درآمد فروش متری مسکن کجا می‌رود؟

شیوع بحث‌های انتخاباتی در ساختمان شهرداری: حضور قالیباف در انتخابات خواست نمایندگان مجلس است

دنیای اقتصاد- معصومه ایمانی: شاید روزی که قالیباف خبر انتخاب سخنگو برای شهرداری را اعلام می‌کرد، تصور اینکه شهردار تهران قصدی فراتر از بیان صریح تحولات شهری و البته اعلام مشکلات و موانع پیش روی شهرداری را دارد، سخت و غیرقابل باور به نظر می‌رسید، اما بخشی از آنچه سخنگوی شهرداری تهران روز گذشته در ششمین نشست خود با خبرنگاران مطرح کرد نشان داد، مدیر ارشد شهر تهران برای ورود به عرصه سیاست برنامه‌هایی دارد. سید محمد هادی ایازی سخنگوی شهرداری تهران روز گذشته درباره فروش متری مسکن، جلسات ترافیکی رییس‌جمهور با شهردار، سنگ‌اندازی‌ها در مسیر مترو و بالاخره قالیباف و انتخابات ریاست جمهوری با خبرنگاران سخن گفت. ایازی ابتدا در پاسخ به پرسش دنیای اقتصاد درباره سهم شهرداری از درآمد حاصل از فروش متری مسکن گفت: «کلیه واریزهای مردم در طرح مسکن نوسازان صرف ساخت‌وساز برای خود مردم و اصلاح بافت‌های فرسوده می‌شود.» سخنگو، شائبه استفاده شهرداری از درآمد فروش متری مسکن برای پرداخت طلب پیمانکاران شهری را تکذیب کرد و گفت: «این موضوع که شهرداری به دلیل افزایش درآمد و جبران کسری‌های خود اقدام به فروش متری مسکن می‌کند واقعیت ندارد.»

به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد، سید محمد هادی ایازی، در جمع خبرنگاران گفت: بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر تهران، شهرداری مجوز فروش متری مسکن و اوراق مشارکت برای نوسازی بافت‌های فرسوده را دارد که تاکنون برای انتشار اوراق مشارکت مجوزی صادر نشده و موفق به فروش اوراق مشارکت هم نشده‌ایم.

وی با اشاره به انجام مرحله اول فروش متری مسکن در نیمه اول امسال گفت: «این اقدام شهرداری، اعتراض‌هایی را در پی داشت که با توجه به این اعتراض‌ها، هماهنگی‌هایی با بانک مرکزی برای فروش متری مسکن انجام داده‌ایم و در نهایت مجوز رسمی بانک مرکزی را برای این طرح دریافت کرده‌ایم.» وی در پاسخ به سوال خبرنگار دنیای‌اقتصاد خاطرنشان کرد: اکنون مرحله دوم فروش متری مسکن در چارچوب برنامه‌ها و ضوابط مرحله اول، انجام خواهد گرفت و اجرای این طرح در این ۲ ماه پایانی سال، به دلیل افزایش درآمد نیست.»

مشاور عالی شهردار تهران گفت: «برای فروش متری مسکن هماهنگی‌هایی را با وزارت مسکن و شهرسازی انجام داده‌ایم و از این بابت که شهردار می‌تواند به تمام تعهدات خود در این مورد عمل کند، برای این وزارتخانه اطمینان حاصل شده است.»

وی تاکید کرد: «برای دریافت مجوز از وزارت مسکن نیز اقدامات و هماهنگی‌هایی صورت گرفته است تا اطمینان خاطر این وزارتخانه کسب شود.» ایازی در عین حال یادآور شد:«فروش متری مسکن نیازمند اخذ مجوز از وزارت کشور نیست و از آنجایی که اوراق بهادار صادر می‌شده، باید از بانک مرکزی مجوز دریافت می‌شده که این کار صورت گرفته است.» رییس شورای اطلاع‌رسانی شهرداری تهران در ادامه در خصوص وضعیت نامعلوم صدور شناسنامه فنی ساختمان و وتوی برخی از این نهادها در راستای اجرای این طرح، گفت: «صدور شناسنامه فنی ساختمان درچارچوب توافق بین‌ سازمان‌ نظام مهندسی، شورای شهر تهران و شهرداری عملیاتی شد، ولی سازمان نظام مهندسی در مرحله اجرایی وعملیاتی نتوانست در زمان‌بندی مقرر، صدور این شناسنامه برای متراژهای تعیین شده را انجام دهد، بنابراین صدور شناسنامه فنی ساختمان مدتی متوقف شد.»

