ضرورت توجه به خصوصی سازی واقعی
لاریجانی:خصوصیسازی را بزک نکنیم
روش دخالت دولت در اقتصاد غیر صحیح و خلاف عدالت است.
عکس: AFP
روش دخالت دولت در اقتصاد غیر صحیح و خلاف عدالت است. لاریجانی: خصوصیسازی را بزک نکنیم
دنیای اقتصاد- رییس مجلس در سفر یک روزه خود به استان قم در جمع ائمه جماعات این استان حاضر شد و طی سخنانی بار دیگر عدم توجه دولت به بحث خصوصیسازی و سیاستهای اصل۴۴ را مورد نقد قرار داد و گفت که روش دخالت دولت در اقتصاد غیرصحیح و خلاف عدالت است، دولت باید با کاهش تصدیگریها اجازه دهد مردم عنان کشور را در دست بگیرند تا اقتصاد کشور شکوفا شود.
این اظهارات لاریجانی در نقد رویکرد دولت به سیاستهای اصل ۴۴ و خصوصیسازی برای چندمین بار متوالی است که از زبان وی مطرح میشود. چه رییس مجلس پیش از این نیز به دفعات از عدم توجه به خصوصیسازی و نحوه واگذاریهای شرکتهای دولتی به مردم انتقاد کرده و همواره گفته بود که خصوصیسازی باید واقعی باشد و مردم حقیقتا در امور اقتصادی نقش داشته باشند. وی حتی کسری بودجه سالجاری را هم به دلیل همین اجرا نشدن مناسب سیاستهای اصل ۴۴ دانسته و تاکید کرده بود که اگر قرار است بودجه ۸۸ هم مناسب دیده شود راه آن توجه به بخشخصوصی و اجرای درست سیاستهای اصل۴۴ است.
بر همین اساس لاریجانی در سفر خود به قم بار دیگر توجه به سیاستهای اصل۴۴ و خصوصیسازی را ضروری ارزیابی کرد و بیان داشت: «روش دخالت در اقتصاد غیرصحیح و خلاف عدالت است. دولت باید با کاهش تصدیگریها اجازه دهد مردم عنان امور را در دست بگیرند تا اقتصاد کشور شکوفا شود.»وی با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰درصد صنعت در دست دولت است، اظهار داشت: «دولت باید تنها در این امور نظارت کند و اجازه دهد مردم در عرصههای مختلف حضور پیدا کنند تا مشکلات اقتصادی کشور حل شود.» وی ضمن تاکید بر ضرورت توجه به سند چشمانداز و خصوصیسازی واقعی تصریح کرد: «نباید خصوصیسازی را بزک کنیم، بلکه باید به درستی آن را هدایت و برنامهریزی کنیم.» لاریجانی یادآور شد: «روحانیون باید ابعاد مختلف سند چشمانداز را برای مردم تبیین کنند. دولت نیز باید این موضوع را مورد توجه ویژه قرار دهد.» رییس مجلس شورای اسلامی افزود: «امروزه دشمنان چالشهای زیادی برای ما به وجود آوردهاند که اگر میخواهیم این تهدیدات و چالشها رفع شود، باید از لحاظ اقتصادی قوی شویم.»
لاریجانی ضرورت پرهیز مسوولان از بازیهای سیاسی را مورد توجه قرار داد و گفت: «وقت کشور نباید صرف درگیریهای سیاسی شود، بلکه باید برای آبادانی و پیشرفت کشور به کار گرفته شود.» وی با بیان اینکه خط بازی و دعواهای سیاسی تراز کشور ما نیست، تصریح کرد: «امروز، ما به مرحله بلوغ رسیدهایم و نباید نگاه به عقب داشته باشیم، چون چالشهای زیادی پیش رو داریم که باید توان کشور مصروف آن شود.» لاریجانی اظهار داشت: «بدسلیقگی است که برخی چالشهای جزیی مانع توجه ما به مسائل مهم کشور شود.» نماینده قم در مجلس شورای اسلامی تنگ نظری از استفاده مدیران را برای کشور مضر دانست و گفت: «باید ضمن پرهیز از مرزبندیهای سیاسی برای پیشرفت کشور از تمام مدیران لایق و قابل استفاده کنیم.» لاریجانی تاکید کرد: «در دهه چهارم انقلاب باید همت ما استفاده از تمام سرمایههای کشور جهت رفع مشکلات اقتصادی، افزایش توان مالی و کاهش آمار بیکاری در کشور باشد و این مهم نیز با اقدامات مسکن و مقطعی قابل حل نخواهد بود.» رییس قوه مقننه با بیان اینکه سایشهای درونی برای کشور مضر است، خاطر نشان کرد: «حیف است وقت باارزش نظام را صرف بازیهای سیاسی و جناحی کنیم. این دامی است که دیگران برایمان پهن کردهاند و نباید در این دام بیفتیم.»
