ضمن تقدیر ویژه از ژاله علو و جمشید مشایخی
جایزه پروین به «مادر» علی حاتمی رسید
نگاه سوم- چهارمین جشنواره فیلم «پروین اعتصامی» با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد. در آیین پایانی این جشنواره که شامگاه ششم دی ماه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد، محمدرضا جعفریجلوه معاونت امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی این جشنواره را معیاری از سینمای نجیب ایران و نگاه به زنان برشمرد و گفت: پروین را میتوان حکیمبانوی زنان هنرمند دانست و این جشنواره بازتابدارنده احوال چنین بانوی متعهدی است. این جشنواره پیوند جادویی ادبیات متعهد و به دیگر کلام، اقتباس در سینما است.
در این مراسم از ژاله علو و جمشید مشایخی دو بازیگر پیشکسوت سینما تقدیر شد. ژاله علو که جایزهاش را از محمدعلی کشاورز دریافت کرد، با بیان اینکه از دیرباز عاشق پروین اعتصامی بوده است، اظهار داشت: گویا یک ارتباط عجیب با آنچه در شعرهایش است داشتم و شاید این عشق من را هم شاعر کرد.
وی از اینکه جایزهاش را به نام پروین اعتصامی و از محمدعلی کشاورز دریافت کرد اظهار خوشحالی کرد. جمشید مشایخی نیز که توسط مرتضی احمدی تقدیر شد، در سخنانی گفت: درود میفرستم بر فردوسی بزرگ که برای زن احترام ویژهای قائل بود و پروین اعتصامی که گردآفرین عرصه فرهنگ و هنر این سرزمین است.
در بخش دیگری از این برنامه منتخب ۱۳۰ چهره فرهنگی، علمی و ادبی توسط رضا درستکار معرفی شدند که جایزه این بخش با حضور محمدرضا جعفری جلوه به فیلم «مادر» به کارگردانی علی حاتمی تعلق گرفت که لیلا حاتمی جایزه پدرش را دریافت کرد. «زیر پوست شهر»، «باشو غریبه کوچک» و «مادر» سه فیلمی بودند که به دلیل توجه ویژه روی مفهوم خانواده توسط این ۱۳۰ چهره انتخاب شده بودند که در نهایت فیلم «مادر» بالاترین آرا را به خود اختصاص داد.
در این بخش از سیده زهرا حسینی، مادری که در سالهای جنگ به عنوان امدادگر حضور داشته تقدیر شد.
مازیار رضاخانی، دبیر این جشنواره در ابتدای برنامه در سخنانی به تشریح جزئیات برپایی چهارمین جشنواره فیلم پروین اعتصامی پرداخت. جوایز این جشنواره به شرح ذیل اهدا شد: جایزه بخش ویژه نهاد ریاست جمهوری با موضوع نقش زن در سلامت و تحکیم خانواده به فیلم «فصل وصل» به کارگردانی پناه برخدا رضایی اهدا شد و در این بخش فیلم «مردمکهای پریشان» ساخته توفان نهان قدرتی به عنوان بهترین فیلم داستانی انتخاب شد.
در بخش نیلوفر زرین «این جادهها پایان ندارد» ساخته توفیق امانی به عنوان بهترین فیلم داستانی، «چه سرسبز بود دره ما» ساخته فرشته جغتایی به عنوان بهترین مستند، فیلم «مگاپیکسل جلد اول» به کارگردانی مهسا بنیفاطمه به عنوان بهترین اثر تجربی، «چرا سگها از گربهها متنفرند» به کارگردانی لیدا فضلی به عنوان بهترین پویانمایی، «تنگ خالی ماهی» ساخته عاطفه خادمالرضا بهترین مستند داستانی و فیلم «عکس» به کارگردانی مریم خلیلزاده به عنوان بهترین فیلم انتخاب شدند. در این بخش دو دیپلم افتخار برای اثر تجربی به «هشت دقیقه بیشتر» ساخته زینب تبریزی و «ابراهیم در آتش» ساخته فاطمه نصیریفرد برای پویانمایی اهدا شد.
در بخش «قاب سبز» این جشنواره که با موضوع عفاف و حجاب برگزار شد، «کاترین» ساخته الهام اسحاقی به عنوان بهترین مستند و «زندگی و دیگر هیچ» به کارگردانی روحا... مولوی به عنوان بهترین اثر داستانی انتخاب شد. در بخش نگاه انسانی نیز جایزه با حضور رخشان بنیاعتماد به «پناهگاه» ساخته هانیه مجیدی تعلق گرفت.
در بخش نیلوفر سیمین دیپلم افتخار کارگردانی به شیما منفرد برای ساخت «پایین بالا» تعلق گرفت و تندیس این بخش به الهام کیانارثی برای ساخت «بازی» تعلق پیدا کرد.
ستاره سماوی برای «گجسته دژ» به عنوان بهترین فیلمنامهنویس زن انتخاب شد و اکرم جدیدی برای «قالی هر» جایزه پژوهشگر زن را دریافت کرد. سیمیندخت فلاحزاده تهرانی برای «روزهای طولانی» به عنوان بهترین تصویربردار زن، رحیمه شجاعی برای «خیابان یکطرفه» به عنوان بهترین تدوینگر زن، المیرا عبدالهیان برای «گهواره خستگی من» به عنوان بهترین طراحی صحنه و لباس انتخاب شدند. دیپلم افتخار بازیگری زن نیز به خاطره ندری برای فیلم «این جادهها پایان ندارد» تعلق گرفت و تندیس اصلی این بخش را نیز باران کوثری برای فیلم «ابله» دریافت کرد.
باران کوثری پس از دریافت جایزهاش آن را به مرکز کاهش آسیب زنان، خانه خورشید اهدا کرد.
جایزهای هم به مهرداد احمدی برای بهرهگیری از اشعار پروین در نگارش فیلمنامه تعلق گرفت.
در آخرین بخش اهدای جوایز این جشنواره که به پرتره اختصاص داشت، دو فیلم «مهتاب» به کارگردانی محمدعلی هاشم زهی و «سینما آزادی» ساخته مهدی طرقی برگزیده شدند. در این مراسم با حضور فاطمه معتمدآریا سفیر مهرآفرین و فاطمه دانشور، مدیر این موسسه و نمایندگان سازمان ملل از پنج بانوی سرپرست خانواده تقدیر شد.
ارسال نظر