موسیقی
مجید انتظامی و سمفونی انقلاب
فارس- مجید انتظامی میگوید، از آنجایی که میخواستم در ساخت سمفونی انقلاب تجربه دیگری داشته باشم، به دنبال یک پیام از انقلاب بودم که به بهترین شعار جمهوری اسلامی یعنی صلح و سازندگی رسیدم. مجید انتظامی آهنگساز برجسته کشورمان که در کارنامه هنری خود ساخت بسیاری از موسیقیهای انقلاب و دفاع مقدس را دارد، با حضور در خبرگزاری فارس در خصوص روند ساخت سمفونی انقلاب و دیگر آثارش سخن گفت.
این آهنگساز افزود: برای طراحی سمفونی انقلاب به دنبال مهمترین نقطههای انقلاب بودم؛ البته برای خودم ورود امام و فوت ایشان مهمترین نقطههای انقلاب بود؛ به این واسطه اینها را در طرح گذاشتم و به این فکر کردم که موسیقی از کجا شروع شود که به این نقاط کشیده شود و آخرش چه بگوید.
آهنگساز موسیقی فیلم دوئل با بیان اینکه هر قسمت سمفونی به تنهایی گویای انقلاب است، گفت: در این اثر از ابتدا شاهد عشق، درگیری و پیروزی هستیم و در واقع شنونده در تمامی بخشها هم انقلاب را میبیند و هم با پیام صلح روبهرو میشود.
انتظامی با بیان اینکه موسیقی در این اثر مدام در حال لحن عوض کردن است، گفت: من دوست ندارم وقتی کسی به کنسرت میآید انتهای صندلی بنشیند؛ بلکه دوست دارم همیشه لبه صندلی منتظر یک اتفاق تازه باشد و من بتوانم با موسیقیهایم لحظه به لحظه شوکی به مخاطب وارد کنم که در طول کار خمیازه نکشد.
وی ادامه داد: موسیقی باید رنگ و بوی جغرافیای این مملکت را هم داشته باشد به خصوص اینکه ما در تمام قسمتهای موسیقی تمهای ایرانی با فرمولهای بینالمللی استفاده کردهایم. ولی ای کاش امکاناتمان به گونهای بود که میتوانستیم سازهای سنتی را یک مقدار زیادتر کنیم.
انتظامی در ادامه با اشاره به نبود سالن مناسب برای اجرای چنین آثاری گفت: به عقیده من خود مسوولین هم متوجه شدهاند که این تالار جواب این قبیل کارها را نمیدهد. باید سالن بزرگتر با امکانات بیشتر در اختیار داشته باشیم.
وی ادامه داد: ما هماکنون مجبوریم کارهایمان را خفه کنیم چون سالن بزرگتر نداریم؛ البته یک سالن بزرگ داریم ولی صدای خوب و امکانات خوب ندارد و مجبوریم دائم در تالار وحدت باشیم که متاسفانه تالار وحدت گنجایش یک چنین برنامههایی را ندارد.
وی ادامه داد: حجم زیاد مردم در زمان ورود امام آنقدر زیاد بود که من و پدرم جلوی دانشگاه داشتیم پرس میشدیم. همچنین میلیونها آدم برای عزاداری امام در خیابان میدویدند. من همه اینها را به چشم خودم دیدم و حالا خیلی خطر دارد که این وقایع را در موسیقی با ۱۰۰ نفر طوری پیاده کنیم که اثرگذار باشد. چرا که نمیشود آن موج انسانی را در آن سالها به چیزی تشبیه کرد یا حتی آن حسها را با موسیقی و چند ساز بیان نمود.
خالق سمفونی ایثار در خصوص دلیل اثرگذاری موسیقیاش در انتقال مفاهیم انقلاب و دفاع مقدس بیان داشت: من ۳۰ سال است که از ایران بیرون نرفتهام و تمام مدت همگام با بقیه بودم به طوری که در خیابانها حضور داشتیم و حتی بچههایمان هم جبهه رفتند.
ارسال نظر