وی افزود: «با برگزاری جلسات بیشتر برای پیگیری این مطلب و پیگیری کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر تهران، هماهنگی‌های لازم برای صدور این مجوز انجام شده و زمان‌بندی جدید و بیشتری برای اجرای این طرح تعیین شده که با توجه به توافق‌های صورت گرفته، به زودی صدور شناسنامه فنی از سرگرفته می‌شود.»

قالیباف؛ چهره سیاسی مطرح برای انتخابات ریاست‌جمهوری

ایازی در ادامه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درخصوص احتمال حضور شهردار در انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده گفت: آقای قالیباف به عنوان یک چهره سیاسی مطرح است و برخی از نمایندگان خواسته‌اند که ایشان در انتخابات سال آینده ریاست‌جمهوری حضور پیدا کنند. وی در عین حال تصریح کرد: بنده اطلاعی از احتمال حضور قالیباف در انتخابات ریاست‌جمهوری ندارم و این مساله موضوعی است که شخص ایشان باید به آن پاسخ دهند.

حبس واگن‌های مترو در گمرک

سخنگوی شهردار تهران از حبس ۲۵ واگن مترو در گمرک خبر داد و گفت: امسال برای اولین سال ما را موظف کرده‌اند برای واردات واگن مترو تعرفه گمرکی بپردازیم. اکنون ۱۴ واگن دو طبقه خط مترو تهران-کرج در گمرک مانده و شهرداری پول ترخیص آن‌ها را ندارد و علاوه بر آن ۱۱ واگن متروی دیگر نیز در حال ورود به ایران است که در مجموع شهرداری باید برای ترخیص گمرکی ۲۵ واگن دو طبقه ۲۵میلیارد تومان بپردازد، ولی پولی برای ترخیص ندارد.ایازی در مورد مشکل ترافیک تهران نیز یادآور شد: در این بخش مشکلات جدی و اساسی وجود دارد، چراکه قانون مصوب مجلس به شهرداری اجازه استفاده ۵/۱میلیارد دلاری از صندوق ذخیره ارزی را داده، ولی این قانون با وجود گذشت بیش از ۱۰ ماه از سال هنوز اجرایی نشده است. وی گفت: هنوز یارانه دولتی بلیت مترو به این شرکت پرداخت نشده و باید بررسی شود که با وجود گذشت ۱۰ ماه از سال چرا فقط ۱۲میلیارد تومان یارانه در اختیار مترو قرار گرفته است.

ایازی تصریح کرد: باید از نهادهای دولتی پرسید که چرا در هنگام بررسی طرح جامع ترافیک تهران، مسیرهای تعیین شده برای خطوط ۷ و ۸ مترو تبدیل به سیستم منوریل شده و چرا از ۲۹۰میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده از سوی مجلس برای توسعه خطوط مترو فقط ۱۹۰میلیارد تومان از آن اختصاص یافته است.

جلسه احمدی‌نژاد و قالیباف خروجی خاصی نداشته است

سخنگوی شهردار تهران درخصوص جلسه اخیر شهردار تهران با رییس‌جمهور گفت: زحمت کشیده شده و این جلسات برگزار می‌شود، ما نیز تشکر می‌کنیم. متاسفانه با وجود این جلسات تاکنون اقدام اجرایی خاص و تاثیرگذاری در خصوص رفع مشکل ترافیک تهران انجام نشده است. وی تصریح کرد: تاکنون هیچ کدام از طرح‌های شهرداری تهران که در این جلسات مطرح شده، تصویب نشده است و برای بررسی بیشتر به شورای حمل و نقل ارجاع شده است. سخنگوی شهردار تهران تاکید کرد: تاکنون این سه جلسه خروجی خاصی برای ترافیک نداشته است.

سخنگوی شهردار تهران در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر عدم حضور شهردار تهران در جلسه سومی که با رییس‌جمهور داشتند، گفت: بله، ‌آقای قالیباف در این جلسه حضور نیافتند. به این دلیل که با مقامات عالی‌رتبه نظام جلسه داشتند و در آن جلسه حضور یافتند.

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه اعلام شده عدم حضور شهردار به دلیل تنش‌هایی بوده است که در جلسات قبلی پیش آمده؟ گفت: «خیر. این گونه نبوده است.»