بدون سانسور از سانسور گفتند
نگاه سوم-بالاخره پس از مدت‌ها حرف و حدیث در مورد نشست تخصصی رییس‌جمهوری اسلامی‌ایران با سینماگران فعال در سینمای ایران، یکشنبه شب گذشته گروهی از فیلمسازان در یک جلسه چهار ساعته به بیان نظرات خود در مورد سینما پرداختند.

یکی از نکات قابل بحث این جلسه، نبود رسانه‌های گروهی بود که باعث شد خبر این نشست بی هیچ بازخورد و رسانه‌ای تنها از جانب کسانی که در آنجا حضور داشتند به بیرون منعکس شود.جواد شمقدری، مشاور رییس‌جمهور در امور هنری، در این باره گفت: هدف ما از برگزاری جلسه، امکان صحبت و تبادل نظر صادقانه اهالی سینما با رییس‌جمهوری بود. برای همین از مدیران و اصحاب رسانه برای حضور در مراسم دعوت نکردیم. چون حضور آنها می‌توانست میهمانان را در شرایطی قرار دهد که نتوانند صریح با رییس‌جمهوری صحبت کنند.این در حالی بود که تعدادی از کارگردانان هم به دعوت رییس‌جمهور پاسخ منفی دادند و به این جلسه نیامدند. شمقدری در مورد این قضیه هم واکنش جالبی دارد.
شمقدری: سینماگرانی که نیامدند حتما مشکلی نداشتند
مشاور رییس‌جمهور در امور هنری درباره دلیل عدم حضور برخی کارگردانان در جلسه دیدار با رییس‌جمهور گفت: تقریبا همه سینماگران موثر در سینمای ایران را برای حضور در این نشست دعوت کردیم. طبیعتا کسانی احتمالا مشکلی برای مطرح کردن نداشتند. وی افزود: طبیعتا کسانی که حرفی برای گفتن نداشتند یا شرایط موجود را می‌پسندند و با آن مشکل ندارند، طبیعی است که موضوعی برای طرح کردن نداشته باشند و حس کنند که نیازی نیست به این جلسه بیایند. وی ادامه داد: در حقیقت، این جلسه برگزار شد تا به ساز و کارهای مربوط به فعالیت‌های سینمایی کمک کند و کسانی که احساس مسوولیت داشتند و حرف و پیشنهادی برای گفتن داشتند، در آن حضور پیدا کردند و حتما دوستانی هم هستند که شرایط را مطلوب می‌دانند یا نمی‌خواهند شرایط تغییر کند و به همین خاطر، به این جلسه نیامدند.
در دیدار 4 ساعته رییس‌جمهور با سینماگران چه گذشت؟

