لایحه فوریتی تعلیق «مالیات بر ارزش افزوده» به مجلس میرود
تعویق یکساله مالیات جنجالی
رییسجمهور با اشاره به قانون مذکور گفت: همه قبول داریم که پرداخت مالیات برای اداره کشور باید اجرا شود، اما به نظر بنده هم قوانین مالیات بر ارزش افزوده یک خلائی دارد.
وی ادامه داد: در لایحهای که به مجلس داده شد، برای مقدمهسازی اجرای این قانون ۱۸ ماه وقت درخواست شده بود، اما به هر مصلحتی این ۱۸ ماه در مجلس به دو ماه تبدیل شد.
احمدینژاد خاطر نشان کرد: با اجازه شما میخواهیم لایحهای به مجلس بدهیم و در آن درخواست کنیم این دو ماه مقدمهسازی را تا یک سال تمدید کند که مردم بتوانند خودشان را به این قانون برسانند.
دنیای اقتصاد- محمود احمدینژاد از ارائه قریبالوقوع لایحهای به مجلس خبر داد که در صورت تصویب، اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده را به مدت یکسال به تعویق میاندازد، تا قانونی که اجرای آن از سوی برخی از فعالان اقتصادی و بازار در شرایط فعلی «زودهنگام» و «نیازمند برنامهریزیها و زمینهسازیهای بیشتر» ارزیابی شده بود، به تعلیقی طولانی مدت فرستاده شود.
رییسجمهور با اشاره به قانون مذکور گفت: همه قبول داریم که پرداخت مالیات برای اداره کشور باید اجرا شود، اما به نظر بنده هم قوانین مالیات بر ارزش افزوده یک خلائی دارد.
وی ادامه داد: در لایحهای که به مجلس داده شد، برای مقدمهسازی اجرای این قانون ۱۸ ماه وقت درخواست شده بود، اما به هر مصلحتی این ۱۸ ماه در مجلس به دو ماه تبدیل شد.
احمدینژاد خاطر نشان کرد: با اجازه شما میخواهیم لایحهای به مجلس بدهیم و در آن درخواست کنیم این دو ماه مقدمهسازی را تا یک سال تمدید کند که مردم بتوانند خودشان را به این قانون برسانند. بر اساس اعلام رییسجمهور و در صورت موافقت مجلس با لایحه دولت اتفاق میافتد
تعویق یکساله مالیات بر ارزش افزوده
دنیای اقتصاد- محمود احمدینژاد از ارائه قریبالوقوع لایحهای به مجلس خبر داد که در صورت تصویب اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده را به مدت یک سال به تعویق میاندازد، تا پس از هفتهها انتقاد و اعتراض آرام بازاریان به اجرای قانونی که اجرای آن از سوی بسیاری از فعالان اقتصادی و بازار در شرایط فعلی «زودهنگام» و «نیازمند برنامهریزیها و زمینهسازیهای بیشتر» ارزیابی شده بود، از سوی رییس دولت نیز قابل اجرا دانسته نشده و بر حسب خواسته فعالان بازار به تعلیقی طولانی مدت فرستاده شود.
درخواست فعالان بازار برای لغو قانون مالیات بر ارزش افزوده به صورت جدی از بازار اصفهان آغاز شد، وقتی در اوایل مهر ماه خبر رسید بازاریان این شهر در اعتراض به آنچه اجرای بیمقدمه قانون مالیات بر ارزش افزوده می دانستند مغازهها را تعطیل کردهاند. اقدامی که به سرعت به شهرهای دیگر از جمله شیراز، مشهد و پس از یک هفته به بازار پایتخت نیز رسید. تا آنجا که شایع شد معاون اول رییسجمهور برای مذاکره با بازاریان راهی مسجد بازار شده است. خبری که اگرچه تکذیب شد، اما اهمیت موضوع را در بخشهای فوقانی هرم تصمیمگیریهای اقتصادی دولت را به نمایش میگذاشت. اینچنین بود که محمود احمدینژاد با صدور حکمی خطاب به وزیر اقتصاد کابینهاش خواستار تعویق دوماهه اجرای این قانون شد، اقدامی که اگرچه با استقبال رسانههای دولتی مواجه شد، اما نتوانست فعالان بازار را راضی کند که آنان پس از این موضوع اگرچه بازار را از حالت تعطیل آنچنان که در روزهای اول ماجرا بود خارج کردند، اما هنوز آنچنان که در دیدار روسای صنوف با رییس سازمان امور مالیاتی مطرح شده بود، خواستار لغو یا لااقل تعویق طولانی مدت مالیات بر ارزش افزوده بودند.
