عدد ۲۳ و سه دهم برای تورم واقعی نیست

رییس جمهور احمدی نژاد سه شنبه شب گذشته در برنامه گفت و گو با مردم که از شبکه اول سیمای جمهوری اسلامی پخش شد یک بار دیگر از مواضع دولت خود دفاع کرد و در خصوص مهم ترین مسائل کشور نقطه نظرات خود را بیان نمود. به گزاش پایگاه اطلاع رسانی دولت،رییس دولت درباره تورم و کنترل نقدینگی در کشور گفت: در حالی تورم داریم که در این شش ماه، رشد نقدینگی صفر و حتی منفی بوده است، البته تورم علت‌های دیگری هم دارد. مهم چرخش نقدینگی است که اگر مانند خون در رگ‌های بدن درست حرکت کند، مشکلی پیش نخواهد آمد. وی تصریح کرد: نسبت رشد اقتصادی ما به نقدینگی بالا نیست، اما شبکه مدیریت نقدینگی مشکل دارد که برطرف کردن این مشکل جزئی از برنامه تحول اقتصادی دولت است. احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: شبکه پولی کشور باید پول را جمع‌آوری و درست توزیع کند، در حالی که تاکنون ماموریت شبکه پولی ما کلی بوده است و به درد اقتصادی با رشد ۸ تا ۹‌درصد نمی‌خورد. رییس‌جمهور با بیان اینکه بخشی از علت تورم ساختاری و بخشی وارداتی است، گفت: در این شش ماه، ۱۱‌درصد کاهش واردات داشتیم، اما ارزش واردات ۲۸‌درصد افزایش داشت که نشان می‌دهد بیشتر کالاهای وارداتی سرمایه‌ای بوده است. احمدی‌نژاد با بیان اینکه بخشی از مشکل تورم نیز به شبکه تنظیم نقدینگی برمی‌گردد، گفت: این که بخشی از نقدینگی به عده‌ای داده شود و آنها مبلغ داده شده را پس ندهند و حتی در خارج از آنچه باید هزینه می‌کردند، مصرف کنند از جمله مشکلات است. رییس‌جمهور در ادامه با بیان این که منحنی تورم در شش ماه اول امسال نزولی بوده است، گفت: مسکن یک قلم عمده است که حرکتی رو به پایین را آغاز کرده است، اما در بعضی از بخش‌ها در اختیار ما نیست، مگر اینکه با یارانه آن را مهار کنیم. وی سپس با اشاره به نرخ تورم در شش ماهه اول امسال گفت: عدد ۲۳ و سه دهم برای تورم واقعی نیست و در مجموع نرخ تورم در این مدت نزولی بوده است و برای نیمه دوم هم با مدیریت منابع دولت تلاش کردیم که جلو افزایش تورم را بگیریم. اولین بار است که قیمت مسکن پایین می‌آیدوی گفت: نمی‌خواهیم سرمایه‌گذاری در بخش مسکن آسیب ببیند، بلکه می‌خواهیم جلوی سوداگری در این بخش را بگیریم و این اولین بار در میان دولت‌ها است که قیمت مسکن پایین می‌آید. رییس‌جمهور با اشاره به کاهش نسبی قیمت مسکن تصریح کرد: قیمت مسکن یک روزه بالا نرفت و ما انتظار نداریم که به سرعت پایین بیاید. ما به موازات این کار بورس را فعال کردیم تا منابع، آزاد و در بخش‌های سالم اقتصادی فعال شود.

