عبدا... رمضانزاده با انتقاد از عملکرد دولت نهم:
آمارهای رسمی توافقی است نه واقعی
یک استاد دانشگاه گفت: تورم بهترین شاخص برای نشان دادن عملکرد دولت نهم است.
لطمات حرکت نکردن طبق برنامه چهارم در سالهای بعد مشخصتر خواهد شد
یک استاد دانشگاه گفت: تورم بهترین شاخص برای نشان دادن عملکرد دولت نهم است. عبدا... رمضانزاده در گفتوگو با ایلنا با اشاره به اینکه دولت نهم در اقتصاد با آمارسازی سعی دارد ضعفهای ناشی از سیاستگذاری غلط در سه سال گذشته را جبران کند، اظهار داشت: آمارهای رسمی که از سوی دولت اعلام میشود، به جای آنکه حاصل بررسیهای علمی باشد، نتیجه توافق مسوولان با بخشهای مختلف است نه آمار واقعی.وی با اشاره به سخنان اخیر رییس جمهور با مردم درباره مسائل روز اقتصادی تصریح کرد: سوال من از آقای رییس جمهور که عنوان کردند هیچ دولتی در دنیا حساب ذخیره ارزی خود را اعلام نمیکند این است که مگر هیچ دولتی اطلاعات اقتصادی خود را از مردم پنهان میکند؟ در حالی که همه دنیا از میزان ذخایر ارزی ایران مطلع هستند، آیا تنها مردم ایران نامحرمند؟
وی افزود: دولت نهم در مورد تولید برق ادعا کرده که بیش از سایر دولتها برق تولید کرده است، درحالی که هیچ وقت اعلام نمیشود چه میزان از پروژههایی که امروز به بهرهبرداری میرسد، در دولت قبل شروع شده است. آیا اصولا دولت نهم پروژه جدیدی را آغاز کرده است؟
رمضانزاده خاطرنشان کرد: دولت نهم باید اعلام کند که درسه سال گذشته مطابق برنامه چند هزار مگاوات برق تولید کرده است؟ این سوالات پاسخ مشخص دارد، زیرا کاملا مشخص است که بهرهبرداری از نیروگاهها چقدر طول میکشد. او ادامه داد: دولت نهم باید امروز به تولید ۱۵ هزار مگاوات برق دست مییافت؛ در حالی که تنها هزار مگاوات به تولید برق کشور اضافه شده است.
سخنگوی دولت اصلاحات با تاکید بر این که لطمات ناشی از حرکت نکردن طبق برنامه چهارم در سالهای بعد مشخصتر خواهد شد، گفت: باید مطابق برنامه امسال و سال آینده صادرات برق ما افزایش مییافت، اما مازاد تولید برق دولت آقای احمدینژاد کجا رفت؟ رمضانزاده در واکنش به آمارهای ارائه شده مبنی بر افزایش صادرات غیرنفتی خاطر نشان ساخت: دولت اعلام میکند که آمار صادرات غیرنفتی کشور افزایش یافته است، اما چرا ترکیب این افزایش اعلام نمیشود؟ چرا اعلام نمیکنند که بخش قابل توجهی از افزایش صادرات کشور متعلق به مواد پتروشیمی است که پایههای آن در دولت قبل و در عسلویه بنا نهاده شد؟
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اساسا مردم به آمارهای دستوری اهمیتی نمیدهند، گفت: وزیر کار اعلام کرده که نرخ بیکاری تک رقمی شده است در حالی که این سالها، سالهای اوج ورود نیروی کار به اقتصاد است. چطور امکان دارد وقتی رشد صنعت،خدمات، کشاورزی و سایر بخشهای کشور پایین آمده، نرخ بیکاری تک رقمی شده باشد؟ او اضافه کرد: قطع متوالی گاز و برق صنایع مهمترین ضربه را به تولید وارد کرده و باعث کاهش تولید شده، بنابراین شغل در بخش صنعت که ایجاد نشده است، در بخش کشاورزی هم به دلیل واردات، تکلیف آن معلوم است، بخش خدمات هم رشد قابل توجهی نداشته، حال این سوال مطرح است که این تولید شغل در کجا اتفاق افتاده است؟
وی تصریح کرد: دستکاری آمارها از جمله آمارهای مربوط به نرخ بیکاری تا بدان جا است که هرکس یک ساعت درهفته را کار کرده، به عنوان شاغل محسوب کردهاند و همین آمارها را به عنوان نرخ تک رقمی برای نرخ بیکاری اعلام میکنند.رمضانزاده در ادامه به عملکرد بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: خرید گندم تا به امروز به ۵/۳ میلیون تن رسیده است، درحالی که در دولت اصلاحات ما به خودکفایی در تولید گندم رسیدیم.
او ادامه داد: چرا اینگونه القا میشود که خشکسالی باعث کاهش تولید محصولات کشاورزی ما شده است، در حالی که در سال ۷۸ وسعت خشکسالی به اندازهای بود که حتی زایندهرود در اصفهان خشک شد. بنابراین چرا تصور میشود که میزان خشکسالی امسال بیش از سالهای قبل است؟
این استاد دانشگاه واردات بیرویه در سه سال گذشته را موجب وارد شدن زیان به بخش کشاورزی دانست و یادآور شد: ایران جزو ۱۰ کشور اول دنیا در تولید میوه بود، اما امروز کار به جایی رسیده که انواع میوه وارد میشود. آیا جز این است که منافع عدهای درگیر این موضوع است؟
ارسال نظر