بر اساس همین موارد بود که احمدینژاد روز گذشته در مراسم روز ملی صادرات و در جمع فعالان اقتصادی فرصت را مغتنم دید تا به پیشینه اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده و دلایل اتخاذ تصمیم تازه برای تعویق یکساله آن بپردازد.
رییسجمهور در این مراسم با اشاره به قانون مذکور گفت: همه قبول داریم که پرداخت مالیات برای اداره کشور باید اجرا شود، اما به نظر بنده هم قوانین مالیات بر ارزش افزوده یک خلائی دارد.
وی ادامه داد: در لایحهای که به مجلس داده شد برای مقدمهسازی اجرای این قانون ۱۸ ماه وقت درخواست شده بود اما به هر مصلحتی این ۱۸ ماه در مجلس به دو ماه تبدیل شد. در این شرایط که برخی بنگاههای ما حتی دفتر و حساب کتاب مشخصی ندارند، نمیشود ظرف دو ماه این کار را انجام داد.
وی تصریح کرد: بنده به عنوان خادم مردم در این بخش حق را به تولیدکننده و بخش مردمی میدهم. برای همین به وزیر اقتصاد نامه دادم که بنشیند و با تعامل، مشکلات اصناف و اتحادیهها را برای اجرای قانون حل کند. به هر حال دولت و مردم با یکدیگر تقابلی ندارند.احمدینژاد خاطر نشان کرد: با اجازه شما میخواهیم لایحهای به مجلس بدهیم و در آن درخواست کنیم این دو ماه مقدمهسازی را تا یک سال تمدید کند که مردم بتوانند خودشان را به این قانون برسانند.
سرمایهداری در پایان راه
رییسجمهور در بخش دیگری از مراسم روز ملی صادرات با اشاره به خواستههای فعالان اقتصادی گفت: برداشت کلی این است که ما راه را باز کنیم و موانع را برداریم که این کار را خواهیم کرد.
احمدینژاد تصریح کرد: اگر ده سال قبل میگفتیم که میخواهیم به جایی برسیم که بعد از یک سال ۲۱میلیارد دلار صادرات داشته باشیم، نه تنها کسی باور نمیکرد و نیش خند میزد، بلکه میگفت «آقا برو کشکت را بساب، شما میخواهید ۲۱میلیارد دلار صادرات کنید؟» اما امروز با همت صادرکنندگان به این میزان صادرات رسیدهایم. امروز میتوانیم زمان نزدیکی را برای برابری میزان صادرات و واردات تعیین کنیم. همانطور که در طول سه سال صادرکنندگان میزان صادرات را از هفتمیلیارد دلار به ۲۱میلیارد دلار رساندند، میتوانیم این رقم را ظرف چند سال به ۵۰میلیارد دلار برسانیم.رییسجمهور با اشاره به اینکه خیلیها فکر میکردند افزایش صادرات بازار داخل را تحت تاثیر قرار میدهد، گفت: امروز هم سرانه مصرف در داخل بالا رفته و هم صادرات افزایش یافته است. معنای این امر، ظرفیت بالای کشور است که باید آن را بالفعل کنیم.احمدینژاد با اشاره به اجرای قانون اصل ۴۴ گفت: دولت به سرعت خودش را در حوزه عملیاتی اقتصاد جمع میکند. لازمه این کار ساماندهی، آموزش و آمادگی بخش مردمی است.
وی خطاب به فعالان بخش خصوصی گفت: شما قرار است وارد رقابت با کسانی شوید که صد سال تجربه دارند و ساز وکار گستردهای را مهیا کردهاند. پس تشکلهای صنفی و اتاقهای بازرگانی و تعاون بیایند گردگیری کنند تا نقش مردم در اقتصاد با سازماندهی بالا برود وگرنه میروید به میدان و میمانید.
رییسجمهور در خصوص تسهیلات بخش صادرات گفت: طی دو سال سالانه تا یک و نیممیلیارد دلار به بانک توسعه صادرات دادیم تا به صادرکنندگان تسهیلات دهند. امسال در بودجه میخواهیم پنجمیلیارد دلار را برای این کار در نظر بگیریم. همینجا از آقای سید علی و پرویزیان (مسوولان صندوق ضمانت صادرات و بانک توسعه صادرات) هم میخواهیم که در پیچ و خمها این مبلغ را قرار ندهند. فکر میکنم این بانک بتواند با این پنجمیلیارد دلار حدود ۱۵میلیارد دلار پشتیبانی کند تا سال بعد جهش دوم صادراتی را داشته باشیم.
