رویداد
حمایت دوباره از تاسیس دفتر در تهران
وزیر خارجه آمریکا مدعی شد که اعمال تحریمهای بینالمللی انزوای ایران را به دنبال داشته است، ولی در عینحال بار دیگر از تاسیس دفتر حفاظت از منافع واشنگتن در تهران حمایت کرد. وزیر خارجه آمریکا مدعی شد که اعمال تحریمهای بینالمللی انزوای ایران را به دنبال داشته است، ولی در عینحال بار دیگر از تاسیس دفتر حفاظت از منافع واشنگتن در تهران حمایت کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از واشنگتنپست، کاندولیزا رایس، وزیر خارجه آمریکا در گفتوگو با پایگاه خبری سیافآر مدعی شد که تحریمهای بینالمللی سرمایهگذاران خارجی را از تعامل با ایران دور نگه داشته است و به این ترتیب به اقتصاد این کشور لطمه زده است.
وی در عینحال از تاسیس دفتر حفاظت از منافع واشنگتن در تهران برای بهبود روابط با مردم ایران حمایت کرد.وزیر خارجه آمریکا همچنین بر لزوم حل دیپلماتیک برنامه هستهای ایران و کرهشمالی تاکید کرد. رایس در ادامه گفت: «آمریکا قادر به تغییر تمامی رژیمهای دنیا نیست.» وی افزود: بهترین نقشی که دولت آمریکا میتواند ایفا کند، تقویت جامعه مدنی، تقویت نیروهای دموکراسی و مسوول نگه داشتن دولتها در قبال سختگیریهایی که نسبت به این نیروها انجام میدهند، است.
وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تحریمهای اعمالی علیه ایران، قرار است این کشور را در همان حصاری که عراق در آن قرار داشت وارد کند یا خیر مدعی شد: «تحریمهای اعمالی علیه ایران اندکی متفاوت است. بله این تحریمها توسط شورای امنیت علیه ذات ایران که سعی در اشاعه (تسلیحات هستهای) دارد یا با مقوله تروریسم در ارتباط است، اعمال میشود. سعی کردیم این محدودیتها به نوعی تنظیم شود که روی مردم ایران تاثیر نگذارد، ولی این تحریمها روی اقتصاد ایران تاثیر میگذارند چرا که این کشور قادر به جلب سرمایهگذاری یا حمایت از سرمایهگذاری به عنوان مثال از کشورهای اروپایی نیست. شرکتهای نفتی غربی ایران را ترک کردند که شرکت «توتال» آخرین آنها بود. بنابراین احتمال بهمخاطره افتادن اعتبار و سرمایه همان مسالهای است که مردم را از ایران خارج میکند و این تا حدی با تحریمهای فراگیر اعمالی بر عراق متفاوت است.»
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در راستای تلاش برای تعامل با ایران، حامی تاسیس دفتر حفاظت از منافع واشنگتن در تهران بودید که تابستان سال جاری به دلیل همزمانی با مسائل مختلف از دستور کار خارج شد، چه بازخوردی از مقامهای ایران دریافت کردید، گفت: «هرگز بهطور رسمی این پیشنهاد را ارائه نکردیم. روی این پیشنهاد کار کردیم، ولی همانطور که اشاره کردید مناقشات گرجستان و روسیه و همچنین مخالفت ایران با توافقنامه امنیتی بغداد و واشنگتن این مساله را از دستور کار خارج کرد. هرگز از ایرانیها چنین چیزی را نخواستیم و بنابراین نمیدانیم که واکنش آنها چگونه است. گاهی اوقات حتی در اعلامیهها و اظهارنظرهای رسمی شنیدهایم که طرف ایرانی برای بررسی این پیشنهاد آمادگی دارد، ولی هدف اصلی تاسیس این دفتر مردم ایران هستند. همواره برای دسترسی به این مردم تلاش شده است؛ برای تسهیل روند دریافت ویزای آمریکا. در واقع همان هدفی که دفتر حفاظت از منافع واشنگتن در کوبا انجام داد و درحالیکه آمریکا سیاستی سختگیرانه در قبال ایران دنبال میکند، دفتر حفاظت از منافع که میتواند بهعنوان زمینهای برای ارتباط با مردم این کشور باشد مفهوم پیدا میکند. حالا چنانچه ایران سرانجام با این پیشنهاد موافقت کند که امیدوارم این اتفاق بیفتد یا اگر این پیشنهاد را قبول نکند بازتابی از سیاستهای این کشور بهدست آوردهایم.
ارسال نظر