تازه‌ترین اظهارات دولتمردان درخصوص سرنوشت یارانه نقدی
عکس: دنیای اقتصاد، آکو سالمی
وزیر اقتصاد: جهش قیمت‌ها به مفهوم تورم نخواهد بود
سخنگوی دولت: بر لزوم تصویب فوریت لایحه طرح تحول اصرار داریم .
معاون اول‌ رییس‌جمهور: مجلس تا دو هفته دیگر لایحه طرح تحول را دریافت می‌کند.

دفاع دوباره وزیر اقتصاد از اجرای فوری طرح تحول اقتصاد
جهش مقطعی قیمت‌ها را تورم نمی‌‌‌‌دانیم
در شرایطی که غلامحسین‌الهام سخنگوی دولت بر تصویب فوریت‌ طرح تحول اقتصادی تاکید کرده است همزمان وزیر امور اقتصادی و دارایی اجرای طرح تحول اقتصادی را تنها راه اصلاح نظام ناکارآمد مالیاتی و تخصیص یارانه‌ها دانست و درباره شائبه افزایش تورم با اجرای این طرح گفت: جهش مقطعی قیمت‌ها به معنای تورم نیست.
به گزارش خبرگزاری مهر، شمس‌الدین حسینی در گفت‌وگو با شبکه خبری انگلیسی زبان «پرس تی وی» با اشاره به ناکارآمدی‌ها و معضلات ساختاری موجود در اقتصاد کشور، طرح تحول اقتصادی را تنها برنامه‌ جامع و کلان در شرایط فعلی دانست که می‌تواند منجر به اصلاح نظام ناکارآمد مالیاتی و تخصیص غیرعادلانه یارانه‌ها شود. وی در خصوص ضرورت اجرای طرح تحول اقتصادی گفت: اگر شاخص‌ها و متغیر‌‌‌های کلان اقتصادی کشور را مورد ملاحظه قرار دهیم درمی‌یابیم که به‌رغم پیشرفت‌‌‌‌های محسوس و بسیار زیادی که طی سال‌‌‌‌های پس از انقلاب کسب کرده‌ایم، اما در برخی شاخص‌‌‌‌های کلان عملکرد‌‌‌های خوبی نداشته‌ایم. حسینی نرخ بیکاری دو رقمی‌‌‌‌و تورم مزمن و دو رقمی ‌‌‌‌طی سال‌‌‌‌های متمادی را از جمله شاخص‌هایی دانست که اجرای طرح تحول اقتصادی را به ضرورتی لازم و فوری برای اقتصاد کشور بدل کرده است.
حسینی، معضل کنونی اقتصاد کشور را ناشی از ناکارآمد بودن شیوه تخصیص منابع دانست و گفت: شیوه تخصیص منابع در کشور ما به دلیل مداخله بیش از حد دولت طی چند دهه به شیوه تخصیص دستوری مبدل شده که نتیجه آن کاهش سطح کارآیی و بهره‌وری در نظام اقتصادی کشور است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی غیرواقعی بودن قیمت انرژی را از جمله دلایل به وجود آمدن مشکلات اقتصادی در کشور دانست و گفت: همگانی و یکسان بودن نظام پرداخت یارانه‌ها از جمله عواملی است که منجر به تخصیص ناکارآمد منابع، مصرف بی‌رویه و الگوی مصرف نامناسب و همچنین کاهش انگیزه سرمایه‌گذاران شده است.
دبیر کارگروه تحولات اقتصادی طرح تحول اقتصادی را مبتنی بر مدل برنامه‌ریزی حوزه‌‌‌‌های کلیدی خواند و افزود: این هفت حوزه که با عنوان محور‌‌‌های اصلی طرح تحول اقتصادی معرفی شده‌اند، هر کدام می‌توانند همانند لکوموتیو‌‌‌‌های اقتصادی بخش‌‌‌‌های بزرگی از اقتصاد کشور را با خود به حرکت درآوردند.