عدد ذخیره ارزی محرمانه است

احمدی‌نژاد در ادامه درباره ذخایر ارزی کشور هم گفت: خوشبختانه ذخایر ارزی بالایی داریم که در تاریخ کشور سابقه ندارد و برای چند سال مصرف کشور ارز در اختیار داریم و ابهاماتی که درباره حساب ذخیره ارزی مطرح می‌شود از طرف کسانی است که خودشان مسوول هستند و می‌دانند که حساب ذخیره ارزی با چه دقتی مراقبت می‌شود و چه سلسله مراتبی دارد. وی افزود: ما هیچ وقت نمی‌توانیم برای حساب ذخیره ارزی عددی بگوییم؛ چرا که محرمانه است. دولت به جز مصوبات قانونی نمی‌تواند حتی یک دلار را بردارد چرا که قانون حد و مرزها را مشخص کرده است. رییس‌جمهور با بیان اینکه امروز عده‌ای با انگیزه‌های مختلف همه فضاها را آلوده می‌کنند، افزود: نمونه آن بحث‌هایی است که در مورد حساب ذخیره ارزی وجود دارد در حالی که می‌دانند هیچ دولتی نمی‌تواند ذخایر ارزی را اعلام کند به ویژه در باره کشور ما که می‌خواهند منابع ما را در جهان مسدود کنند.

دفاع دوباره از بنگاه‌های زودبازده

رییس‌جمهور در ادامه گفت‌وگوی مستقیم با مردم از شبکه یک سیما با بیان اینکه بنگاه‌های زودبازده در کل دنیا ۲۵ تا ۳۰‌درصد انحراف دارند، رقم واقعی انحراف بنگاه‌های زودبازده را ۴ و ۱ دهم‌درصد دانست، گفت:‌ به نظر من این آمار بسیار عالی و حاصل عملکرد خوب دستگاه‌ها، بدنه بانکی و نظارت‌های صحیح است. وی افزود: عدد ۳۷ و ۸ دهم‌درصد انحراف که در تعداد بنگاه‌های زودبازده اعلام شد، عدد موردی و اولیه بود که نمی‌دانم چرا منتشر شده و عدد واقعی آن نیز حدود ۱۶‌درصد است. وی با بیان اینکه ۳ گروه برای بررسی ۹‌هزار بنگاه زودبازده تجهیز شدند، گفت: آنچه مهم است انحراف رقم تسهیلات بنگاه‌های زودبازده است که معادل ۴ و ۱ دهم‌درصد تایید شده است. احمدی‌نژاد با اشاره به ضرورت وجود ثبات در سیاست‌ها و بازار گفت: لازمه ثبات در کشور ثبات در برنامه‌ها است نه اینکه آدم‌ها و مدیران ثابت باشند، ولی هر مدیری که می‌آید باید همان برنامه‌های گذشته را پیش ببرد. وی با بیان اینکه در برخی کشورها سالی یک دولت عوض می‌شود، گفت: چون ما براساس برنامه عمل می‌کنیم می‌توانیم افراد را ارزیابی کنیم و اگر کسانی نتوانند طبق برنامه عمل کنند کنار می‌روند. اما ممکن است افرادی در خارج از برنامه عمل کرده باشند که مردم نیز تبعات آن را می‌دیدند. وی در ادامه با بیان اینکه برخی می‌خواهند همه چیز را سیاه و منفی جلوه دهند، گفت: دولت در حال حاضر در حال پاکسازی ریشه‌ای فساد اقتصادی است. احمدی‌نژاد افزود: یک گروه از نمایندگان سال قبل آمدند و درباره بنگاه‌های زودبازده ابراز نگرانی کردند که ما به آنها گفتیم در هر جای کشور که خودتان می‌خواهید انتخاب کنید و گزارش دهید. رییس‌جمهور گفت: اما چرا این اتفاق می‌افتد؟ دو هدف دارند: سال گذشته چیزی حدود ۹۵ تا ۹۶‌هزار میلیارد تومان تسهیلات داده شد، از این مقدار ۶‌هزار میلیارد به بنگاه‌های زودبازده تعلق دارد. وی ادامه داد: البته به نام بنگاه‌های زودبازده ۷‌هزار میلیارد تومان ثبت شده است؛ از سهم بنگاه‌های کوچک چون ۲۰‌درصدش را می‌توانستند به بنگاه‌های بزرگ بدهند. رییس دولت نهم افزود: من به رییس کل بانک مرکزی گفتم از این ۹۰‌هزار میلیارد تومان چرا هیچ گزارشی نیست، اگر آنجا انحراف بیفتد خطرناک است. در بنگاه‌های کوچک ۴ و یک دهم‌درصد انحراف اتفاق افتاده است آن را هم تلاش کنید صفر کنید، چون کار شما نظارت بر وام‌های پرداختی است. وی افزود: واقعا هم زحمت کشیدند که به ۴ و ۱ دهم‌درصد رسید. اما درباره آن نود‌هزار میلیارد تومان به ما گزارش دهید؛ موضوع این است که در آنجا مشکل اتفاق افتاده است. رییس‌جمهور افزود: با این بحث‌هایی که شلوغ می‌کنند از طرفی به کار درست دولت ضربه می‌زنند و از طرف دیگر آدرس غلط می‌دهند و متخلفان اصلی را از دید ناظران پنهان می‌کنند. احمدی‌نژاد با بیان اینکه به نظر من این کار زشت‌تر از کار اول است، گفت: حالا به دولت تهمت می‌زنند و... ، اشکال ندارد، بالاخره در این دموکراسی شما ظاهرا این‌ها پذیرفته شده است. اما فکر می‌کنید برای قدرت می‌توانید تهمت بزنید، این دولت هم که نمی‌تواند دائم جواب شما را بدهد. وی گفت: در صحبتی که با وزارت اقتصاد داشتم درباره اجرای طرح اخذ مالیات بر ارزش افزوده تاکید کردم تا با آرامش به پیش بروند و جلسات ویژه‌ای با مردم، اصناف و تولیدکنندگان بگذارند.