عوض شدن گویشها اهمیتی ندارد
وی در بخش دیگری از سخنانش از رهبری به عنوان عامل سرافرازی و پیشرفت کشور یاد کرد و گفت: «کشور ما بهرغم فراز و فرود دولتها با محوریت ولایت فقیه در برابر مشکلات و تهدیدها استقامت کرده و در عرصههای مختلف به ویژه فناوریهای هستهای دستاوردهای خوبی به دست آورده است.» لاریجانی، به بهانهگیریهای غرب و آمریکا در قبال برنامه هستهای ایران اشاره کرد و گفت: «برای ما روشن است که مساله آنان حقوقی نیست، آنها درک درستی از شرایط ندارند و از پیشرفت علمی ایران ناراحت هستند.» رییس قوه مقننه در بخش دیگری از سخنانش به مساله تغییرات در آمریکا گریزی زد و بیان داشت: «عوض شدن گویشها و تاکتیکها برای ما اهمیتی ندارد. آمریکا اشتباهاتش را برطرف کند و بیعدالتی نکند، نیازی به مذاکره نیست.» وی با بیان اینکه ملت ایران باید با هوشیاری رفتارها و تاکتیکهای آمریکا را رصد کند، افزود: «مشکلاتی که در منطقه بهوسیله آمریکا به وجود آمده است، نیازمند تغییر در رفتار آنهاست نه در گویش و صحبت.» نماینده قم گفت: «ما در دهه چهارم انقلاب با چالشهای متفاوتی از جنس چالش ستیز نرم روبهرو هستیم که باید با زیرکی و هوشیاری با این چالشها برخورد کنیم.» لاریجانی بیان داشت: «آمریکا باید بپذیرد در منطقه تحولات و تغییراتی به وجود آمده است و نمیتوان دنیا را در عالم خیال و توهم اداره کرد.» رییس مجلس همچنین با بیان اینکه ما به دنبال سلاح هستهای نیستیم، گفت: همان کشورهایی که دارای سلاح هستهای هستند، این ایراد را به ایران میگیرند؛ اما مشکل آنها این است که آنها نمیتوانند پیشرفت یک کشور اسلامی را ببینند و میخواهند کشورهای اسلامی در سطح دوم و سوم جهان باشند. به گزارش «ایلنا»، علی لاریجانی در سفر یک روزهاش به قم، در مراسم افتتاح پروژه گازرسانی بخش جعفریه قم، شرکت کرد و در یادواره شهدای این بخش، طی سخنانی تاکید کرد: برای دهه چهارم انقلاب باید بر روی دانشها و فنون جدید سرمایهگذاری کرد و علمآموزی را مساله اول قرار داد، چرا که دهه چهارم، دهه صیانت از دستاوردهای انقلاب است. لاریجانی خطاب به جوانان گفت: صیانت و حفظ جایگاه و دستاوردهای انقلاب سادهتر از به دست آوردن آن نیست.
وی ادامه داد: جوانان باید وصیتنامه امام راحل را مطالعه کنند تا بدانند راه آینده چیست و آن را بشناسند و بدانند که مرجعیت و روحانیت چه تلاش عظیمی کرد تا ایران به جایگاه امروز برسد و در دهه چهارم انقلاب باید تمام همت ما صرف حفظ دستاوردها و تلاشبرای رسیدن به موفقیتهای دیگر باشد. رییس قوه مقننه در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه فقر موجب سستی اراده میشود، گفت: کشوری میتواند در مقابل دیگران ایستادگی کند که آباد باشد؛ در این امر باید به مناطق محروم و روستایی کشور توجهی شایان شود. نماینده قم افزود: باید اقتصاد روستا فعال باشد تا منابع و سرمایههایی که در روستاها است به هدر نرود و اگر اقتصاد روستا موفق و فعال نباشد، باعث مهاجرتها و زندگی عسرتبار روستاییان خواهد شد. وی با اشاره به اینکه اقتصاد کشور باید در دست مردم باشد،گفت: اقتصادهای دولتی موفق نیستند و اقتصاد باید در دست مردم باشد، تا آنها تلاش و در آن شرکت کنند و دولت فقط باید زمینه لازم را فراهم کند.
ارسال نظر