تئاتـــــــر
رفیعی: تئاتر مثل منارجنبان میلرزد
نگاه سوم- علی رفیعی که این روزها قرار است نمایش «شکار روباه» را در تالار وحدت اجرا کند، معتقد است: متاسفانه در تئاتر ایران از یک سوءتفاهم واژگانی رنج میبریم که از نمونههای آن میتوان به دراماتورژ، تئاتر تجربی و غیر اشاره کرد.
آخرین نشست از سلسله نشستهای پژوهشی با سخنرانی علی رفیعی و با موضوع «کارگردان مولف» در سالن کنفرانس تئاترشهر برگزار شد و رفیعی در این نشست در جمع حاضران بیان کرد: تئاتر از زمان پیدایش به طور کلی و به طور اخص از اواخر قرن ۱۹ از یک دوگانگی برخوردار بوده و هست. این دوگانگی از آن جهت بوده که از یک سو با اثر مکتوب مواجه هستیم و از سوی دیگر فردی به نام کارگردان است که اثر را گرفته و به دلخواه آن را اجرا میکند.
وی افزود: تئاتر برای دیدن است و اگر وجه دیداری آن تامین شود وجه شنیداری نیز تامین خواهد شد. تئاتر هنری برای دیدن است و اگر کارگردان اثر نمایش را بتواند با واژهها و جملات که ما به ازای تصویری دارد اجرا کند تماشاگر از دیدن تئاتر لذت خواهد برد. تئاتر تراژیکترین ویژگیاش میرا بودنش است. ما هنوز در ایران در تئاتر فقیریم و متاسفانه تنها یک تئاتر شهر را داریم که آن هم مانند منارجنبان اصفهان میلرزد. تالار وحدت نیز بیشتر برای تشریفات و مراسمها است؛ چرا که هنگامی که به ما میخواستند مکان برای اجرا بدهند میگفتند ما در تالار وحدت بیشتر پول در میآوریم تا اینکه تئاتری را در آن اجرا کنیم.
ارسال نظر