مالیات بر ارزش افزوده لازم الاجرا است

احمدی‌نژاد در ادامه طرح مالیات بر ارزش افزوده را مصوبه قانونی مجلس و برای دولت لازم‌الاجرا دانست و افزود: لازمه‌ این کار این است که همه نظام‌ها و سیستم‌های خود را به روز تنظیم کنند و اگر چنین کنند مطمئنا بر مردم، تولیدکنندگان و اصناف فشار نخواهد آمد، در غیر این صورت فشار می‌آید. وی با تشریح و تعریف مالیات بر ارزش افزوده، گفت: در برخی کشورها این مقدار مالیات ۳۰ تا ۳۵‌درصد است، اما من خودم به مجلس تاکید کردم که این عدد را پایین بگذارد زیرا معتقدم همین ۳‌درصد هم برکت ویژه‌ای خواهد داشت و کار را جلو می‌برد. او وزارت اقتصاد را از فشارآوردن به اصناف و تولیدکنندگان برای دریافت مالیات بر ارزش افزوده در مدتی کوتاه پرهیز داد و افزود: برخی اصلا نمی‌توانند چنین چیزی را محاسبه کنند و آن را در نظر بگیرند، ما باید به آنها کمک کنیم و بی‌جهت به مردم فشار نیاوریم. احمدی‌نژاد اصلاح مالیات‌ها و طرح مالیات بر ارزش افزوده را چیز دیگری جدا از آنچه در طرح تحول اقتصادی است توصیف کرد و گفت: اجرای طرح تحول اقتصادی در این زمینه مسائل را خیلی شفاف و روان‌تر خواهد کرد. وی با اشاره به طرح تحول اقتصادی گفت: به‌رغم تبلیغات منفی در این زمینه شاهد بودیم که مردم در این طرح شرکت خوبی داشتند و در اینجا از همه آنان تشکر می‌کنم و معتقدم یارانه‌ها باید به همه ارائه شود، اما نه به صورت یکسان. رییس‌جمهور افزود: اصلاح پرداخت یارانه بدون تغییر قیمت‌ها معنی ندارد و باید شاهد جهشی در قیمت‌ها باشیم ،اما این جهش بستگی به رفتار اجتماعی و مدیریت دارد و در صورتی که مردم به مدیران کشور اعتماد کنند این جهش اندک خواهد بود، در غیر این صورت با مشکلاتی مواجه خواهیم شد. احمدی‌نژاد تصریح کرد: تورم، رشد قیمت پایدار مستمری است که به ملت فشار می‌آورد و از ۱۵ سال پیش به طور متوسط ۱۵ تا ۱۶‌درصد قیمت‌ها رشد داشته و هر سال کسانی که درآمد ثابت دارند حدود ۱۵‌درصد از موجودی‌شان کاهش یافته و به ملاکان این رقم افزوده شده است. وی بر چاره‌اندیشی برای تورم تاکید کرد و افزود: مشکلات ساختاری و هزینه‌های دولت از محل فروش نفت نیز از مشکلات تورم‌زا است که افزایش بیمه و تحریم‌ها امسال بر این مشکلات افزوده شد. رییس‌جمهور گفت:‌ اگر ساختار اقتصادی اصلاح شود، تورم کاهش می‌یابد زیرا مصرف عمده کشور از تولیدات داخل است.

