اسلام و مسلمین نشود، مدنظر قرار دهند. سخنگوی وزارت خارجه افزود: ایران ترویج روحیه برادری را با همه مسلمانان از جمله مصر مفید دانسته و از آن استقبال میکند.
دستور رییس قوه قضائیه برای بررسی پرونده رکسانا
سخنگوی قوهقضائیه، از دستور رییس قوهقضائیه مبنیبر رسیدگی دقیق و سریع به تقاضای تجدیدنظر رکسانا صابری خبر داد. به گزارش ایسنا به نقل از دفتر سخنگوی قوهقضائیه، علیرضا جمشیدی اعلام کرد: آیتالله هاشمی شاهرودی رییس قوهقضائیه در دستور خود خطاب به رییسکل دادگستری تهران با تاکید بر اینکه دسترسی به رسیدگی عادلانه در کلیه مراحل رسیدگی به ویژه مرحله تجدیدنظر از حقوق مسلم متهمان است، افزود: «ابعاد مختلف این پرونده از جمله عناصر مادی و معنوی جرم باید در رسیدگی تجدیدنظر مورد بررسی دقیق، سریع و عادلانه قرار گیرد.»
ارسال نظر