احمدینژاد در ادامه سخنان خود به وضعیت اقتصادی جهان اشاره کرد و آن را فرصتی برای صادرکنندگان کشور دانست. وی گفت: امروز خوشبینترین افراد در اقتصاد سرمایهداری اذعان میکنند که نظام اقتصادی سرمایهداری به پایان راه خودش رسیده است. وی ادامه داد: فعالان اقتصادی ما ابتدا باید از این حادثه بزرگ درسآموزی کنند، پس از آن باید شناخت ماموریتها و مسوولیتها را دنبال کنیم. آنها تصمیم گرفتند دو هزار و ۵۰۰میلیارد دلار به سیستم مالی خود تزریق کنند، اما همه کارشناسان اذعان کردند که این رقم هم مشکلات را حل نمیکند.
احمدینژاد خاطر نشان کرد: امروز اقتصاد آنها مانند بشکهای است که بخشهای مختلف آن پوسیده شده است و هر چقدر آب در این بشکه بریزند فرار میکند و پوسیدگی نیز بیشتر میشود، بنابراین امید اینکه آنها بتوانند دوباره خودشان را جمع کنند، در خودشان هم نیست.
چاپ دلار قلابی در آمریکا
رییسجمهور در ادامه ریشه مشکلات کشورهای غربی را در دو چیز دانست وگفت: آنها ظلم به سایر ملتها در دستور کار قرار دادند. ۵۰ سال نفت ما را میبردند و تقریبا هیچ چیز نمیدادند. در کشورهای دیگر هم این استعمار وجود دارد. آنها بلایی سر هندوستان آوردهاند و منابع این کشور را بردند در آفریقا تمام معادن را غارت کردند و در این راه جنایات زیادی انجام دادند. آنها کشورهای دیگر را در فقر مطلق و بیماری نگاه داشتند. با توجه به اسنادی که اخیرا منتشر شده استٍ، در زمان جنگ جهانی اول در کشور ما قحطی به بار آوردهاند که ۴۰درصد جمعیت ما از بین رفت.
وی خاطر نشان کرد: آنها ضمن غارت، تبعات منفی اقتصاد را نظیر تورم و... به کشورها تزریق کردند. امروز دولت آمریکا ۲۹هزارمیلیارد دلار بدهی دارد. این کسری تراز در سالهای طولانی بوجود آمده که آنها دلار قلابی چاپ کردند و به کشورها فرستادند، یعنی مشکلات اقتصادی خود را به این طریق صادر کردند. وی ادامه داد: آنها در اقتصاد موازین انسانی و اخلاقی را زیر پا گذاشتند. حلال و حرام خدا را رعایت نکردند و به خیانت شکل، فرمول و قانون و علم اقتصادی دادند تا قبح آن برداشته شود.
احمدینژاد تاکید کرد: آنها ظلم کردند و بر خلاف دستورات الهی عمل کردند. آنها پاکی، صداقت و احترام حقوق دیگران را رعایت نکردند و حالا سرنوشت محتوم، ظلم، اضمحلال است. امروز آنها به پایان راه رسیدند و کسانی که در پشت کاخهایشان نشستند هم قادر نیستند جلوی این نزول را بگیرند.
وی تصریح کرد: آنها امروز هم میخواهند مشکلاتشان را تقسیم کنند و میگویند ملتها بیایند کمک کنند و پول بدهند تا از رکود خارج شوند. متاسفانه شنیدهام که برخی کشورهای حوزه خلیج فارس هم پول ملتشان را برای این کار دادهاند. وی ادامه داد: آنها آن زمانی که غارت میکردند و میخوردند، موضوع جهانی نبود، اما حال که مشکل به وجود آمده است میگویند این موضوع جهانی است.احمدینژاد خطاب به فعالان اقتصادی گفت: شما از دو جهت وظیفه دارید؛ اول اینکه باید الگوی تعامل اقتصادی سالم بر اساس عدالت و انسانیت را در دنیا جا بیاندازید. اتاقها برنامهریزی کنند تا علاوه بر هدف صادرات، هدف معرفی اخلاق اقتصادی به دنیا را نیز دنبال کنند.
وی دومین وظیفه را این چنین عنوان کرد: شرایط امروز اقتصادی دنیا فرصت را برای شما چند برابر خواهد کرد. به زودی سیل تقاضا به سراغ شما میآید. شما کارهایی را که لازم است برای افزایش عرضه انجام دهید، دنبال کنید. اگر نیاز به مسافرت خارجی و برپایی نمایشگاه است پیگیری کنید. امروز تشکلها وضع اقتصادی را تحلیل کنند و تولیدکنندهها منعطف باشند تا اگر لازم شد، حجم تولید خود را بالا ببرند.
ارسال نظر