طرح تحول نیازی به لایحه ندارد

احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه اجرای طرح تحول اقتصادی در مدت ۶ ماه در مدل‌های گوناگون با حضور صاحبنظران بررسی شده است، افزود: هرگاه اجرای این طرح با قاطعیت اعلام می‌شود، بازار متلاطم شده است، اما اکنون بازار کشور آرام است و مصمم هستیم که این طرح را اجرا کنیم و اکنون درصدد نهایی شدن آمارها هستیم. وی با بیان اینکه برای اجرای این طرح نیازی به ارائه لایحه به مجلس نیست، گفت: در عین حال با تفاهم خوبی که میان دولت و مجلس وجود دارد، این لایحه را به مجلس ارائه خواهیم کرد تا با یکدیگر آن را اجرا کنیم. وی افزود: ۶۰‌درصد منابع حاصل از یارانه‌ها به صورت مستقیم و غیرمستقیم به مردم ارائه می‌شود و ۱۵‌درصد آن به بخش‌های تولید، کشاورزی و صادرات تعلق می‌گیرد و ۲۵‌درصد دیگر نیز به هزینه‌های دولت اختصاص می‌یابد. رییس‌جمهور گفت:‌ طرح تحول اقتصادی با چارچوب‌های قانونی تنظیم شده و نیمه آبان آمار اخذ شده از مردم نهایی خواهد شد.

احمدی‌نژاد افزود: با بررسی‌های انجام شده و بررسی اطلاعات اقتصادی ۴۰میلیون نفر از شرکت‌کنندگان در این طرح، برآورد ما این است که باید یارانه‌ها به حدود ۵۳‌میلیون نفر از هموطنان‌مان ارائه شود. رییس‌جمهور در ادامه گفت: با اجرای طرح تحول اقتصادی، به دهک‌های اول که شامل طبقات محروم روستایی است، پنجاه تا هفتاد‌هزار تومان به ازای هر نفر پرداخت می‌شود. احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه پرداخت یارانه‌ها در شش تا هفت دهک درآمدی در دو مرحله و سه توزیع جغرافیایی در نظر گرفته شده است، افزود: در سه دهک دوم نیز به هر نفر ۴۵ تا پنجاه‌هزار تومان پرداخت می‌شود. رییس‌جمهور تعداد هر خانوار را در این طرح تا شش نفر اعلام کرد و افزود: میزان دقیق یارانه مستقیم به هرنفر در لایحه‌ای که دولت به مجلس شورای اسلامی‌ارائه می‌کند نیامده است و این میزان با بررسی‌های نهایی و مشخص شدن دهک‌های مورد نظر به طور مشخص در نظر گرفته می‌شود.