حسینی با رد این ادعا که طرح تحول اقتصادی منجر به افزایش تورم خواهد شد، گفت: باید درنظر بگیریم که جهش قیمت‌ها به معنای تورم نیست. تورم به لحاظ علمی‌‌‌‌به معنای افزایش مستمر سطح عمومی‌‌‌‌قیمت‌ها است، در حالی که براساس پیش‌بینی‌ها با اجرای طرح تحول اقتصادی صرفا با یک جامپ یا جهش مقطعی قیمت‌ها مواجه خواهیم شد که اگر تمهیدات پیش‌بینی شده به خوبی اجرا شوند، جهش قیمتی یاد شده به طور مناسب مدیریت خواهد شد.
وی جهش مقطعی قیمت‌ها را زمینه‌ساز دستیابی به قیمت‌‌‌‌های واقعی و در نهایت حذف همیشگی تورم مزمن و دورقمی ‌‌‌‌از صحنه اقتصاد کشور دانست. حسینی عدم تزریق نقدینگی جدید بر اثر اجرای طرح تحول اقتصادی را مورد تاکید قرار داد و در این زمینه گفت: این دیدگاه که با اجرای طرح تحول اقتصادی نقدینگی جدید وارد اقتصاد می‌شود به هیچ وجه درست نیست، زیرا در چارچوب اجرای طرح تحول اقتصادی دولت هیچ نقدینگی جدیدی را وارد بازار نخواهد کرد و آنچه در عمل اتفاق می‌افتاد جابه‌جایی در منابع از یک بخش از اقتصاد به بخش دیگر است و هیچ‌گونه پول جدیدی خلق نخواهد شد. وی افزود: مهمترین ویژگی این طرح در بخش هدفمندکردن یارانه‌ها این است که منابع به سوی اقشار کم‌درآمد جامعه که میل متوسط به مصرف آنها بیشتر است سوق پیدا می‌کند که البته در نتیجه آن تقاضا نیز افزایش می‌یابد.

داوودی: لایحه تحول 2 هفته دیگر
معاون اول رییس‌جمهور گفت: محورهای پیش‌بینی شده درطرح تحول اقتصادی تضمین کننده عدالت است. به گزارش واحد مرکزی خبر، پرویز داوودی با استناد به فرمایشات مقام معظم رهبری در اجرای طرح تحول اقتصادی افزود: اجرای این طرح ممانعت از فعالیت رانت‌های فساد، جلوگیری از اسراف به ویژه در بخش استفاده از انرژی را به همراه داشته وباید عملیاتی شود.وی گفت: اجرای طرح تحول اقتصادی افزایش کارآیی واحدهای تولیدی و استفاده بهینه از منابع انرژی به منظورجلوگیری از اتلاف و اسراف را به همراه خواهد داشت.معاون اول رییس‌جمهور از جمع‌آوری اطلاعات و پالایش آنها در دولت خبرداد و گفت: تا دو هفته آینده لایحه طرح تحول اقتصادی به مجلس شورای اسلامی ارائه می‌گردد و پیش‌بینی می‌شود تا قبل از شروع سال جدید این طرح در کشور آغاز شود.پرویز داوودی در خصوص چگونگی استفاده دولت از صندوق ذخیره ارزی گفت :هرگونه برداشت از صندوق ذخیره ارزی بدون تصویب مجلس شورای اسلامی امکان‌پذیر نیست.وی افزود: دو تا پنج برابرشدن فعالیت‌های عمرانی‌، آموزشی‌، کشاورزی‌، سدسازی ومسکن دلیل متقن برای استفاده از صندوق ذخیره ارزی است، آنچنان که برداشت از این صندوق هرسال نسبت به سال قبل آن کمتر شده و صرفه‌جویی ارزی را نیز به دنبال داشته است. داوودی ساخت ۱۰۷ آموزشگاه شبانه روزی را در جنوب استان کرمان در کمتر از یک سال ازجمله فعالیت‌های اخیر دولت در استفاده از صندوق ذخیره ارزی عنوان کرد و گفت: بخش عظیمی از این برداشت‌ها در تامین زیرساخت‌ها برای مناطق محروم بوده است.
عکس: حمید جانی‌پور