لازم باشد از زیر بار مسوولیت شانه خالی نخواهم کرد

رییس جمهور سابق کشورمان گفت: منظور ما از نجات کشور، نجاتی است که ملت ایران ظرف ۱۵۰ سال به آن می‌اندیشیده است. انقلاب اسلامی هم برای آن تحقق پیدا کرده است؛ اتفاقا نجات در تحقق جمهوری اسلامی است و راه را برای اینکه ما به اهدافی که داریم برسیم، آسان می‌کند. سیدمحمد خاتمی در دیدار با اعضای هسته مرکزی «پویش دعوت از خاتمی» گفت: من بیش از آنکه به این فکر کنم که در انتخابات آینده چه خواهد شد، به چگونه حفظ کردن و بسط دادن حرکتی که عده‌ای جوان تحصیلکرده، دلسوز و پرانرژی آمده‌اند و با خردمندی، اعتدال و واقع بینی و در عین حال با تکیه بر یک سری آرمان‌هایی که ارزشمند است، فارغ از اینکه برای خاتمی یا کس دیگری است، دور هم جمع شدند و با خلاقیت و جذابیت موجی ایجاد کردند و سرانجام هزاران نفر به مجمع مجازی آنها دل بسته‌اند می‌اندیشم.

وی ضمن تاکید بر وجود حرکتی ۱۵۰ ساله در ایران برای نیل به اهداف اصلاح‌طلبانه گفت: ما از موضع دلبستگی به انقلاب و جمهوری اسلامی و آرمان‌های صدساله این ملت است که به مسائل می‌پردازیم و اگر نقدی از وضعیت کنونی است، باید از همین موضع باشد آرمان‌هایی که انقلاب اسلامی هم برای تحقق آن‌ها به وقوع پیوست و ما معتقدیم هنوز کاملا محقق نشده‌اند که امری طبیعی است. وی افزود: هدف ما این است که پایه‌های انقلاب اسلامی مستحکم شوند و اصلاحات هم در واقع به معنای تلاش برای رسیدن به اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی است؛ چه اصلاحات، چه در ساختار و چه در رفتار.

رییس بنیاد باران گفت: «قانون اساسی، اساس نظم جامعه است و مردم به آن رای داده‌اند و ما هم به عنوان معتقدین به اندیشه اصلاحی از آن عدول نمی‌کنیم.» وی تصریح کرد: ولی می‌دانیم که اولا این میثاق جمعی وحی منزل نیست و ثانیا در خود قانون اساسی هم راه‌هایی برای ایجاد تغییر و ترمیم در آن پیش‌بینی شده است.» خاتمی افزود: «من هم همچون شما معتقدم که در حال حاضر بخش اعظم جامعه بر این باور است که روش‌ها و رویه‌های چند سال اخیر درست نیست و باید تغییر کند و چه بهتر که متصدیان امر خود پیشگام آن باشند، و البته انتخابات هم فرصتی است برای ملت که بتواند نظر و خواست خود را اظهار و تامین کند.

رییس جمهور سابق کشورمان تاکید کرد: اینکه چه شخصی بیاید مهم نیست. بنده به هیچ وجه خواستار آمدن در قدرت نیستم؛ ولی اگر لازم باشد از زیر بار مسوولیت شانه خالی نخواهم کرد حتی اگر حنظل و تلخ هم باشد از آن گریزی ندارم. وی یادآور شد: بنده معتقدم هنوز به آرمان‌های انقلاب نرسیده‌ایم، اگر رسیده‌ایم دیگر «سند چشم انداز ۲۰ ساله» معنا ندارد، ضمن آنکه اهداف چشم‌انداز که ارزشمند است، پایین تر از آرمان نهایی است که ما در انقلاب می‌خواستیم و آن الگو شدن در دنیا بود. رییس موسسه بین‌المللی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها با بیان این‌که قدرت ساماندهی «موج سوم» در ماه‌های گذشته نشان داده است که این «پویش» می‌تواند یکی از گروه‌هایی باشد که دست به ساماندهی در این جامعه‌ آشفته و نگران بزند، اضافه کرد: فعالیت‌های موثر و متنوع موج سوم در نظر من بسیار ارزشمند است و باید بسط و گسترش یابد. وی تصریح کرد: اما کاش نام این کمپین به نام من گره نخورده بود و این گروه در جهت تبیین و بیان اهداف و ارزش‌ها و هدایت در جامعه فعالیت می‌کرد که البته تحقق این مهم مستلزم برنامه‌ریزی و هدف‌سازی بلند مدت است. برای این کار باید با تغذیه فکری، ساز و کار حضور اجتماعی در جامعه، نقش آفرینی در عرصه‌های مختلف و شناسایی نیروهای خلاق از بین اعضا برای آینده کشور استفاده کرد.

رییس جمهور سابق کشورمان در بخش دیگری از این دیدار در پاسخ به این پرسش اعضای هسته مرکزی «پویش دعوت از خاتمی» که «آیا صدای جامعه و خردجمعی نخبگان به گوش شما رسیده است؟»، گفت: من صدای طیف وسیعی از نخبگان را از جمله از طریق موج سوم شنیده‌ام و حتی صدای جامعه و توده‌های مردم نیز در خلال پاره‌ای از فعالیت‌های متنوع که در متن جامعه دارم به من رسیده است. بدانید که این دعوت‌ مردم را جدی گرفته‌ام؛ چه بیایم و چه نیایم.

خاتمی همچنین هنگامی‌که اعضای هسته مرکزی «پویش» از او خواستند تا درباره نامزدی خود خبری به مخاطبان سایت «موج سوم» و ۸‌هزار نفر اعضا و ده‌ها هزار نفر که تاکنون طومارهای پویش را امضا کرده‌اند بدهد، به این توضیح اکتفا کرد که: آنچه مسلم است این‌که به خاطر مصلحت نظام و ایرانیان خواستار تحول و تغییر سبک مدیریتی کنونی هستیم و در این راه هر کاری از دستمان بر بیاید انجام خواهیم داد. البته این نه بدان معنی است که شخص من بالضروره باید بیایم.