مصوبه افزایش ده‌درصدی ظرفیت دانشگاه‌ها در شان مجلس نیست

احمدی‌نژاد سپس مصوبه اخیر مجلس درباره افزایش ده‌درصدی ظرفیت پذیرش دانشگاه‌های مهم و مادر کشور را خوب ندانست و گفت : این کار در شان مجلس نیست، زیرا تمام وضع دانشگاه‌ها را به هم می‌زند. وی اعتراض شماری از نمایندگان مجلس و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی را درباره نتایج آزمون سراسری دانشگاه‌ها و پاسخ‌های ارائه شده از سازمان سنجش آموزش کشور یادآور شد و افزود: با این بررسی‌ها مشخص شد که ابهامات در مورد برخی معترضان درست نبوده و به علت بالاتر رفتن سطح دانشگاه‌های کشور، حق افراد زبده‌تر داده شده است و آنها پذیرفته شده‌اند. رییس‌جمهور ورود مجلس به حوزه اجرا را باعث خراب شدن کارها دانست و گفت: از یک احساس ایجاد شده‌ای برخی‌ استفاده کردند که هزینه‌هایش روی دوش دولت می‌افتد و حق عده زیادی ضایع می‌شود و این کار خوبی نبود. احمدی‌نژاد با اشاره به افزایش پنجاه‌هزار نفری ظرفیت پذیرش دانشگاه‌های دولتی کشور در سال تحصیلی جدید گفت: این مساله کاری بنیادی است که با تبلیغات،آن را در ذهن جوانان کشور شکستند. رییس‌جمهور این تبلیغات را درست ندانست و گفت : برای چه فضاسازی و ده‌درصد به ظرفیت پذیرش دانشگاه‌ها در سال ۸۷ اضافه می‌کنید؟ سال آینده چه می‌کنید؟ اینکه در نظام آموزش عالی کشور اخلال ایجاد می‌کنید، هزینه‌اش را چه کسی باید پرداخت کند؟ احمدی‌نژاد با بیان اینکه نباید قانون را دور زد، دخالت در اجرا را مغایر قانون اساسی دانست و گفت: این کار فشار به دولت و جوانان مملکت است، در حالی که امسال برگزاری آزمون سراسری دانشگاه‌ها، رایانه‌ای و بسیار شفاف و اعتراض‌ها هم در مقایسه با سال‌های گذشته خیلی کمتر بود.

از سنگین‌ترین تحریم‌ها عبور کرده‌ایم

رییس‌جمهور با اشاره به این که ایران از سنگین‌ترین تحریم‌ها به ویژه تحریم‌های بانکی عبور کرده است، گفت: آنها در این مرحله هم شکست خوردند. احمدی‌نژاد با اشاره به چهارمین حضور خود در نشست مجمع عمومی‌ سازمان ملل گفت: در نشست امسال، جمهوری اسلامی ‌ایران وارد بحث‌های نظری شد و تغییر محل سازمان ملل و نگاه به مشکلاتی را که از جانب قدرت‌های بزرگ برای ساختارهای جهانی ایجاد می‌شود،خواستار شد. وی درباره تاسیس دفتر شورای روابط ایران و آمریکا گفت: از ماهیت این دفتر اطلاع دقیقی ندارم،اما بالاخره این دفتر یک «ngo» است و موضوعیتی ندارد. رییس شورای امنیت ملی در پاسخ به سوالی درباره گشایش دفتر حفاظت منافع آمریکا در ایران نیز گفت: آمریکایی‌ها در ایران دفتر حفاظت دارند و البته در ماه‌های گذشته حرف‌هایی زدند که دنبال نکردند، معتقدم آنها منتظر تحولات انتخاباتی کشورشان هستند تا با نظم بهتری وارد صحنه شوند. وی افزود: هر دولتی که در آمریکا به روی کار بیاید اگر بر این اصول پایبند باشد، پاسخ ایران مثبت و در غیر این صورت پاسخ ما منفی است.