رییس‌جمهور در دیدار ۴ ساعته با کارگردانان و دست‌اندرکاران سینما، آنها را به مشارکت در ترسیم اهداف و آرمان‌های اجتماعی و فرهنگی کشور و شناسایی راه‌های بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت سینما در مسیر تحقق این آرمان‌ها فراخواند. پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری اعلام کرد، دکتر محمود احمدی‌نژاد تصریح کرد: امروز ذخیره ارزشمندی از سینماگران در کشور وجود دارد که اگر جامعه آرمانی ترسیم شود، همه اراده‌ها و همت‌ها در کنار هم قرار می‌گیرند و مکمل هم می‌شوند و سینما در مسیر حرکت خود استحکام و محوریت می‌یابد.
رییس‌جمهور افزود: بدون جامعه آرمانی کار هنرمند معنا ندارد و مشکل مدیریت سینما و فرهنگ این است که جامعه آرمانی ترسیم نشده است. احمدی‌نژاد با بیان اینکه نظام سلطه در همه عرصه‌ها به پایان راه رسیده است، تصریح کرد: شرایط جدید افق بلندی در مقابل هنرمندان قرار می‌هد؛ چرا که تنها اندیشه‌ای که می‌تواند همه ابعاد وجود بشر را اقناع کند، اندیشه‌ای است که انسان‌ها منتظر آن هستند؛ بنابراین باید جامعه و فرهنگ آرمانی خود را به دنیا معرفی کنیم و معتقدم این ظرفیت و توان در جامعه سینمایی کشورمان وجود دارد. احمدی‌نژاد کار سینماگران را به خاطر ارتباط با انسان جزو حساس‌ترین و پیچیده‌ترین اعمال دانست و گفت: در طول تاریخ همه کسانی که برای انسان و کرامت انسان گام برداشته‌اند از دنیای سختی‌ها عبور کرده‌اند.
رییس‌جمهور در ادامه خاطرنشان کرد: هر هنرمندی که انگیزه اصلاح داشته باشد، مصلحی است که با زبان هنر، قصد اصلاح گری دارد و باید اصلاح گران خود را برای رویارویی پیروزمندانه با سختی‌ها آماده کنند. دکتر احمدی‌نژاد ضرورت ایجاد جهش در همه ابعاد سینمای کشور را به نقطه ای که به نیازهای جهان پاسخ دهد، مورد تاکید قرار داد و گفت: معتقدم اندیشه و فرهنگ جامعه ایرانی- اسلامی ‌ما به قدری قوی است که قادر است بر اندیشه‌های غیرانسانی موجود در دنیا غلبه کند. این جلسه پس از برگزاری چهار ساعته آن واکنش‌هایی هم با خود به همراه داشت، اما در کل کسانی که در این نشست حضور داشتند فضای کلی جلسه را مثبت ارزیابی کردند و به آینده امیدوارتر شدند.
ابوالحسن داوودی: این یک جلسه کلی و کارشناسی نبود
ابوالحسن داوودی اظهار امیدواری کرد به رویکرد جدیدی که به سینما شده رویکرد مبارکی شود.
این کارگردان در گفت‌وگو با ایسنا درباره جلسه یکشنبه شب گذشته با رییس‌جمهور گفت: اگرچه این دیدار دیر انجام شد؛ اما اقدام خوبی بود و رییس‌جمهور همه صحبت‌های ما را شنیدند.


او در عین حال از عدم حضور بخش عمده‌ای از سینماگران در این جلسه سخن گفت و ادامه داد: این موضوع را در جلسه هم مطرح کردم چون علت آن برای خود من هم روشن نبود و این سوال را داشتم و دارم.
کارگردان «زادو بوم» اظهار امیدواری کرد: این جلسه را به حساب یک بحث کلی و کارشناسی نگذارند؛ چون گروه کارگردانان محدودی در جلسه حاضر بودند و گروه دیگری که تاثیر‌گذار هم هستند در این جلسه نبودند که من به دلیل آن صحه نمی‌گذارم.
اما اگر قرار است کاری برای سینما‌ ایران انجام شود در مرحله اول باید برای همه اهالی آن انجام شود.
علیرضا داوودنژاد: سینماگران بدون سانسور صحبت کردند
علیرضا داوودنژاد با مثبت ارزیابی کردن دیدار شب گذشته سینماگران با رییس‌جمهور گفت: مهم‌ترین ویژگی این جلسه این بود که برخی از سینماگران توانستند بدون سانسور درباره سانسور صحبت کنند، چرا که این اتفاق در سینمای ایران کمتر می‌افتد. وی در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به مباحث مطرح شده از طرف ریاست جمهوری در خصوص کمک‌های لجستیکی به سینما و تاسیس کارگروه تخصصی گفت: قرار شده است این جلسات ادامه داشته باشد و شاید در جلسات بعدی مدیران سینمایی نیز حضور داشته باشند که در این صورت، امکان بهره‌گیری بهتری از این جلسات وجود خواهد داشت. داوودنژاد تصریح کرد: همانطور که گفتم، مهمترین ویژگی این جلسه این بود که من توانستم بدون خودسانسوری حرف‌هایم را بزنم و سایر سینماگران نیز بدون سانسور حرف‌هایشان را زدند و برای من این موضوع بیش از هرچیز اهمیت دارد. این کارگردان سینمای ایران در خاتمه با اشاره به نکته منفی این دیدار اظهار داشت:‌ نکته منفی این دیدار این بود که می‌توانست جمع بزرگ‌تری از سینماگران دور هم جمع شوند و صحبت‌ها نیز کارشناسانه‌تر باشد، اما متاسفانه صحبت‌ها رنگ درد و دل به خود گرفت و از چرخه کارشناسی خارج شد.